Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Μέτωπο δημάρχων κατά της δημιουργίας νέων διοδίων και των αυξήσεων στις τιμές

Κοινό μέτωπο και δράσεις κατά της αύξησης του αντιτίμου στα διόδια Αφιδνών και της δημιουργίας νέων διοδίων στη Βαρυπόμπη και στον Άγιο Στέφανο, αποφάσισαν οι δήμαρχοι Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, Διονύσου, Ιωάννης Καλαφατέλης και Ωρωπού, Ιωάννης Οικονομάκος, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 
Όπως έγινε γνωστό οι τρεις δήμαρχοι, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, ζήτησαν να παραβρεθούν στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων» προκειμένου να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους.
Το επίμαχο ζήτημα θα συζητηθεί εκ νέου έως την Τετάρτη στα δημοτικά συμβούλια των τριών δήμων και αναμένεται να αποφασιστεί σειρά κινητοποιήσεων. Επίσης, οι δήμαρχοι αποφάσισαν να ενημερώσουν βουλευτές, κόμματα, φορείς, ΜΜΕ και τους πολίτες των δήμων τους.
Οι δήμαρχοι τονίζουν στην επιχειρηματολογία τους ότι σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της, οι πολίτες δεν μπορούν να επιβαρυνθούν με ένα επιπλέον ποσό στις αναγκαίες και καθημερινές μετακινήσεις τους.

Αντίθετη και η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην αύξηση των διοδίων 

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την ομόφωνη υιοθέτηση από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος των θέσεών του, ενάντια στην απόφαση για αύξηση των διοδίων στο εθνικό οδικό δίκτυο του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.
«Εξαρχής τόνισα σε όλους τους τόνους ότι ούτε νέα διόδια θα επιτρέψουμε, ούτε αύξηση στα υπάρχοντα. Τα οικονομοτεχνικά στοιχεία της παραχώρησης δεν εμφανίζουν καμία επιβάρυνση και συνεπώς δεν στοιχειοθετείται καμία τέτοια αξίωση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «με την ομόφωνη απόφασή της η ΕΝ.Π.Ε. αποδεικνύει στην πράξη ότι οι Περιφέρειες και μπορούν να παρέμβουν αποφασιστικά σε κρίσιμα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Για το λόγο αυτό άλλωστε απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των πολιτών».
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφουγκραζόμενη τα προβλήματα των πολιτών βρίσκεται διαρκώς σε επαγρύπνηση και θα πρωτοστατήσει ξανά αν διανοηθεί ο οποιοσδήποτε να προβεί σε αύξηση των διοδίων» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.  

Πηγή:  http://metaforespress.gr/aftokinitodromoi/item/5963-antitheti-kai-i-perifereia-peloponnisou-stin-ayksisi-ton-diodion.html

Συνολικές προβολές σελίδας