Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

LOGI.Clustering - Δημιουργώντας Επιχειρηματικές Κυψέλες

Ύστερα από 7 επιτυχημένες διοργανώσεις, τόσο στο πλαίσιο της έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics» ανά διετία, όσο και αυτόνομα, τα LOGI.C έχουν αποκτήσει τον χαρακτήρα μιας «ομπρέλας» διοργανώσεων, που κινούνται γύρω από έναν κεντρικό άξονα, αλλά παράλληλα, δίνουν τη δυνατότητα τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε φορείς να συνδιοργανώσουν υπό την σκέπη τους, μεμονωμένα γνωστικά events.
Εφέτος, τα πολύ-συνέδρια LOGI.C ανανεώνουν το ραντεβού τους με την αγορά της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics, για τις 19 & 20 Μαΐου 2016, σε ένα event υψηλού επιπέδου που θα διοργανωθεί στο Glyfada Golf Gardens, συγκεντρώνοντας τα μεγαλύτερα ονόματα της αγοράς.
Ο στόχος των LOGI.C να αποτελούν ένα ξεχωριστό γνωστικό event το οποίο να ανανεώνει το ραντεβού του με την αγορά κάθε χρόνο, έχει επιτευχθεί, με τα πολύ-συνέδρια να ανοίγουν εφέτος του ορίζοντές τους και εκτός Ελλάδος.
Πέμπτη 19 Μαΐου_ LOGI.Clustering
Με βασικό ζητούμενο του κλάδου, εντός και εκτός συνόρων, εδώ και αρκετά χρόνια να παραμένει την δημιουργία των καλύτερων δυνατών συνεργειών, ώστε να επωφελούνται τόσο οι ίδιες οι επιχειρήσεις, όσο και η ευρύτερη εθνική οικονομία, τα LOGI.C σας καλούν να μελετήσουμε από κοινού τα best practices του εξωτερικού, να συνδιαμορφώσουμε απόψεις και ιδέες για Logistics Clusters.
Oι κυψέλες επιχειρηματικότητας, άλλωστε, αποτελούν πλέον διαδεδομένη τακτική σε χώρες που επιθυμούν να διατηρήσουν μια δυναμική βιομηχανική πορεία. Το SC&L magazine, ενώνει τις δυνάμεις του με φορείς αξίας, αλλά και επιχειρήσεις που διακρίνονται στο χώρο τους και διαμορφώνει για την πρώτη ημέρα των LOGI.C ενότητες που θα ασχοληθούν με:
  • Πόσο επηρεάζουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες & τη λειτουργία των 3PL οι νέες μορφές λιανικής; Πώς διαμορφώνει την αγορά το e-commerce;
  • Τι σημαίνει σύγχρονη διανομή & City Logistics; Τι σχέση μπορούν να έχουν με τα Clusters;
  • Υπάρχουν εργαλεία – λύσεις για την διευκόλυνση της Μικρής Λιανικής & των Urban Logistics;
Παρασκευή 20 Μαΐου_ Supplying Globally
Πόσο στενά είναι πλέον τα επιχειρηματικά σύνορα της Ελλάδας, με δεδομένη την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση; Πού πραγματικά υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για την ελληνική επιχειρηματικότητα και πώς χτίζονται διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες;
Το βλέμμα των ελληνικών επιχειρήσεων περνά από τα Βαλκάνια και τη Ν.Α Ευρώπη, που ήταν προ μερικών χρόνων, σε άλλα γεωγραφικά πλάτη. Βόρεια Αφρική, Μ. Ανατολή με έμφαση στις αγορές του Ιράκ και του Ιράν και Ευρασία, αποτελούν πλέον αγορές με μεγάλο ενδιαφέρον και τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης για ελληνικές επιχειρήσεις.
Σε δύο διαφορετικά πάνελ, με τη συμμετοχή Πρεσβειών, Εμπορικών Επιμελητηρίων, αλλά και ελληνικών επιχειρήσεων που ήδη δραστηριοποιούνται στις αγορές αυτές, τα LOGI.C θα επιχειρήσουν να βάλουν τις βάσεις για Supplying Globally…

Πηγή: http://www.supply-chain.gr/articles.php?artic=5368#.Vt3jdOa2TuN

Ενεργότερο ρόλο στις οδικές μεταφορές επιδιώκει η DHL. Πιστοποίηση ISO 39001:2012

Ενεργότερο ρόλο στις οδικές μεταφορές επιδιώκει η DHL. Ο Φορέας Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TUV NORD) απένειμε στην DHL Express Ελλάδος διαπιστευμένη πιστοποίηση, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 39001:2012, για το «Σύστημα Διαχείρισης Οδικής Ασφάλειας» που εφαρμόζει η εταιρία, μετά τη διενέργεια των απαιτούμενων επιθεωρήσεων.
Η TÜV HELLAS (TUV NORD) αποτελεί τον πρώτο διαπιστευμένο και τον μοναδικό Φορέα Πιστοποίησης στην Ελλάδα με την απαιτούμενη τεχνογνωσία σε θέματα Πιστοποίησης Συστημάτων Οδικής Ασφάλειας.
Το Σύστημα Διαχείρισης Οδικής Ασφάλειας που εφαρμόζει η DHL Express, εστιάζει κυρίως στην αναγνώριση και αντιμετώπιση των κινδύνων στην οδική μεταφορά, καθώς και στην εφαρμογή της Πολιτικής και των διαδικασιών Οδικής Ασφάλειας.
Σκοπός είναι η ασφάλεια του προσωπικού της, αλλά και κατ’ επέκταση την υγεία και ασφάλεια όλων των οδηγών και επιβατών που κινούνται στο οδικό δίκτυο της χώρας, κάτι που επιβεβαιώνει και στην πράξη της δέσμευσή της στη διατήρηση και την ενίσχυση των στρατηγικών της για ένα ισχυρό πλαίσιο κοινωνικής υπευθυνότητας.

Παράλληλα, η αύξηση της αποδοτικότητας, που διασφαλίζει η τήρηση των προδιαγραφών, οδηγεί σε καλύτερη διαχείριση του στόλου οχημάτων, μειώνει το συνολικό κόστος διαχείρισης και συντήρησής του, καθώς ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο ατυχημάτων, βλαβών, ζημιών στα διακινούμενα αγαθά και συνεπακόλουθη μείωση των δαπανών ασφάλισης.
Όπως σημείωσε ο Δρ. Αναστάσιος Βασιλόπουλος, Director of Information Technology & Environment protection της DHL Express Ελλάδος, «Η πιστοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης της οδικής ασφάλειας της DHL Express κατά το πρότυπο ISO 39001:2012, αποτελεί μία διάκριση ανάμεσα σε ελάχιστες εταιρείες που τη διαθέτουν.
Συνεπάγεται τη συμμόρφωση με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας, που αντικατοπτρίζουν το κορυφαίο επίπεδο οργάνωσης και αποτελεσματικότητας της εταιρείας.
Μεταξύ άλλων, τα στοιχεία αυτά αποτελούν ακόμη μία επιβεβαίωση της πρωτοκαθεδρίας της DHL Express στον κλάδο των ταχυμεταφορών στην Ελληνική αλλά και την παγκόσμια αγορά».
Η πιστοποίηση της εταιρείας και η ιδιαίτερη μέριμνα σχετικά με την οδική ασφάλεια,  αποτελούν συνέχεια του ευρύτερου προγράμματος επενδύσεων και εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.
Ο στόλος οχημάτων της DHL Express ανανεώθηκε πρόσφατα με την προσθήκη οχημάτων που κινούνται με φυσικό αέριο, οχημάτων που χαρακτηρίζονται από υψηλούς δείκτες ενεργειακής απόδοσης, αλλά και οχημάτων ειδικά σχεδιασμένων για τη βέλτιστη διαχείριση των αποστολών της εταιρείας.

Συνολικές προβολές σελίδας