Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Παράταση κοινοτικών αδειών για πούλμαν και λεωφορεία

 

Κατά παρέκκλιση από το άρθρο 4 παράγραφος 4 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1073/2009, η ισχύς των κοινοτικών αδειών με ημερομηνία λήξης μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου 2020 και της 30ης Ιουνίου 2021, θεωρείται ότι παρατείνεται ή ότι έχει παραταθεί για περίοδο 10 μηνών. Τα επικυρωμένα γνήσια αντίγραφα εξακολουθούν να ισχύουν αναλόγως.

Αυτό προβλέπεται από τον πρόσφατο κανονισμό 2021/267, στον οποίο προβλέπεται, επίσης, ότι κατά παρέκκλιση από το άρθρο 8 παράγραφος 3 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1073/2009, οι αποφάσεις επί των αιτήσεων χορήγησης άδειας τακτικών υπηρεσιών, που υποβάλλονται από τους μεταφορείς μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου 2020 και της 30ής Ιουνίου 2021, λαμβάνονται από την εκδίδουσα υπηρεσία εντός έξι μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Προβλέπει, επίσης, ότι κατά παρέκκλιση από το άρθρο 8 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1073/2009, οι αρμόδιες αρχές των κρατών-μελών, των οποίων έχει ζητηθεί η συμφωνία στο πλαίσιο τέτοιας αίτησης, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του εν λόγω άρθρου, κοινοποιούν στην εκδίδουσα αρχή την απόφασή τους επί της αίτησης εντός τριών μηνών, αλλιώς θεωρείται ότι οι εν λόγω αρχές έχουν συμφωνήσει και η εκδίδουσα υπηρεσία μπορεί να χορηγήσει την άδεια.

 

Πηγή: https://troxoikaitir.gr/article/paratasi-koinotikon-adeion-gia-poylman-kai-leoforeia

Παράταση απόδειξης οικονομικής επιφάνειας

 

Κατά παρέκκλιση του ευρωπαϊκού κανονισμού σχετικά με τις προθεσμίες που ισχύουν αναφορικά με την απόδειξη της οικονομικής επιφάνειας μεταφορικής επιχείρησης, το υπ. Μεταφορών κάνει γνωστό την παράταση από 6 σε 12 μήνες, σχετικά με την αξιολόγηση των απαιτήσεων αναφορικά με το όχημα ή τα οχήματα που έχουν στη διάθεσή τους και χρησιμοποιούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις οδικών μεταφορών, και της απαίτησης για την οικονομική επιφάνεια αυτών των επιχειρήσεων, εφόσον οι εν λόγω αξιολογήσεις καλύπτουν ολόκληρη την περίοδο μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου 2020 και 30ης Ιουνίου 2021, ή μέρος αυτής.

Όταν έχει ήδη διαπιστωθεί μη συμμόρφωση με οιαδήποτε από τις εν λόγω απαιτήσεις και δεν έχει ακόμα εκπνεύσει η προθεσμία που έχει ορίσει η αρμόδια αρχή, η τελευταία (η αρμόδια υπηρεσία) θα πρέπει να είναι σε θέση να παρατείνει την εν λόγω προθεσμία συνολικά σε 12 μήνες.

Επίσης, αν η αρμόδια υπηρεσία έχει διαπιστώσει, μεταξύ της 28ης Μαΐου 2020 και της 23ης Φεβρουαρίου 2021, ότι μια επιχείρηση μεταφορών δεν πληροί την απαίτηση της οικονομικής επιφάνειας και έχει ορίσει προθεσμία εντός της οποίας η επιχείρηση μεταφορών οφείλει να διορθώσει την κατάσταση, η αρμόδια αρχή μπορεί να παρατείνει την εν λόγω προθεσμία, υπό την προϋπόθεση ότι η προθεσμία δεν έχει λήξει έως τις 23 Φεβρουαρίου 2021. Η προθεσμία που παρατείνεται με τον τρόπο αυτό δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 12 μήνες.

 

Πηγή: https://troxoikaitir.gr/article/paratasi-apodeixis-oikonomikis-epifaneias

Συνολικές προβολές σελίδας