Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Επιβραδύνεται η ανάπτυξη της Cosco στον Πειραιά. +2,4% τα TEU τον Ιανουάριο

Επιβραδύνεται ο ρυθμός αύξησης της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων της Cosco στον Πειραιά. Σύμφωνα με στοιχεία της Cosco Pacific, τον Ιανουάριο η Cosco διακίνησε στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά 0,239 εκατ. TEU, έναντι 0,234 εκατ. ΤΕU τον περσινό Ιανουάριο, ήτοι αύξηση 2,4%.
Η οριακή αύξηση, σύμφωνα με αναλυτές, φανερώνει τα σημάδια «ωρίμανσης» της ανάπτυξης της κινεζικής εταιρείας στον Πειραιά, δεδομένου ότι οι Σ.ΕΜΠΟ. που διαχειρίζεται φτάνουν στα όρια της δυναμικότητάς τους.
Αρνητικά, συνέβαλε και η μείωση του ελληνικού ΑΕΠ το δ΄τρίμηνο του 2014, αλλά και οι «παρενέργειες», στο εμπόριο, από το γενικότερο οικονομικό κλίμα για την Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται, πέρσι, για το σύνολο του έτους, η Cosco διακίνησε στον Πειραιά 2,99 εκατ. TEU, σημειώνοντας αύξηση 18,5%, σε σχέση με το 2015.
Β.Β. 

Nέο δ.σ. στην Ομοσπονδία Σωματείων και Ενώσεων Ιδιοκτητών Ελαφρών ΦΔΧ

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Σωματείων και Ενώσεων Ιδιοκτητών Ελαφρών ΦΔΧ, έγινε η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση.
Ακολούθησαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και μετά την εκλογική διαδικασία, έγινε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, με προεδρεύοντα τον Δημήτρη Γκέκα, πρώτο Σύμβουλο σε ψήφους.
Μετά τις προτάσεις που έγιναν, εκλέχθηκε με ομόφωνες αποφάσεις το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδία Σωματείων & Ενώσεων Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών ΔΧ.
Το νέο ΔΣ
Πρόεδρος: Ντάγκας Χρήστος
Α’ Αντιπρόεδρος: Βλάχος Χαράλαμπος
Β’ Αντιπρόεδρος: Προκοπίου Εμμανουήλ
Γενικός  Γραμματέας: Σιμόπουλος Γεώργιος
Αναπληρωτής Γραμματέας: Παπαναγιώτου Κωνσταντίνος
Ταμίας: Γκέκας Δημήτρης
Αναπληρωτής Ταμίας: Ραρής Σπύρος
Μέλη: Βραχνός Θεόδωρος και Μάρης Γεώργιος.

Συνολικές προβολές σελίδας