Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Φορολογικά στοιχεία για τις μεταφορές αγαθών με ΦΔΧ

 Από την 1-1-2014 ο µεταφορέας, το µεταφορικό γραφείο ή ο διαµεταφορέας δεν απαιτείται να εκδίδει τα στοιχεία που προβλέπονταν στο καταργούµενο άρθρο 8.
Ειδικότερα, από την 1-1-2014 ο µεταφορέας, το µεταφορικό γραφείο ή ο διαµεταφορέας δεν απαιτείται να εκδίδει τα στοιχεία που προβλέπονταν στο καταργούµενο άρθρο 8 του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ. – ν. 4093/2012 – ΦΕΚ Α΄222, υποπαράγραφος Ε1, όπως τροποποιήθηκε µε το άρθρο 51 του ν. 4223/2013- ΦΕΚ Α΄287), δηλαδή φορτωτικές και κατάσταση αποστολής αγαθών, κατά περίπτωση.

Επιπλέον, από 1.1.2014 δεν απαιτείται να τηρείται το ηµερολόγιο µεταφοράς δεδοµένου ότι η υποχρέωση αυτή ήταν σε συνάρτηση µε τον χρόνο έκδοσης των φορτωτικών.  Οι ανωτέρω υπόχρεοι από 1.1.2014 εκδίδουν τιµολόγια προς άλλους υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών, το δηµόσιο, ΝΠ∆∆ κλπ και αποδείξεις λιανικών συναλλαγών προς ιδιώτες µε την ολοκλήρωση της παροχής ή µε το απαιτητό της αµοιβής ή το τέλος της διαχειριστικής περιόδου ανάλογα την περίπτωση.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά µε την αναφερόµενη ΠΟΛ µπορείτε να απευθύνεστε στη ∆/νση Βιβλίων και Στοιχείων της Γεν. Γραµµατείας Εσόδων του Υπουργείου Οικονοµικών.

Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/market-news/item/1969-forologika-stoixeia-gia-tis-metafores-agathon-me-fdx

Κλείνει τις αποθήκες στον Αυλώνα ο κολοσσός προϊόντων υγιεινής SCA Hygiene



Το κλείσιμο των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων που διατηρεί στον Αυλώνα Αττικής και την ανάθεση της διανομής των προϊόντων της σε εξωτερικό συνεργάτη (outsourcing), αποφάσισε ο σουηδικός κολοσσός προϊόντων υγιεινής SCA Hygiene, με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την ενίσχυση της αποδοτικότητας των εργασιών της επί ελληνικού εδάφους.

Όπως αναφέρουν στην «Ημερησία» πηγές της εταιρείας, το κόστος λειτουργίας της αποθήκης για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και σε ένα περιβάλλον που παραμένει δυσμενές αξιολογήθηκε ως υψηλό και προσθέτουν πως η κίνηση αυτή, θα τους δώσει τη δυνατότητα να προσφέρουν προϊόντα υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως το θέμα έχει συζητηθεί ήδη με τους εκπροσώπους των 14 εργαζομένων που απασχολούνται στις αποθήκες στον Αυλώνα, ενώ ξεκαθαρίζουν πως δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του ομίλου από την Ελλάδα.

H SCA Hygiene είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες προϊόντων προσωπικής υγιεινής και οικιακής χρήσης στον κόσμο, με μάρκες όπως το Libero, η ZEWA και η Delica.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/logistics/item/9472-kleinei-tis-apothikes-ston-avlona-o-kolossos-proionton-ygieinis-sca-hygiene.html

Παύει η λειτουργία του TEO – Pass, στα διόδια Μαλγάρων, από τις 15/12

Από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι, η λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής συλλογής διοδίων (TEO-PASS) στο σταθμό διοδίων Μαλγάρων του Ν. Θεσσαλονίκης παύει οριστικά από τις 15 Δεκεμβρίου 2014.

Η επιστροφή των πομποδεκτών μπορεί να γίνει ταχυδρομικά, είτε στα κεντρικά γραφεία της ΤΕΟ Α.Ε. (Βυτίνης 14-18, Νέα Φιλαδέλφεια, ΤΚ 143 42, τηλ. 210-2598006), είτε στο σταθμό διοδίων Μαλγάρων και θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση τερματισμού του αντίστοιχου λογαριασμού του χρήστη, την οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρίας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» (www.egnatia.eu).

Η εκκαθάριση των λογαριασμών των χρηστών θα γίνει από την υπό εκκαθάριση εταιρία «ΤΕΟ Α.Ε.», στα τηλέφωνα 210-2598150 και 210-2598000.

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες, μετά το πέρας λειτουργίας του ΤΕΟ-PASS, να πληρώνουν τις διελεύσεις τους και ηλεκτρονικά στο Σταθμό διοδίων Μαλγάρων, μέσω έξυπνων καρτών(Egnatia Cards).

Οι χρήστες που επιθυμούν να εκδώσουν νέο λογαριασμό ηλεκτρονικής πληρωμής διελεύσεων (Egnatia Cards), θα πρέπει να απευθύνονται στο σταθμό διοδίων Μαλγάρων ή στα κεντρικά γραφεία της «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/aftokinitodromoi/item/9470-payei-i-leitourgia-tou-teo-pass-sta-diodia-malgaron-apo-tis-15-12.html

Σε λειτουργία το νέο logistics center της Kuehne + Nagel στο Σύδνεϋ

Με στόχο να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση, παρέχοντας end-to-end λύσεις logistics, η Kuehne+Nagel ολοκλήρωσε τις εργασίες του logistics center που διατηρεί στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το logistics center είναι τοποθετημένο στο ταχέως αναπτυσσόμενο περιφερειακό hub "Eastern Creek", σε μικρή απόσταση από μεγάλους αυτοκινητόδρομους, γεγονός που θα του προσδώσει μεγάλη ευελιξία.

Βασισμένο στο concept του built-to-suit, το κέντρο εφοδιαστικής διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους αποθηκευτικούς του χώρους, 20.000 τετραγωνικών μέτρων, με 8 αποβάθρες φορτοεκφόρτωσης.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του logistics center συμπεριλαμβάνονται το RF scanning και το pick by voice, μέσω των οποίων θα μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για τη συλλογή, παλετοποίηση και αποστολή παραγγελιών.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/logistics/item/9467-etoimo-to-neo-logistics-center-tis-kuehne-nagel-sto-sydney.html

Αύξηση φορτίου 5,6%, στα 10 μεγαλύτερα λιμάνια παγκοσμίως, το εννιάμηνο

Παρά το γεγονός ότι η αγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων πιέζεται, ο όγκος του μεταφερόμενου φορτίου, τόσο στα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου, όσο και μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών διαχειριστών λιμενικών terminals παρουσιάζει, στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους, άνοδο σε σύγκριση με το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2013, σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική».

Ο όγκος συνδυασμένου φορτίου στα δέκα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου έχει αυξηθεί το εννεάμηνο του 2014, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013 κατά 5,6%, ενώ το λιμάνι της Σαγκάης εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση, την οποία κατέκτησε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του 2014, τα μεταφερόμενα φορτία στα 10 μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου έφθασαν τα 160,5 εκατ. teu από 152 εκατομμύρια teu το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Η Σαγκάη, που βρίσκεται στην πρώτη θέση εμφάνισε άνοδο κατά 5,1% στα 26,5 εκατ. teu στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2014 σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/naftilia/item/9460-ayksisi-fortiou-5-6-sta-10-megalytera-limania-pagkosmios-to-enniamino.html

Συνολικές προβολές σελίδας