Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Δεμένα τα πλοία την 1η Μαΐου λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Τη συμμετοχή της στην απεργία της ΓΣΕΕ, την Τρίτη 1η Μαΐου, με την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, απoφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. 
Η απεργία θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τρίτης 1η Μαΐου με ώρα λήξης τις 24:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας. «Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και διεκδικούμε την άμεση επίλυση του συνταξιοδοτικού, την ανάκληση των μειωμένων ειδικών συνθέσεων με κατάργηση του νόμου 4150/2013, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την άμεση και ορθή καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Η αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ «ξεκλειδώνει» τη διαγωνιστική διαδικασία για το Ε/Κ στο Γκόνο

Η αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ «ξεκλειδώνει» τη διαγωνιστική διαδικασία για το Ε/Κ στο Γκόνο.
Η ΓΑΙΑΟΣΕ, στο επερχόμενο διοικητικό συμβούλιο, πρόκειται να «επισπεύσει» τις διαδικασίες για την κατασκευή και εκμετάλλευση του Ε/Κ στο στρατόπεδο Γκόνου.
Πρόκειται να απευθύνει νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος, η οποία θα συνοδευτεί από τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.
Στη συνέχεια, θα προκηρυχτεί ο σχετικός διαγωνισμός, όπου στόχος είναι η ανακήρυξη του οριστικού αναδόχου έως τα τέλη του έτους.
Ο διαγωνισμός θα γίνει στα πρότυπα του Θριασίου, δηλαδή με σύμβαση παραχώρησης. Οι επενδύσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 150 εκατ.
Η ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης του ΟΛΘ προσδίδει νέα δυναμική στο διαγωνισμό για το Ε/Κ, αφού θεωρείται δεδομένη η ενίσχυση των εμπορευματικών ροών.
Η πλειοψηφία των φορτίων διεθνούς προορισμού, που διακινούνται από τον ΟΛΘ, είναι χύδην εμπορεύματα, πρώτες ύλες ή γενικό φορτίο, επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντική η ύπαρξη μεγάλης έκτασης για προσωρινή εναπόθεση και ενδιάμεση επεξεργασία.
Τέλος, πρόσθετες απαιτήσεις αποθήκευσης δημιουργεί και η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ.

Πηγή: https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%bb%ce%b8-%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b4%cf%8e/

Συνολικές προβολές σελίδας