Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Κομισιόν: Ζητά από 15 κράτη αναβάθμιση της σύνδεσης μεταξύ των εθνικών ηλεκτρονικών μητρώων για τους οδικούς μεταφορείς και της νέας έκδοσης του ERRU

Προειδοποιητική επιστολή στο Βέλγιο, τη Δανία, την Εσθονία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Ουγγαρία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, την Τσεχία και τη Φινλανδία απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς τα εν λόγω κράτη-μέλη δεν έχουν αναβαθμίσει τη σύνδεση μεταξύ των εθνικών ηλεκτρονικών μητρώων για τις επιχειρήσεις οδικών μεταφορών και της νέας έκδοσης του ευρωπαϊκού μητρώου επιχειρήσεων οδικών μεταφορών (ERRU), όπως απαιτείται από τον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) 2016/480 της Κομισιόν.
Το ERRU καθιστά εφικτή την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών-μελών σχετικά με τις επιχειρήσεις οδικών μεταφορών που είναι εγκατεστημένες στην ΕΕ. Αποτελεί ουσιαστικό μέσο για να εξασφαλίζεται η επιβολή της ενωσιακής νομοθεσίας.
Η εφαρμογή νέας και βελτιωμένης έκδοσης του ERRU απαιτεί από τα κράτη-μέλη να προσαρμόσουν τα συστήματά τους σε εθνικό επίπεδο.
Η προθεσμία για την αναβάθμιση της σύνδεσης των εθνικών ηλεκτρονικών μητρώων έληξε στις 30 Ιανουαρίου 2019.
Να σημειωθεί ότι, εάν οι αρχές των 15 κρατών-μελών δεν απαντήσουν ικανοποιητικά εντός 2 μηνών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προχωρήσει στην αποστολή Αιτιολογημένης Γνώμης.

Πηγή: https://www.metaforespress.gr/autokinitodromoi/%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b9%cf%8c%ce%bd-%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%ac-%ce%b1%cf%80%cf%8c-15-%ce%ba%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b2%ce%ac%ce%b8%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b7-%cf%84/

Συνολικές προβολές σελίδας