Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Συνάντηση με εκπροσώπους Φ.Δ.Χ για τα προβλήματα του κλάδου

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών οδικών μεταφορών και μέλη των σωματείων φορτηγών δημόσιας χρήσης είχαν ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και Χρήστος Κολομπάτσιος αντίστοιχα.


Συγκεκριμένα, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας με κεντρικό θέμα συζήτησης  τα αιτήματα του κλάδου των φορτηγών δημοσίας χρήσης για διενέργεια ελέγχων στα παράνομα φορτηγά, τη μείωση στις τιμές των διοδίων και το φορολογικό.
Όπως ανάφεραν οι μεταφορείς, αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση αφού ο «αθέμιτος ανταγωνισμός και οι στρεβλώσεις, που προκύπτουν από την ελλιπή εφαρμογή του εθνικού και ευρωπαϊκού δικαίου, έχουν καθηλώσει τον κλάδο και καταστρέφουν την προοπτική ανάπτυξης του, ως συστατικού παράγοντα των μεταφορών».
Εκτός των άλλων, τόνισαν πως η συνεχής αύξηση του κόστους μεταφοράς, όπως οι αναιτιολόγητες αυξήσεις τιμών και σημείων είσπραξης των διοδίων και η στραγγαλιστική εισπρακτική πολιτική για φορολογικές οφειλές, τους οδηγούν ένα βήμα πριν την τελική  εξόντωση.
Ο περιφερειάρχης, Κ. Αγοραστός, έκανα αναφορά στους ελέγχους που γίνονται από τις από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, αλλά και τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε όσους παρανομούν, σημειώνοντας όμως τόσο την έλλειψη προσωπικού όσο και την ασάφεια του θεσμικού πλαισίου.
«Οι μεταφορείς βρίσκονται αντιμέτωποι με σωρεία προβλημάτων που επιδεινώνουν την κατάστασή τους και τελικά ζημιώνουν στο σύνολό της την εθνική οικονομία και την ανταγωνιστικότητα. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας παρά την μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων, πραγματοποιούν καθημερινά ελέγχους και επιβάλλουν πρόστιμα σε παράνομους μεταφορείς, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από άλλες χώρες. Παρ’ όλα αυτά όμως η έλλειψη θεσμικού πλαισίου δεν επιτρέπει πολλές φορές στο κράτος να εισπράττει τα πρόστιμα αυτά, όπως ισχυρίστηκε και η Τροχαία, καθώς οι αλλοδαποί δεν διαθέτουν ΑΦΜ και δεν μπορούν να πληρώσουν στις αντίστοιχες ΔΥΟ», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η έλλειψη επιβολής κύρωσης ακινητοποίησης του φορτηγού, έως ότου να πληρωθεί το πρόστιμο, επιτρέπει στους παρανομούντες αυτοκινητιστές να διαφεύγουν με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν ποτέ το πρόστιμο.
Ο κ. Αγοραστός πρότεινε να μειωθούν οι τιμές των διοδίων ενώ προέτρεψε τις παραχωρησιούχους εταιρείες να σταματήσουν να βλέπουν το δέντρο και να χάνουν το δάσος.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών, κ. Θεόδωρος Τζιομάκας, η τμηματάρχης κα. Δέσποινα Παπαδοπούλου, ο πρόεδρος Ομοσπονδίας ΔΧΦ Κεντρικής Ελλάδος-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βασίλειος Τζιμούργκας, ο πρ. πρόεδρος ΔΧΦ Ν. Λάρισας, κ Βασίλειος Θεοδοσίου, ο πρόεδρος του Σωματείου ΔΧΦ Ν. Λάρισας, κ. Ιωάννης Χατζούλης ο αντιπρόεδρος του Σωματείου ΔΧΦ Ν.Λάρισας, κ. Τζιάμαλης, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο διευθυντής Τροχαίας Λάρισας κ. Σεραφείμ Καφετζής καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και επαγγελματίες του κλάδου των φορτηγών.

Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/news-in-greece/item/1177-synantisi-me-ekprosopous-fdx-gia-ta-problimata-tou-kladou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας