Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΓΕΠΟΕΤ: Όχι σε καινούργιες άδειες σε μεταχειρισμένα τουριστικά λεωφορεία ΔΧ

Η ΓΕΠΟΕΤ δηλώνει απερίφραστα πως είναι κάθετα αντίθετη με τη χορήγηση νέων αδειών σε μεταχειρισμένα τουριστικά λεωφορεία ΔΧ, γιατί θα καταβαραθρώσει τις υπηρεσίες που προσφέρουν και θα υποβαθμιστεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν, πέρα από το γεγονός ότι θα διαλυθεί ένας ολόκληρος κλάδος, όπως αναφέρει η ομοσπονδία, σε σχετική της ανακοίνωση.
Η απαίτηση της Τρόικας να χορηγούνται ανεξέλεγκτα νέες άδειες τουριστικών λεωφορείων σε μεταχειρισμένα λεωφορεία -η οποία περιλαμβάνεται στην προωθούμενη «λίστα του ΟΟΣΑ»- μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των εμπόρων της Γερμανίας και των άλλων Βόρειων χωρών, που πιέζουν να ξεφορτωθούν τα υπέργηρα λεωφορεία τους, είναι εξωπραγματική και παράλογη και θέλουμε να συγχαρούμε τον Υφυπουργό Μεταφορών κύριο Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι ο μόνος που εξέφρασε δημόσια αυτή τη διαπίστωση και σαφώς γνωρίζει καλύτερα το θέμα και αντιλαμβάνεται τη ζημία που θα υπάρξει στην αντίθετη περίπτωση.

Εάν συμπεριληφθεί η συγκεκριμένη διάταξη, τότε στις 15 Απρίλη, σύσσωμος ο κλάδος των Τουριστικών Γραφείων και Τουριστικών Λεωφορείων θα κατέβει σε πανελλαδική απεργία και οι κκ αρμόδιοι Υπουργοί Ανάπτυξης, Τουρισμού και Μεταφορών θα φέρουν ολοκληρωτικά την ευθύνη για τη καθολική ζημία που θα προκύψει στον ελληνικό τουρισμό.  Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας αγωνιστούν επιτέλους για τα συμφέροντα του ελληνικού τουρισμού και της χώρας εν γένει.
Υ.Γ Επιτέλους, ας ξεκαθαρίσει το ζήτημα με την υπαγωγή των Τουριστικών Λεωφορείων στο Υπουργείο Μεταφορών, αφού ακόμη και σήμερα είμαστε η μοναδική χώρα της ΕΕ στην οποία όχημα ΔΧ υπάγεται σε διαφορετικό Υπουργείο.

Ξεκινούν οι εργασίες της πεζογέφυρας «Γελαδάκη» στο Σταυρό Αγ. Παρασκευής

Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενημερώνει ότι έως τις 10 Αυγούστου 2014 θα εκτελείται η πρώτη φάση του έργου κατασκευής της πεζογέφυρας «Γελαδάκη», επί της Λεωφόρου Μεσογείων, στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής.
Για τον σκοπό των παραπάνω εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων, σε μήκος 300 μέτρων, επί της Λεωφόρου Μεσογείων, περιορίζεται σε δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, μια υπέργεια και μία υπόγεια. Παράλληλα, τίθενται σε εφαρμογή μια σειρά άλλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι οποίες θα ισχύσουν καθ’ όλη την διάρκειαεκτέλεσης της πρώτης φάσης του έργου.
Πιο συγκεκριμένα:
  • -Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 50 χλμ ανά ώρα στη Λεωφόρο Μεσογείων, σε απόσταση 300 μέτρων πριν και κατά μήκος των έργων.
  • -Απαγόρευση της προσπέρασης οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Μεσογείων στην περιοχή των έργων.
  • -Αντιδρόμηση της οδού Χλόης, στο τμήμα της από την Λ. Μεσογείων, προς και μέχρι την οδό Τρικάλων.
  • -Μονοδρόμηση των οδώνΑγίας Θέκλας, στο τμήμα της από την οδό Κορινθίας, προς και μέχρι την οδό Κρήτης,  Ηλιακοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Τρικάλων, προς και μέχρι την Λ. Μεσογείων, Τρικάλων, στο τμήμα της από την οδό Ανδριανού, προς και μέχρι την οδό Ηλιακοπούλου.
  • -Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της Λ. Μεσογείων: στο υπέργειο τμήμα της, από την οδό Αγ. Βασιλείου έως την οδό Αγίας Θέκλας και στο υπόγειο τμήμα της από την οδό Βεργίνας έως την οδό Αγίας Θέκλας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • -Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην δεξιά λωρίδα της Λ. Μεσογείων, στο υπέργειο τμήμα της από την οδό Ευκαλύπτων έως την οδό Ηλιακοπούλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ραφήνα.
  • -Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της Λ.Μεσογείων: στο υπέργειο τμήμα της 100μ. πριν τη συμβολή της με την οδό Χλόης έως την οδό Ηλιακοπούλου και στο υπόγειο τμήμα της από την οδό Ευκαλύπτων έως την οδό Ηλιακοπούλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ραφήνα.
Σημειώνεται ότι οι ρυθμίσεις αυτές θεωρούνται απαραίτητες τόσο για την κατασκευή του έργου, όσο και για την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών και των εργαζομένων.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Συνάντηση με εκπροσώπους Φ.Δ.Χ για τα προβλήματα του κλάδου

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών οδικών μεταφορών και μέλη των σωματείων φορτηγών δημόσιας χρήσης είχαν ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και Χρήστος Κολομπάτσιος αντίστοιχα.


Συγκεκριμένα, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας με κεντρικό θέμα συζήτησης  τα αιτήματα του κλάδου των φορτηγών δημοσίας χρήσης για διενέργεια ελέγχων στα παράνομα φορτηγά, τη μείωση στις τιμές των διοδίων και το φορολογικό.
Όπως ανάφεραν οι μεταφορείς, αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση αφού ο «αθέμιτος ανταγωνισμός και οι στρεβλώσεις, που προκύπτουν από την ελλιπή εφαρμογή του εθνικού και ευρωπαϊκού δικαίου, έχουν καθηλώσει τον κλάδο και καταστρέφουν την προοπτική ανάπτυξης του, ως συστατικού παράγοντα των μεταφορών».
Εκτός των άλλων, τόνισαν πως η συνεχής αύξηση του κόστους μεταφοράς, όπως οι αναιτιολόγητες αυξήσεις τιμών και σημείων είσπραξης των διοδίων και η στραγγαλιστική εισπρακτική πολιτική για φορολογικές οφειλές, τους οδηγούν ένα βήμα πριν την τελική  εξόντωση.
Ο περιφερειάρχης, Κ. Αγοραστός, έκανα αναφορά στους ελέγχους που γίνονται από τις από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, αλλά και τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε όσους παρανομούν, σημειώνοντας όμως τόσο την έλλειψη προσωπικού όσο και την ασάφεια του θεσμικού πλαισίου.
«Οι μεταφορείς βρίσκονται αντιμέτωποι με σωρεία προβλημάτων που επιδεινώνουν την κατάστασή τους και τελικά ζημιώνουν στο σύνολό της την εθνική οικονομία και την ανταγωνιστικότητα. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας παρά την μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων, πραγματοποιούν καθημερινά ελέγχους και επιβάλλουν πρόστιμα σε παράνομους μεταφορείς, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από άλλες χώρες. Παρ’ όλα αυτά όμως η έλλειψη θεσμικού πλαισίου δεν επιτρέπει πολλές φορές στο κράτος να εισπράττει τα πρόστιμα αυτά, όπως ισχυρίστηκε και η Τροχαία, καθώς οι αλλοδαποί δεν διαθέτουν ΑΦΜ και δεν μπορούν να πληρώσουν στις αντίστοιχες ΔΥΟ», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η έλλειψη επιβολής κύρωσης ακινητοποίησης του φορτηγού, έως ότου να πληρωθεί το πρόστιμο, επιτρέπει στους παρανομούντες αυτοκινητιστές να διαφεύγουν με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν ποτέ το πρόστιμο.
Ο κ. Αγοραστός πρότεινε να μειωθούν οι τιμές των διοδίων ενώ προέτρεψε τις παραχωρησιούχους εταιρείες να σταματήσουν να βλέπουν το δέντρο και να χάνουν το δάσος.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών, κ. Θεόδωρος Τζιομάκας, η τμηματάρχης κα. Δέσποινα Παπαδοπούλου, ο πρόεδρος Ομοσπονδίας ΔΧΦ Κεντρικής Ελλάδος-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βασίλειος Τζιμούργκας, ο πρ. πρόεδρος ΔΧΦ Ν. Λάρισας, κ Βασίλειος Θεοδοσίου, ο πρόεδρος του Σωματείου ΔΧΦ Ν. Λάρισας, κ. Ιωάννης Χατζούλης ο αντιπρόεδρος του Σωματείου ΔΧΦ Ν.Λάρισας, κ. Τζιάμαλης, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο διευθυντής Τροχαίας Λάρισας κ. Σεραφείμ Καφετζής καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και επαγγελματίες του κλάδου των φορτηγών.

Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/news-in-greece/item/1177-synantisi-me-ekprosopous-fdx-gia-ta-problimata-tou-kladou

Λιμεναρχείο Πάτρας: Παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα σε φορτηγά

Το ποσό του 1 εκατ. ευρώ ξεπερνούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε φορτηγά έπειτα από ελέγχους που διενέργησε το Λιμεναρχείο Πάτρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Λιμεναρχείο, γνωστοποιείται ότι συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.231.090,00€ κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2013 έως και τις 5 Μαρτίου του 2014.
Όπως τονίζεται, βεβαιώθηκαν συνολικά 16.620 παραβάσεις τόσο από ελληνικές όσο και από αλλοδαπές εταιρείες και οδηγούς.
Από το σύνολο των παραβάσεων που εντόπισαν οι αρχές οι 5.649 σημειώθηκαν από αλλοδαπές μεταφορικές εταιρείες και αλλοδαπά πρόσωπα ενώ οι υπόλοιπες 10.971 από ελληνικές μεταφορικές εταιρείες και Έλληνες οδηγούς.
Οι 16.478 παραβάσεις από τις 16.620 που έγιναν αφορούσαν παραβάσεις υπέρβασης του μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους οχήματος (υπέρβαρα). Οι υπόλοιπες 142 επρόκειτο για λοιπές παραβάσεις του Ν. 3446/06 (νομιμότητα εγγράφων οχήματος, παραβάσεις κοινοτικής νομοθεσίας κλπ).

Ρόδος: «Τσουχτερά» πρόστιμα σε φορτηγά

Το ποσό των 32.500 ευρώ άγγιξαν συνολικά τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε φορτηγά στο νησί της Ρόδου, σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποίησε το σωματείο Φ.Δ.Χ, «Κολοσσός».

Ειδικότερα, βάσει των όσων τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου, Κώστας Στυλιανός, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 31 έλεγχοι, 19 εκ των οποίων συμμετείχε και η τροχαία.
Όπως γνωστοποιήθηκε, συνολικό πρόστιμο 4.000 ευρώ επιβλήθηκε σε οκτώ φορτηγά ιδιωτικής χρήσης (σ.σ. αγροτικά φορτηγά μικτού βάρους έως τεσσάρων τόνων) ενώ οι αρχές προχώρησαν και στην αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας τους για περίοδο δύο μηνών.
Εντοπίστηκαν επίσης επτά φορτηγά (σ.σ. αγροτικά κάτω των τεσσάρων τόνων)  τα οποία είχαν παραχωρηθεί από τους ιδιοκτήτες τους και πραγματοποιούσαν παράνομες μεταφορές. Σε κάθε φορτηγό επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ καθώς και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας για δύο μήνες.
Το μεικτό κλιμάκιο βεβαίωσε ακόμα παραβάσεις σε πέντε επαγγελματικά οχήματα Φ.Δ.Χ επιβάλλοντας συνολικά πρόστιμο 7.500 ευρώ.
Τέλος, όπως υπογραμμίζει το Σωματείο, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν χωρίς εξαιρέσεις με στόχο την «οριστική πάταξη του φαινομένου της παράνομης μεταφοράς».

Συνολικές προβολές σελίδας