Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Εως 29/2 η απογραφή όλων των μεταφορικών επιχειρήσεων από τις Υπηρεσίες Μεταφορών

Εως 29/2 η απογραφή όλων των μεταφορικών επιχειρήσεων


 Το σύνολο των υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας, θα πρέπει, το αργότερο έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016, να καταχωρήσει στο πληροφοριακό σύστημα το σύνολο των μεταφορικών επιχειρήσεων αρμοδιότητάς τους (παλαιές και νέες). 

Αυτό κάνει γνωστό σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Μεταφορών. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών που διενεργούν εξετάσεις για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων ή επιβατών (Π.Ε.Ε.), θα καταχωρούν στο εξής όλα τα Πιστοποιητικά που εκδίδουν. 

Σημειώνεται ότι μακροπρόθεσμα θα πρέπει να καταχωρηθεί το σύνολο των εκδοθέντων πιστοποιητικών. 

Για το λόγο αυτό με αφορμή οποιασδήποτε μεταβολή που ζητείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες (π.χ.: έκδοση αντιγράφων κοινοτικής άδειας, δραστηριοποίηση μεταφορέα στο εξωτερικό), θα καταχωρείτε στο Σύστημα το αντίστοιχο Π.Ε.Ε.. 

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα το Π.Ε.Ε. καταχωρείται υποχρεωτικά κατά τη διαδικασία δήλωσης ενός προσώπου ως διαχειριστή μεταφορών της εκάστοτε επιχείρησης. Προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις διεθνείς μεταφορές. 


Αυτονόητο είναι ότι παράλληλα θα πρέπει να καταχωρηθούν και τα στοιχεία της άδειας οδικού μεταφορέα και του διαχειριστή μεταφορών που αντιστοιχούν σε κάθε επιχείρηση. 

Τέλος, απαιτείται η καταχώρηση των στοιχείων αναφορικά με τα μισθωμένα οχήματα όλων των μεταφορικών επιχειρήσεων (παλαιών και νέων). 

Πηγή: http://greek-transport.blogspot.gr/2015/12/292.html

Στις 21/12 η κατάθεση προσφορών για τον ΟΛΠ. Ιανουάριο το όνομα του νέου υποψήφιου ιδιοκτήτη

Στις 21 Δεκεμβρίου θα κατατεθούν στο ΤΑΙΠΕΔ οι δεσμευτικές προσφορές από τους τρεις «μνηστήρες» για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), με την επίσημη ανακοίνωση του ονόματος του νέου ιδιοκτήτη να εκτιμάται ότι θα γίνει στα μέσα Ιανουαρίου του 2016.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ανάρτηση όλων των κειμένων προς τους υποψήφιους επενδυτές έχει ολοκληρωθεί, με το ΤΑΙΠΕΔ να σχεδιάζει να καλέσει το νέο υποψήφιο ιδιοκτήτη του Οργανισμού, προκειμένου να καταθέσει νέα βελτιωμένη προσφορά.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε προ ημερών το ΤΑΙΠΕΔ, επισημοποιήθηκε ότι τρεις είναι οι ενεργοί «μνηστήρες» για το πακέτο μετοχών του Οργανισμού. Πρόκειται για την κινεζική Cosco, τη δανέζικη Maersk (APM Terminals) και την ICTS από τις Φιλιππίνες.

Στελέχη από το χώρο της λιμενικής βιομηχανίας υποστηρίζουν ότι κατά πάσα πιθανότητα νέος ιδιοκτήτης του ΟΛΠ θα είναι κινεζική COSCO που ήδη διαχειρίζεται μέσω του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (θυγατρική της εταιρεία) τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ. Μάλιστα όπως επισημαίνουν, οι Κινέζοι αυτοί στη στιγμή ελέγχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων και ότι από τη συνολική διαχείριση του λιμανιού του Πειραιά προσβλέπουν στη δημιουργία μια νέας πύλης για το ασιατικό εμπόριο.
Την ίδια ώρα, στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ έχουν ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας να προχωρήσει άμεσα η δημιουργία αρχής Λιμένος, όπου θα πρέπει να μεταφερθούν όλες οι κρατικές διοικητικές ιδιότητες του ΟΛΠ και να παραμείνει στο νέο μέτοχο το επιχειρησιακό κομμάτι για το λιμάνι.

Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υλοποίηση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για τη δημιουργία αρχής λιμένος (port authority), στην οποία θα ασκείται διοίκηση με διοικητικές και ρυθμιστικές εξουσίες, αναμένεται να δημιουργήσει ανάλογη καθυστέρηση και στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.
Από την πλευρά του, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας αντιδρώντας στην επιχειρούμενη πώληση του πλειοψηφικού πακέτου, αποφάσισε να πραγματοποιήσει στις 17 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας. Επίσης, την προσεχή εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το ΤΑΙΠΕΔ.

Συνολικές προβολές σελίδας