Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΠΑΘΕ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Μαλεσίνα-Τραγάνα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ Μαλεσίνας και Τραγάνας με στόχο την εκτέλεση εργασιών αποξήλωσης πινακίδας σήμανσης.
Ειδικότερα, από την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 19:00 έως και την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 07:00 θα ισχύει αποκλεισμός του τμήματος Ανισόπεδος Κόμβος (Α/Κ) Μαλεσίνας – Α/Κ Τραγάνας, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία.
Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Μαλεσίνας, όπου με τη χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων και μέσω του παράπλευρου οδικού δικτύου θα οδηγούνται στον Α/Κ Τραγάνας, από όπου και θα επανεισάγονται σε αυτόν.
Τέλος κατά το ανωτέρω διάστημα, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά από τη δεξιά λωρίδα, με την αριστερή να παραμένει αποκλεισμένη για τις ανάγκες εκτέλεσης των εν λόγω εργασιών.
Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους τους.
Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.


Πηγή: http://ypodomes.com/index.php/autokinitodromoi/uperastikoi/nea-odos/item/34350-pathe-kykloforiakes-rythmiseis-sto-tmima-malesina-tragana

Εκπαιδευτική δράση στην Ολυμπία Οδό

Yλοποιήθηκε η 2/μερη εκπαιδευτική δράση με θέμα: «Προστασία περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσω της κατασκευής της “ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ¨ την οποία συνδιοργανώσαν οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ.κ. Πηνελόπη Σακοβέλη και Ιωάννα Παπαϊωάννου, με την «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ», στα πλαίσια υλοποίησης συνεργασιών με φορείς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και η δραστηριότητά τους σχετίζεται με την προστασία –ανάδειξη –αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος,
Η εκπαιδευτική δράση περιελάμβανε:
• Ενημερωτική ημερίδα την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 Απριλίου (17:30 – 20:30) στο Ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα
• Εκπαιδευτική επίσκεψη σε πεδία κατασκευής του έργου «στο δρόμο & εκτός δρόμου» (on και off road) το ΣΑΒΒΑΤΟ 2 Απριλίου 2016 (9.30-13:00)
και απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης,
Μέσα από αυτές τις αλληλένδετες δράσεις δόθηκε στους εκπαιδευτικούς :
• η ευκαιρία να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν τον οδικό άξονα ως προς το φυσικό περιβάλλον και την διαμόρφωση του τοπίου, την ιδιαιτερότητα της κατασκευής, τα τεχνικά επιτεύγματα και την σημασία της λειτουργίας του για την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη των περιοχών που διασύνδεει
• η δυνατότητα να παρατηρήσουν το έργο κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του και να ενημερωθούν για τους τρόπους επίλυσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεών του:
Συνολικά συμμετείχαν εθελοντικά 86 άτομα τα οποία, κάλυπταν όλο το εύρος της Εκπαιδευτικής κοινότητας
• Σχολικοί Σύμβουλοι, Δ/ντές/ντριες Σχολείων, Προϊστάμενες Νηπιαγωγείων
• Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και
• Μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.
Οι εισηγήσεις αφορούσαν τα παρακάτω θέματα:
• «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Βιώσιμη Ανάπτυξη» Πηνελόπη Σακοβέλη, Ιωάννα Παπαΐωάννου, Υπεύθυνες Τμημάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας
• «Παρουσίαση του έργου της Ολυμπίας Οδού» Γιώργος Πατεράκης, Μηχανικός Έργου- Πολιτικός Μηχανικός της Τεχνικής Διεύθυνσης της «Ολυμπία Οδός ΑΕ»
• «Περιβαλλοντική διαχείριση έργου: Άδειες –Μελέτες που σχετίζονται με την κατασκευή του έργου- Πρόγραμμα παρακολούθησης περιβαλλοντικών παραμέτρων», Γιώργος Καζαντζόπουλος, Διευθυντής Περιβάλλοντος της «Ολυμπία Οδός ΑΕ»
• «Μέτρα αντιμετώπισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τη φάση της κατασκευής» Μανώλης Φραγκούλης, Διευθυντής Περιβάλλοντος της Κοινοπραξίας ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ
• «Περιβαλλοντική διαχείριση της λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου», Γιάννης Χανδάνος, Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός της «Ολυμπία Οδός Λειτουργία Α.Ε.»
• «Κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις του έργου της Ολυμπίας Οδού. Ο ρόλος του Παρατηρητηρίου Οδικών Αξόνων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου» Αθανάσιος Μπέλλας, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Πρόεδρος ΠΟΑΔΕΠ
• «Πολιτιστική & Περιβαλλοντική Διαδρομή Ολυμπίας Οδού», Σοφία Στάμου, Διευθύντρια Επικοινωνίας της «Ολυμπία Οδός ΑΕ»
Η ιδιαίτερη επικοινωνιακή ικανότητα των εισηγητών, η αρτιότητα των εισηγήσεων είχαν μεγάλη απήχηση στο κοινό της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Την επόμενη μέρα η πληροφόρηση μέσω των εισηγήσεων διασυνδέθηκε με την μοναδικότητα της εμπειρίας της επίσκεψης και της εμπεριστατωμένης ξενάγησης σε επιλεγμένα πεδία κατασκευής του έργου (on και off road).
Η ξενάγηση στα πεδία κατασκευής (Τοίχοι αντιστήριξης με σαρζανέτια και δενδροφύτευση, Σήραγγα Παναγοπούλας Τ24 μήκους 530μ., Κόμβος Ρίου) έγιναν από τους κ.κ. Απόστολο Μεσμπούρη, Γεωλόγο και Γιώργο Καλλιάνη, Περιβαλλοντολόγο από το εργοτάξιο του Αιγίου, και τον κ. Άρη Φακίνο, Μηχανικό, Επικεφαλής του εργοταξίου του Δρεπάνου.
Οι διοργανωτές έδωσαν σε όλους όσους συμμετείχαν την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν ένα τόσο σημαντικό έργο και να αντιληφθούν μέσω αυτού τι σημαίνει στην πράξη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Περιβαλλοντική Διαχείριση. Με δεδομένο δε το γεγονός ότι πολλά από αυτά τα σημεία δεν θα τα «συναντήσουμε» στο μέλλον σε φάση κατασκευής αλλά πλέον υφιστάμενα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η χωρο- χρονική επιλογή της δράσης .
Ταυτόχρονα είναι εξίσου σημαντικό ότι δόθηκε σε όλους μας, εκπαιδευτικούς, μαθητές, μηχανικούς, γεωλόγους, συγκοινωνιολόγους και εργαζόμενους στα εργοτάξια, η ευκαιρία να «συνομιλήσουμε» για το έργο των ανθρώπων και τους ανθρώπους του έργου.
Τα έργα οδοποιίας, ανήκουν στην κατηγορία των έργων που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον όσον αφορά την διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος. Η έκταση του έργου της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ, η αλληλεπίδρασή του με παράγοντες και µε μεταβλητές του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων περιβαλλοντικής προστασίας και η σηµασία του για την εν γένει κοινωνικο- οικονοµική ζωή, έδωσαν την δυνατότητα στη Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Αχαΐας να προσεγγίσει στην πράξη τις έννοιες της βιώσιμης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Συνολικές προβολές σελίδας