Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Στην Τράπεζα Πειραιώς το 23,56% του μετοχικού ποσοστού της ΑΝΕΚ

Η εταιρεία ΑΝΕΚ ανακοίνωσε ότι η εταιρεία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» απέκτησε την 19/03/2015 την κυριότητα 43.685.197 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας, ήτοι ποσοστό 23,5661% επί των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου των κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας, λόγω πλειστηριασμού των ως άνω μετοχών που κατείχε η εταιρεία «SEA STAR CAPITAL PLC».
Όπως αναφέρει η ANEK, σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο, μετά την συγκεκριμένη γνωστοποίηση η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει:
α) 43.685.197 κοινές ονομαστικές μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 23,5661% του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και των αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου
β) έμμεσα 1.929.210 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,0407% επί των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου των κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας μας, (ήτοι συνολικά 24,1788% επί των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας).


Διευκρινίσεις ΟΛΠ για την απόφαση της ΕΕ σχετικά με επιδοτήσεις στην Cosco

Ενημερώνοντας τους μετόχους του και το επενδυτικό κοινό, σχετικά με την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (καταγγελία κρατικής ενίσχυσης  CP/202/2009) για ορισμένους όρους της Σύμβασης Παραχώρησης ΟΛΠ-COSCO, ο ΟΛΠ Α.Ε. κάνει γνωστά τα ακόλουθα:
H Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και ΣΕΠ (COSCO), η οποία κυρώθηκε με το Ν.3755/2009, αποτελείται από δύο μέρη:
(α) Το κείμενο της Συμφωνίας μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και COSCO, που αφορά την παραχώρηση του Προβλήτα ΙΙ και την κατασκευή του ανατολικού Προβλήτα ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, που υπογράφτηκε στις 25.11.2008 και
(β) τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3 του Ν. 3755/09, οι οποίες προστέθηκαν στο νόμο από το Υπουργείο Οικονομικών.
Η απόφαση της Γενικής Δ/νσης Ανταγωνισμού, αφορά αποκλειστικά το άρθρο 2 (οικονομικά και φορολογικά θέματα) και όχι το άρθρο 1, το οποίο και αποτελεί το συμβατικό μέρος της Σύμβασης ΟΛΠ/ COSCO.
Η Απόφαση αυτή δεν αφορά σε κανένα σημείο της την πρόσφατη επέκταση της Σύμβασης Παραχώρησης, μέσω φιλικού διακανονισμού, για το δυτικό Προβλήτα ΙΙΙ του ΣΕΜΠΟ που κυρώθηκε με το Ν. 4315/14.
Υπ’ αυτές τις συνθήκες, η απόφαση δεν επηρεάζει τις οικονομικές σχέσεις ΟΛΠ/ΣΕΠ και επομένως και τα αποτελέσματα του ΟΛΠ Α.Ε. Αποτελεί αποκλειστικά θέμα της ΣΕΠ, σε σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  

ΠΕΝΕΝ: Η έλλειψη ουσιαστικών ελέγχων οδηγεί στα ναυτικά ατυχήματα

Για άλλη μια φορά η ναυτεργατική οικογένεια θρηνεί την απώλεια ναυτεργάτη από την εκδήλωση πυρκαγιάς στο «HIGH SPEED 5» στις 23/3/2015, το οποίο βρισκόταν για επισκευή στην Δραπετσώνα, σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ.
Όπως αναφέρει σχετικά, «το ατύχημα αυτό αποτελεί συνέχεια της πολύνεκρης τραγωδίας στο «NORMAN ATLANTIC» στο οποίο έχασαν την ζωή τους δεκάδες επιβάτες από την φωτιά που ξέσπασε στο γκαράζ του πλοίου ενώ κινδύνευσαν δεκάδες ακόμη Ναυτεργάτες και επιβάτες του ίδιου πλοίου.
Είναι επίσης συνέχεια πολλών ακόμη ναυτικών ατυχημάτων που έχουν γίνει σε διάφορα ελληνικά και ελληνόκτητα πλοία που δυστυχώς περνούν στα ψιλά των εφημερίδων.
Τα ατυχήματα αυτά στο σύνολό τους οφείλονται σε τραγικές ελλείψεις στην λήψη και τήρηση των κανόνων ασφαλείας των πλοίων και της ναυσιπλοΐας. Από αυτήν την σκοπιά οι ευθύνες του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των αρμόδιων αρχών του Υπουργείου Ναυτιλίας είναι σοβαρότατες. Οφείλονται επίσης στην έλλειψη βούλησης των αρμόδιων αρχών του Υπουργείου Ναυτιλίας να προβαίνουν σε ουσιαστικούς ελέγχους που αφορούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής στα πλοία και την θάλασσα.
Ταυτόχρονα οι ελεγκτικοί και εποπτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Ναυτιλίας έχουν σοβαρές ελλείψεις αλλά και ανεπάρκεια του κατάλληλου και αναγκαίου προσωπικού για να διεξάγουν συστηματικούς ελέγχους στην ασφάλεια και την υγιεινή.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί είναι η έλλειψη στατιστικών στοιχείων που αφορούν τα ναυτικά ατυχήματα αλλά και τα στοιχεία που αφορούν τις αιτίες πρόκλησης των ατυχημάτων.
Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί να γίνει ουσιαστικός έλεγχος αναφορικά με τις αιτίες του χθεσινού θανατηφόρου ατυχήματος και  να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες σε όσους έχουν εμπλοκή σε αυτό».

Συνολικές προβολές σελίδας