Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Κομισιόν: Καλεί 4 κράτη-μέλη να εφαρμόσουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τις άδειες οδήγησης

Προειδοποιητικές επιστολές αποφάσισε να αποστείλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Γερμανία, στην Ιταλία, την Ολλανδία και στη Λετονία, καλώντας τα εν λόγω κράτη-μέλη να συμμορφωθούν με τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες για τις άδειες οδήγησης (οδηγία 2006/126/ΕΚ όπως τροποποιήθηκε).
Ειδικότερα, το παράρτημα I της οδηγίας καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι περιορισμοί της άδειας (π.χ. η απαίτηση να φορά ο κάτοχος γυαλιά) και άλλες συμπληρωματικές πληροφορίες θα πρέπει να αναγράφονται στην άδεια.
Ωστόσο, τα εθνικά μέτρα της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Λετονίας αντιβαίνουν σε ορισμένες από αυτές τις απαιτήσεις.
Τα 4 κράτη-μέλη έχουν πλέον προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσουν στα επιχειρήματα της Επιτροπής. Διαφορετικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη.

Πηγή: https://www.metaforespress.gr/autokinitodromoi/%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b9%cf%8c%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af-4-%ce%ba%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%cf%8c%cf%83%ce%bf/

Συνολικές προβολές σελίδας