Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η ΠΝΟ «επιθεώρησε» πλοία στον Πειραιά για τυχόν απλήρωτους ναυτεργάτες

Την έναρξη διαλόγου με το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της απλήρωτης εργασίας των πληρωμάτων αλλά και άλλα προβλήματα στο ακτοπλοϊκό δίκτυο, ζητάει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία διευκρινίζει ότι έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 31 Μαρτίου συγκέντρωση όλων των πληρωμάτων της NEL LINES, στις 8:00, έξω από το πλοίο «European Express». Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας. Επίσης, με σημερινή ανακοίνωση, η Ομοσπονδία ζητάει συνάντηση με τον υπουργό.
Κλιμάκιο της ΠΝΟ πραγματοποίησε και σήμερα ελέγχους για οφειλές δεδουλευμένων στα πληρώματα πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στα πλοία «Πρέβελης», «European Express» και «Βιτσέντζος Κορνάρος».
Το πλήρωμα του «European Express» της NEL, με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει το σημερινό δρομολόγιο του πλοίου από Πειραιά για Σύρο- Εύδηλο- Άγιο Κήρυκο- Φούρνους- Καρλόβασι- Βαθύ- Χίο- Μυτιλήνη- Λήμνο- Καβάλα και επιστροφή, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων και επίσχεσης εργασίας.
Οι εκπρόσωποι των εταιρειών των πλοίων «Πρέβελης» και «Βιτσέντζος Κορνάρος» σε συνομιλία που είχαν με τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ, υποσχέθηκαν ότι το μεγαλύτερο μέρος των οφειλόμενων στα πληρώματα θα έχει πληρωθεί έως το Πάσχα, με πλήρη εξόφληση το τέλος Μαΐου. Έτσι, τα απογευματινά δρομολόγια και των δύο πλοίων θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Connecting Europe Facility, το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο από την ΕΕ

Το Connecting Europe Facilities (CEF) είναι το καινούργιο εργαλείο για την χρηματοδότηση έργων από την ΕΕ. H Ελληνική του διάσταση είναι "Συνδέοντας την Ευρώπη" και με γραπτή του δήλωση, μίλησε για αυτό στο Φόρουμ για την Ανάπτυξη που συνδιοργάνωσε το γραφείο του ΕΚ στην Αθήνα μαζί με το A-energy o Σπύρος Δανέλλης, Ευρωβουλευτής - Μέλος Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού ΕΚ.

Ο ευρωβουλευτής – Μέλος της  Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του ΕΚ Σπύρος Δανέλλης, ανέφερε, ότι το νεοσύστατο  Ταμείο «Συνδέοντας την Ευρώπη» θα στηρίξει έργα κοινού ενδιαφέροντος που αποσκοπούν στην επίτευξη των στόχων που καθορίζονται στις κατευθυντήριες γραμμές για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ).

Όπως σημείωσε ενώ τα ΔΕΔ-Μ εστίαζαν παραδοσιακά στο σιδηρόδρομο είναι πλέον δυνατή η αξιοποίησή τους για τη χρηματοδότηση και άλλων μεταφορικών υποδομών, όπως επιβατικές υποδομές στα λιμάνια και στις συνδυασμένες μεταφορές. Επιλέξιμα έργα, αποτελούν επίσης οι Λεωφόροι της Θαλάσσης (Motorways of the Sea) που αφορούν την επιδότηση της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων όπου δημιουργείται επιπρόσθετη ευρωπαϊκή αξία και όπου συμμετέχουν τουλάχιστον δύο κράτη μέλη.
         
Κονδύλια θα υπάρχουν επίσης για τις λεγόμενες τηλεματικές εφαρμογές που αφορούν νέες τεχνολογίες σε όλους τους κλάδους των μεταφορών, από τo σύστημα σηματοδότησης ETCS στον σιδηρόδρομο μέχρι το πλέγμα τεχνολογιών SESAR που θα μεταμορφώσει τη διαχείριση εναέριας κυκλοφορίας και θα διευκολύνει την εφαρμογή του φιλόδοξου προγράμματος του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού.

Από το Ταμείο «Συνδέοντας την Ευρώπη», θα γίνει εφεξής δυνατή η χρηματοδότηση λιμενικών, αερολιμενικών και άλλων υποδομών της περιοχής του Ηρακλείου, ενώ το Κεντρικό Δίκτυο που οριοθετεί ο νέος Κανονισμός για τα ΔΕΔ, περιελάμβανε εξαρχής την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας. Ο σχετικός κανονισμός προσδιορίζει τις προδιαγραφές και τα ποσοστά συγχρηματοδότησης του συνολικού ποσού 23 δις. ευρώ.

Πηγή: http://ypodomes.com/index.php/alles-upodomes/endiaferouses-eidiseis/item/24359-connecting-europe-facility-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B5

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα

Προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου από τη χ/θ 59+370 έως τη χ/θ 57+180, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων, ανακοίνωσε η τροχαία.

Ειδικότερα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αυτές πραγματοποιούνται στα πλαίσια των εργασιών κατασκευής στηθαίου ασφαλείας μεταξύ του αυτοκινητοδρόμου και της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας.
Η διακοπή ξεκινά από την 1 Απριλίου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2014.
Αναλυτικά:
Α) Στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
Β) Στη δεξιά λωρίδα, κατά τις ώρες 07.00΄ έως 19.00΄.
Εργασίες δεν θα πραγματοποιηθούν τις Παρασκευές μετά τις 15.00΄, τα Σαββατοκύριακα και κατά τα χρονικά διαστήματα από 17 έως 23-4-2014 (Πάσχα), από 30-4-2014 έως και 4-5-2014 (Πρωτομαγιά), από 6-6-2014 έως και 9-6-2014 (Πεντηκοστή), από 14 έως και 17-7-2014, στις 28-10-2014 και από 24 έως 31-12-2014 (Χριστούγεννα), οπότε το οδόστρωμα θα αποδίδεται εξ ολοκλήρου στην κυκλοφορία .

Εγνατία οδός: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Α/Κ Χρυσούπολης – Α/Κ 'Ασπρων Χωμάτων

Την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο τμήμα Α/Κ Χρυσούπολης – Α/Κ 'Ασπρων Χωμάτων (κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα), από τις 31 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου, ανακοίνωσε η Εγνατία οδός.

Ειδικότερα, εξαιτίας των προγραμματισμένων εργασιών καθολικής συντήρησης του αριστερού κλάδου κατεύθυνσης (προς Ηγουμενίτσα) της σήραγγας του Κάστρου που θα εκτελεστούν, πραγματοποιούνται οι παρακάτω αλλαγές στην κυκλοφορία:
Αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον Α/Κ Χρυσούπολης έως τον Α/Κ 'Ασπρων Χωμάτων και μόνο σε ότι αφορά την κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εθνική Οδό Νο 2, μέσω του ανισόπεδου κόμβου Χρυσούπολης και του συνδετήριου τμήματος Α/Κ Χρυσούπολης – Ι/Κ Χρυσούπολης.
Αποκλεισμός των κλάδων εισόδου στον αυτοκινητόδρομο α) από Ζαρκαδιά στον Α/Κ Χρυσούπολης και β) από Πέρνη στον ΗΜ/Κ Πέρνης.
Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2501/1/160-α΄/27.03.14 Απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Καβάλας και θα ισχύσει για το χρονικό διάστημα από 31.03.14 έως 04.04.14.

Δυνατότητα μεταφοράς, με IX φορτηγά ψυγεία, και μη ευπαθών προϊόντων

Στο πολυνομοσχέδιο “Μέτρα Στήριξης και Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας”, στην σελίδα 71 (τομέας: Ρυθμίσεις Οριζόντιου Χαρακτήρα – Μεταφορές), αναφέρονται τα ακόλουθα:
1. Επιτρέπεται η ταυτόχρονη μεταφορά ευπαθών και μη ευπαθών προϊόντων και με Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκίνητα, τα οποία έχουν τεθεί σε κυκλοφορία σύμφωνα με τον ν.1959/1991 (Α΄ 123) για την εξυπηρέτηση των μεταφορικών αναγκών των επιχειρήσεων, εφόσον τα οχήματα φέρουν ένα ή περισσότερα ειδικά χωρίσματα για τη στεγανοποίηση του ενός διαμερίσματος από το άλλο. Τα μεταφερόμενα εμπορεύματα, καθώς και η ύπαρξη των χωρισμάτων αναγράφονται στη στήλη των παρατηρήσεων της άδειας κυκλοφορίας.
2. α. Μετά την παράγραφο 2 του άρθρου 4 του ν. 3887/2010 (Α΄ 174) προστίθεται παράγραφος 3 ως εξής:
«3. Εάν η εταιρεία διαθέτει επαρκείς και κατάλληλους χώρους στάθμευσης των οχημάτων και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις για τη φύλαξη και συντήρησή τους, μπορεί στις εγκαταστάσεις αυτές να διατηρεί δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων αποκλειστικά για τον εφοδιασμό των ιδιόκτητων ή μισθωμένων φορτηγών αυτοκινήτων. Στην περίπτωση αυτή δεν απαιτείται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, εκτός από την υποβολή Πιστοποιητικού Πυρασφάλειας, το οποίο χορηγείται από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.».
β. Η περίπτωση δ' της παραγράφου 1 του άρθρου 4 και η περίπτωση γ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του ν. 3887/2010 καταργούνται.
γ. Το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου Ε’ της εγκυκλίου Β1/8535/980/2012 καταργείται.
3. α. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 6 του άρθρου 2 του ν.δ. 49/1968 (Α΄ 294), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 2 του ν. 1959/1991 (Α΄ 123) και την παράγραφο 17 του άρθρου 13 του ν. 2328/1995 (Α΄ 159), καταργείται.
β. Η παράγραφος 7 του Κεφαλαίου Γ της ΥΑ Α2/29542/5347/1991 καταργείται.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Νίκαια, Ρέντη, Αιγάλεω

Σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε δρόμους των Δήμων Νίκαιας/Αγ Ι. Ρέντη και Αιγάλεω προχωρά η τροχαία το Σάββατο, 29 Μαρτίου και την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, γνωστοποιείται ότι λόγω εργασιών στο εναέριο δίκτυο της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αλλαγές στις παρακάτω οδούς:
Α) Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα της οδού Π. Ράλλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Θηβών και 100μ. μετά τη συμβολή της με τη Λ. Κηφισού, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στις 29 και 30-3-2014, κατά τις ώρες 08.00΄ έως 17.00΄.
Β) Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε όλο το μήκος της αερογέφυρας της Λ. Κηφισού, στο ύψος του Α/Κ με την Π. Ράλλη, ταυτόχρονα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στις 29-3-2014, κατά τις ώρες 09.00΄ έως 11.00΄ .
Κατά τη διακοπή αυτή η διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται και προς τις δύο κατευθύνσεις από τους παράδρομους της Λ. Κηφισού.
Γ) Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα του παράδρομου της Λ. Κηφισού, 20 μέτρα πριν την συμβολή της με την οδό Π. Ράλλη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, στις 29-3-2013, κατά τις ώρες 10.00΄ έως 12.00΄ .

Στα 500€ το παράβολο αρχικής χορήγησης άδειας ΦΔΧ

Στο ποσό των 500€ ορίστηκε το ύψος της εισφοράς που καταβάλλεται υπέρ του Δημοσίου για την χορήγηση νέας άδειας φορτηγού δημοσίας χρήσης.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 3887/2010 (αρχική χορήγηση άδειας ΦΔΧ), το αποδεικτό καταβολής της εισφοράς διαμορφώνεται στα 500€ και υποβάλλεται από τη μεταφορική επιχείρηση στην αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας.

Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/news-in-greece/item/1212-500%E2%82%AC-parabolo-arxikis-xorisigis-adeias-fdx

Συνολικές προβολές σελίδας