Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Εκπαιδευτική εβδομάδα Logistics και Supply Chain, 25-28 Νοεμβρίου, από την Infolab

Εκπαιδευτική εβδομάδα Logistics / Supply Chain με βασική θεματική ενότητα «performance management in supply chain / logistics» (μέτρηση, αξιολόγηση, βελτίωση της απόδοσης της εφοδιαστικής αλυσίδας) διοργανώνει από τη Δευτέρα 25 έως την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου και ώρες από 17:00 – 22:00 η εταιρεία INFOLAB (www.infolab.gr), στο Μαρούσι.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μεσαία και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας / Logistics και επιδοτείται από το πρόγραμμα ΟΑΕΔ/ΛΑΕΚ.
Οι εισηγητές του προγράμματος, Δημήτρης Παπασωτηρίου και Μαριάννα Καλκαβούρα, ειδικοί σε θέματα εφοδιαστικής αλυσίδας/logistics και διαχείρισης της απόδοσης, θα παρουσιάσουν εφαρμοσμένες μεθοδολογίες και πρακτικές, με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας των επιχειρήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η 17η εβδομάδα εφοδιαστικής αλυσίδας - logistics η οποία διεξάγεται σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Λεμεσό - Λευκωσία και την έχουν παρακολουθήσει περισσότερα από 400 στελέχη επιχειρήσεων.

Ειδικότερα:
Δευτέρα 25/11: Γίνεται εστίαση στις πρακτικές διοίκησης του προσωπικού της εφοδιαστικής αλυσίδας, με στόχο την αποτελεσματική λειτουργική οργάνωση, την προσαρμογή των εργαζομένων σε νέες πολλαπλές απαιτήσεις και την επιτυχή άσκηση του διευθυντικού ρόλου. Θα αναλυθούν θέματα επιμερισμού των ρόλων, αποτελεσματικότερου προγραμματισμού και ελέγχου των καθημερινών εργασιών, βελτίωσης της εσωτερικής επικοινωνίας και του χειρισμού παραπόνων, της δημιουργίας κουλτούρας ομάδας καθώς και της πρόληψης – διαχείρισης των συγκρούσεων στην καθημερινή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας/logistics.
Τρίτη 26/11: Η δεύτερη ημέρα εστιάζει στη βελτίωση της απόδοσης του προσωπικού. Η αρχή γίνεται με τις μετρήσεις της ατομικής επίδοσης, την αποτελεσματική στοχοθέτηση και την επίτευξη αποτελεσμάτων μέσα από τη διοίκηση ομάδων - ανθρώπων. Την ενότητα αυτή θα απασχολήσουν θέματα όπως: συστήματα αξιολόγησης και κριτήρια για την  ατομική απόδοση, μεθοδολογία αναγνώρισης των παραγόντων που επηρεάζουν την απόδοση του προσωπικού – ενδοτμηματικά & διατμηματικά, αποτελεσματική στοχοθέτηση ανά θέση εργασίας (τομείς: προμηθειών, αποθήκης, διανομής, after sales services κ.α.), παρακίνηση προσωπικού και ο ρόλος του προϊσταμένου.
Τετάρτη 27/11: στην Τρίτη ημέρα αναλύεται η μεθοδολογία "κατασκευής" συστήματος μέτρησης, αξιολόγησης και βελτίωσης της λειτουργίας των προμηθειών και της διαχείρισης των αποθεμάτων με σκοπό τη μείωσή τους και την αύξηση της ρευστότητας. Ειδικές αναφορές θα γίνουν για τη συνολική μέτρηση της απόδοσης προμηθειών και αποθεμάτων, σύνθετης ταξινόμησης των αποθεμάτων, σύνδεσης των αποθεμάτων με services levels, χάραξης νέας στρατηγικής για τα αποθέματα. Θα παρουσιαστούν μια σειρά από δείκτες που μπορούν με τη βοήθεια της πληροφορικής να οδηγήσουν στη λήψη επικερδών αποφάσεων.
Πέμπτη 28/11: το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη διαχείριση της απόδοσης στη λειτουργία της αποθήκης και της διανομής με αναφορά συγκεκριμένων παραδειγμάτων. Θέματα όπως ο εντοπισμός των περιθωρίων βελτίωσης, η μείωση του κόστους, ο σχεδιασμός και η εκμετάλλευση δεικτών μέτρησης κατά διοικητικό επίπεδο και κατά διαδικασία, η στοχοθέτηση των δεικτών μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της απόδοσης, συνθέτουν ένα σύγχρονο πλαίσιο λήψης διοικητικών αποφάσεων στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας / Logistics.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 211-4057737

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας