Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Σοβαρά προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζουν οι οδικοί μεταφορείς. Η πρόταση της ΟΦΑΕ προς Γ.Σταθάκη

Σοβαρά προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητιστές. Η ΟΦΑΕ, σε επιστολή, προς τον υπουργό Οικονομίας και Υποδομών Γιώργο Σταθάκη, αφού πρώτα αναδεικνύει τις αρνητικές συνέπειες από την επιβολή των capital controls στον κλάδο των οδικών μεταφορών, μετέπειτα προτείνει τρόπους για τη μερική άρση του αδιεξόδου.
Ειδικότερα, η ΟΦΑΕ κατέθεσε το ακόλουθο αίτημα:  
-Για κάθε μεταφορέα που θέλει να εκτελέσει μια μεταφορά στο εξωτερικό να έχει τη δυνατότητα, είτε να πραγματοποιεί εκταμίευση, πριν την αναχώρησή του, ενός ποσού ύψους 4.500, είτε να επιτρέπονται συναλλαγές με πιστωτική κάρτα, σε όσους διαθέτουν πιστωτική κάρτα, αφού θα αποδεικνύουν την εκάστοτε μεταφορά, μέσω της εντολής φόρτωσης της εκάστοτε εταιρίας.
Το αίτημά αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι, το σύνολο σχεδόν των  αυτοκινητιστών, σε ποσοστό άνω του 95%, είναι αποκλειστικά μεμονωμένοι αυτοκινητιστές που βρίσκονται ακινητοποιημένοι, όλο αυτό το διάστημα των εβδομάδων τραπεζικής αργίας.
Οι εν λόγω αυτοκινητιστές, μη έχοντας τη δυνατότητα να εκτελέσουν διεθνή δρομολόγια, δέχονται, σύμφωνα με την ομοσπονδία, την χαριστική βολή στην ήδη απαξιωμένη ανταγωνιστικότητα τους, έναντι αυτοκινητιστών από ξένες χώρες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας