Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΝΟ

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων , μέχρι νεοτέρας, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 3 Απριλίου τα πλοία να λύσουν κάβους.
Οι ναυτεργάτες έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρή απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΣΕ για την προσεχή Τρίτη 9 Απριλίου και στη συνέχεια θα εκτιμήσουν την πορεία των εξελίξεων, όσο αφορά τα εργασιακά τους θέματα και θα αποφασίσουν για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους.
Όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Ιωάννης Χαλάς «είμαστε σε επιφυλακή. Ο αγώνας μας για τη διεκδίκηση της υλοποίησης των δίκαιων αιτημάτων μας δεν έληξε.
Προχωράμε δυναμικά και θα εκτιμήσουμε την επόμενη εβδομάδα, εκ νέου, την κατάσταση. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι για να συνεχίσει να υπάρχει ελληνική ναυτιλία θα πρέπει να υπάρχει ο Έλληνας ναυτικός. Και όπως εξελίσσεται η κατάσταση βλέπω να υπάρχει πρόβλημα».
Η ΠΝΟ θα συναντηθεί, εκ νέου την προσεχή εβδομάδα, με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, προκειμένου να βρεθεί τρόπος καταβολής των οφειλόμενων δεδουλευμένων, αλλά και για τεθεί το πλαίσιο της νέας ΣΣΕ.
Από την πλευρά του, ο ΥΝΑ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προώθησε νομοθετική ρύθμιση, ώστε να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα των ναυτικών που εργάζονται σε πλοία της ακτοπλοΐας.
Πιο συγκεκριμένα, το νομικό πρόσωπο, το οποίο θα προκύψει από τη συγχώνευση του Οίκου Ναύτου με το ΓΕΝΕ θα έχει τη δυνατότητα να δεσμεύει κρατικές επιδοτήσεις που πηγαίνουν σε ακτοπλοϊκές εταιρείες για την εκτέλεση δρομολογίων σε άγονες γραμμές και από τα χρήματα αυτά θα πληρώνονται οι ναυτικοί. Αυτό θα συμβεί σε αυτή τη φάση με τη ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΛ. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Λαμίας

Από 3 Απριλίου ξεκινούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της περιοχής Ωρωπού.

Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν έως τις 16 Μαΐου και προβλέπουν προσωρινή και ολοκληρωτική διακοπή της κυκλοφορίας στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.
Οι ρυθμίσεις αφορούν το ρεύμα προς Αθήνα. Οι εργασίες κατασκευής στον χώρο στάθμευσης θα γίνονται καθημερινά από 07:30 έως και 17:30 ενώ το Σάββατο μέχρι τις 14:30. Αυτές τις ώρες η κυκλοφορία θα διακόπτεται.

Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/news-in-greece/item/1238-kikloforiakes-rithmiseis-athinon-lamias

Κλειστή για 10 ημέρες η Γέφυρα της Δέσπως στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας

Από σήμερα και για δέκα ημέρες θα μείνει κλειστή η Γέφυρα της Δέσπως, επί της Εθνικής Οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του τμήματος που ανακατασκευάστηκε. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται μέσω παράκαμψης. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αποφασίστηκε να κλείσει ο δρόμος  για τελευταία  φορά, καθώς είναι αδύνατο να γίνουν οι τελικές οδοστρωσίες, καθώς έγιναν όλες οι εργασίες που απαιτούνταν, εξυγίανση εδάφους, κατασκευή αποστραγγιστικής τάφρου πασσαλώσεις κλπ.
 
 Η ανακατασκευή της γέφυρας της Δέσπως, απασχολεί την παραλιακή περιοχή Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, περίπου 15 χρόνια. 
 

Η Weboptions ανέπτυξε mobile εφαρμογή στο αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής

Το αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής ανέθεσε στη Weboptions, πιστοποιημένο συνεργάτη της Jupitee στη Θράκη, την ανάπτυξη mobile εφαρμογής για iOS και Android.
Μέσα από την εφαρμογή “Aστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Κομοτηνής Α.Ε.”, το επιβατικό κοινό μπορεί πλέον να ενημερωθεί για τις γραμμές, τα δρομολόγια, τις τιμές των εισιτηρίων και τις στάσεις κάθε γραμμής, όπως αυτές απεικονίζονται αναλυτικά στον χάρτη της Google.
Δεδομένου ότι η εφαρμογή είναι native – αξιοποιεί δηλαδή τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εκάστοτε συσκευής στην οποία εγκαθίσταται – ο χρήστης μπορεί χρησιμοποιώντας το GPS να εντοπίζει τη θέση του στον χάρτη αλλά και η Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής να χρησιμοποιεί τα push notifications για να ενημερώνει το κοινό για τυχόν τροποποιήσεις στο δίκτυό της.

Τέλος, η εφαρμογή φιλοξενεί ειδική ενότητα για την παρουσίαση της πόλης και είναι πλήρως λειτουργική ακόμη και εκτός σύνδεσης στο internet, έτσι ώστε να μην απαιτείται από τον χρήστη να βρίσκεται διαρκώς συνδεδεμένος στο internet.
Ο Δημήτρης Τσιρίκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Jupitee δήλωσε σχετικά: «Η Weboptions αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη της Jupitee στη Θράκη και η ανάπτυξη μιας τόσο επιτυχημένης εφαρμογής αναδεικνύει με τον χαρακτηριστικότερο ίσως τρόπο την πληθώρα των χαρακτηριστικών που προσφέρει το Jupitee.»
Ο Θανάσης Γεωργαντάς, επικεφαλής της Weboptions δήλωσε σχετικά: «Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα από την επίσημη διάθεσή της, η απήχηση της εφαρμογής έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία! Καθημερινά δεχόμαστε νέα features από το Δ.Σ. της εταιρείας και ανταποκρινόμαστε ταχύτατα χάρη στην ευελιξία του Jupitee.» 

Ρύθμιση για την αποπληρωμή των ναυτικών θα κάνει δεκτή ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Ρύθμιση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ναυτικών, ανακοίνωσε ότι θα κάνει δεκτή ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα τουριστικά πλοία στην Ολομέλεια της Βουλής.
Με τη ρύθμιση ουσιαστικά ο ΟΝΝΕ (που δημιουργείται από τον Οίκο Ναύτου και το ΓΕΝΕ) θα αναλαμβάνει να πληρώσει τους ναυτικούς των ακτοπλοϊκών εταιρειών, παίρνοντας τα μισθώματα που θα πρέπει να καταβάλει το Δημόσιο στις εταιρείες.
Για το θέμα κατέθεσε τροπολογία ο Εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι θα την δεχθεί. Η τροπολογία αναφέρει: «ο ΟΝΝΕ μπορεί να καταβάλλει σε ναυτικούς, οι οποίοι εργάζονται σε ναυτιλιακή εταιρεία που έχει συνάψει Σύμβαση Απευθείας Ανάθεσης Δημόσιας υπηρεσίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, δεδουλευμένες αποδοχές που αποδεδειγμένα δεν έχουν καταβληθεί, εφόσον οι αποδοχές αυτές δεν μπορούν να καταβληθούν απευθείας από την εταιρεία.
Για το σκοπό αυτό τα μισθώματα που οφείλονται από το Δημόσιο στην ναυτιλιακή εταιρεία λόγω Σύμβασης Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας καταβάλλονται με τη συναίνεση της εταιρείας από το Δημόσιο στον ΟΝΝΕ».
Το νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα επί της αρχής και αύριο επί των άρθρων.

Συνεργασία της Metron Logistics με την εταιρεία υποδημάτων Tsakiris Mallas

Ενισχύει τη θέση της στο χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας η Metron Logistics, μετά την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας, για την πανελλαδική διανομή, των προϊόντων της γνωστής εταιρείας γυναικείας υπόδησης, Tsakiris Mallas ΑΕ.
Με ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής, η Metron Logistics ανάλαβε, από το Μάρτιο 2014, την πανελλαδική διάθεση των προϊόντων της Tsakiris Mallas ΑΕ, στο πολυπληθές δίκτυο ομώνυμων καταστημάτων (ιδιόκτητων και franchise), καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες ζήτησης των καταναλωτριών πανελλαδικά.
Η Tsakiris Mallas AE ξεκίνησε στην Αθήνα το 1969 και γρήγορα καθιερώθηκε ως μια από τις πρωτοπόρες και καινοτόμες εταιρείες στο χώρο του γυναικείου υποδήματος. Έχοντας ως σχεδιαστική φιλοσοφία τη δημιουργία συλλογών υψηλής ποιότητας υποδημάτων, σε επίπεδο υλικών και φινιρισμάτων που αναδεικνύουν τη θηλυκότητα, η εταιρεία Tsakiris Mallas ΑΕ έχει καταφέρει σήμερα να κατέχει ηγετικό ρόλο στην ελληνική αγορά.
Η σημασία που δείχνει η Tsakiris Mallas στη λεπτομέρεια οδήγησε στην τελική επιλογή της Metron Logistics, όσον αφορά τον συνεργάτη της στη διανομή των προϊόντων της. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Σπάτων για 6 μήνες λόγω έργων

Ενημερώνονται οι οδηγοί ότι, από 7-4-2014 και για έξι μήνες, λόγω έργων, θα μονοδρομηθεί η Λ. Σπάτων στο τμήμα μεταξύ των οδών Παπαγγελάκη και Πύρρου με κατεύθυνση από την οδό Παπαγγελάκη και μέχρι την οδό Πύρρου (κατεύθυνση προς Γέρακα). Η κυκλοφορία επί της οδού Παπαγγελάκη διατηρείται αμφίδρομη.
Για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα ισχύσουν οι παρακάτω τροποποιήσεις:
Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από Γέρακα προς Σπάτα, θα διεξάγεται μέσω των οδών Λ. Σπάτων, δεξιά στην οδό Πύρρου, αριστερά στην οδό Παπαγγελάκη και συνέχεια δεξιά στη Λ. Σπάτων.
Η κυκλοφορία των οχημάτων, αποκλειστικά και μόνο των μόνιμων κατοίκων επί της Λ. Σπάτων, θα επιτρέπεται και στα δύο ρεύματα στο τμήμα μεταξύ των οδών Πύρρου και Βελανιδιάς.
Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από Σπάτα προς Γέρακα, θα διεξάγεται κανονικά μέσω της Λ. Σπάτων, χωρίς να εκτρέπεται και στη γέφυρα του ρέματος Ραφήνας θα διεξάγεται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας. 
Θα απαγορευτεί η αριστερή στροφή από Λ. Σπάτων (ρεύμα προς Γέρακα) προς την οδό Παπαγγελάκη.
Η οδός Πύρρου παραμένει μονόδρομος, με κατεύθυνση από τη Λ. Σπάτων προς την οδό Παπαγγελάκη.
Η κυκλοφορία επί της οδού Παπαγγελάκη, διατηρείται αμφίδρομη.
Η Λ. Σπάτων θα έχει προτεραιότητα έναντι της οδού Παπαγγελάκη
Διατηρείται η προτεραιότητα των οδών Παπαγγελάκη και Πύρρου έναντι των συμβαλλουσών σε αυτές οδούς, με εξαίρεση τη Λ. Σπάτων
Ανώτατο όριο ταχύτητας επί της Λ. Σπάτων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βελανδιάς και Πύρρου, ορίζεται στα 30 χλμ/ώρα
Μειώνεται το ανώτατο όριο ταχύτητας επί της οδού Παπαγγελάκη στα 30 χλμ/ώρα
Διατηρείται το ανώτατο όριο ταχύτητας επί της οδού Πύρρου στα 30 χλμ/ώρα
Διατηρείται η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων επί των οδών Παπαγγελάκη, Πύρρου και της Λ. Σπάτων.
Για την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, θα τροποποιηθούν οι φωτεινοί σηματοδότες επί των κόμβων Λ. Σπάτων – Παπαγγελάκη και Λ. Σπάτων – Λεονταρίου, ενώ έχει ενημερωθεί η Τροχαία και οι φορείς των μέσων μαζικής μεταφοράς για ενέργειές τους.

Τι πρέπει να ελέγχει ο οδηγός φορτηγού


Τη σοβαρότητα ενός ατυχήματος μπορεί επίσης να επιτείνει η φύση των μεταφερόμενων προϊόντων.
Ως οδηγός φορτηγού, πρέπει να οδηγείτε πάντα με υπεύθυνο τρόπο και να επιδεικνύετε τον επαγγελματισμό σας αφενός προλαμβάνοντας και, αφετέρου, συγχωρώντας την επικίνδυνη συμπεριφορά άλλων χρηστών του οδικού δικτύου. Μπορείτε να βοηθήσετε να σωθούν ζωές, να βελτιώσετε την εικόνα του επαγγέλματός σας και να βοηθήσετε τον κλάδο σας να εξασφαλίσει καλύτερο νομικό πλαίσιο.

Είστε προετοιμασμένοι;

Η επαγγελματική οδήγηση είναι εξαιρετικά απαιτητική. Συνεπώς, θα πρέπει να είστεσε καλή φυσική και πνευματική κατάσταση. Αν τρώτε και πίνετε υγιεινά και ασκείστε τακτικά, θα αισθάνεστε καλύτερα, θα οδηγείτεκαλύτερα και θα ζήσετε περισσότερο!
Ρυθμίστε τη θέση του οδηγού ώστε να κάθεστε όσο το δυνατόν αναπαυτικότερα και να φθάνετε εύκολα με τα χέρια σας όλα τα σημεία χειρισμού του οχήματος. Βεβαιωθείτε ότι η θέση του κεφαλιού σας αντιστοιχεί στο προσκέφαλο που το συγκρατεί σε περίπτωση ατυχήματος.
Αν έχετε ζώνη ασφαλείας δέστε την, χωρίς να ξεχνάτε τη ζώνη του συνοδηγού. Ακόμη και οι οδηγοί φορτηγών μπορεί να σκοτωθούν αν διαπεράσουν το παρμπρίζ! Οποιοσδήποτε αναπαύεται στην κουκέτα θα πρέπει, όταν κινείται το όχημα, να είναι προσδεδεμένος.
Να τηρείτε τις διατάξεις του νόμου όσον αφορά τους χρόνους οδήγησης και ανάπαυσης. Η καταστρατήγηση τωνδιατάξεων και οι αθέμιτες παρεμβάσεις στονταχογράφο αποτελούν παρανομίες και είναισημάδι έλλειψης σεβασμού στην ανθρώπινηζωή. Αξιοποιήστε τον χρόνο ανάπαυσης για... να αναπαυθείτε!
 Μην καταναλώνετε αλκοόλ πριν οδηγήσετε και μην παίρνετε κανενός είδους φάρμακο ή ουσία που μπορεί να μειώσει την ικανότητά σας για οδήγηση. Αποφεύγετετα πλούσια γεύματα πριν από την οδήγηση,επειδή μπορεί να σας φέρουν υπνηλία.
 Μην συνεχίσετε να οδηγείτε αν νιώσετε νυσταγμένος – ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ! Βγείτε από το όχημά σας, τεντωθείτε και εισπνεύστε καθαρό αέρα.


Όλα τα άλλα είναι εντάξει;

Είναι όλα σε καλή κατάσταση λειτουργίας; Έχετε ελέγξει τα φρένα και τις σωληνώσειςτους (τόσο του ρυμουλκού όσο και του ρυμουλκούμενου), τα ελαστικά (την πίεση και το βάθος των αυλακώσεων), το ψυκτικό υγρό και τα λάδια; Έχετε ρυθμίσει τους καθρέφτες, έχετε ελέγξει τα παράθυρα (μήπως άχρηστα αυτοκόλλητα παρεμποδίζουν την ορατότητα;) τους υαλοκαθαριστήρες, τα φώτα, τους δείκτες; Σε τι κατάσταση είναι ο ειδικός εξοπλισμός, όπως οι πυροσβεστήρες και οι αλυσίδες χιονιού; Υπάρχει μήπως ορατή βλάβη; Το όχημα γενικότερα είναι καθαρό;
Έχετε ισοκατανείμει το φορτίο και το έχετε δέσει σωστά; Σε περίπτωση μερικής εκφόρτωσης πριν από τον τελικό σας προορισμό μήπως χρειάζεται να ανακατανείμετε και να δέσετε το φορτίο και πάλι;
Διαθέτετε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα; Βάλατε τον δίσκο ή την κάρτα στον ταχογράφο;Έχετε στο φορτηγό σας τους δίσκους πουαπαιτούνται από τον νόμο;
Ελέγξτε το δρομολόγιό σας. Περιλαμβάνονται στο δρομολόγιο γέφυρες,σήραγγες, κ.λπ. όπου το όχημά σας μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα(διαστάσεις, βάρος, επικίνδυνα προϊόντα);Χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν περισσότεροτους αυτοκινητόδρομους, αποφεύγονταςτις κατοικημένες περιοχές; Πού θα κάνετεδιαλείμματα; Ενημερωθείτε από τομετεωρολογικό δελτίο!

Να είστε προσεκτικός στο δρόμο

Να θυμάστε ότι η τυφλή γωνία του οχήματός σας σάς εμποδίζει να δείτε τους μικρότερους χρήστες του οδικού δικτύου (αυτοκίνητα, μοτοποδηλάτες, ποδηλάτες,πεζούς) που βρίσκονται κοντά στο όχημάσας. Προσέξτε ιδιαίτερα:
- στις στροφές, εάν σας προσπερνά όχημα στην τυφλή σας γωνία
- όταν κάνετε όπισθεν, ιδίως αν το τιμόνι βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά (Ηνωμένο Βασίλειο-Ιρλανδία / Ηπειρωτική Ευρώπη).
Μην προσπερνάτε αν δεν είστε σίγουροι ότι έχετε αρκετό χώρο και ότι δεν θα υποχρεώσετε άλλα οχήματα να ανακόψουν ταχύτητα.
Τηρείτε απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα – Σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον την ελάχιστη απόσταση που προβλέπει ο νόμος. Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητά σας, τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι η απόσταση που σας χωρίζει από το προπορευόμενο όχημα.Η απόσταση αυτή πρέπει να είναι ακόμημεγαλύτερη σε περίπτωση βροχής, λάσπης,παγετού και χιονιού, καθώς και μέσα στιςσήραγγες.
Σταματήστε σε περίπτωση υπερθέρμανσης του κινητήρα, των φρένων ή του επιβραδυντή του οχήματός σας. Μην ξεκινήσετε προτού σιγουρευτείτεότι δεν υπάρχει πια κίνδυνος υπερθέρμανσηςή βλάβης.
Προσπαθήστε να προβλέπετε και να αποφεύγετε τα προβλήματα. Αποφεύγετενα φρενάρετε απότομα ή να αναπτύσσετεαπότομα ταχύτητα, διότι αυτό είναιεπικίνδυνο για τους υπόλοιπους χρήστεςτου οδικού δικτύου, προκαλεί την αύξησητης κατανάλωσης καυσίμων και, επομένως,μεγαλύτερη ρύπανση.
Τηρείτε πάντα τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Μην υιοθετείτε κακέςσυνήθειες άλλων χρηστών του οδικούδικτύου. Η ασφαλής οδήγηση προστατεύειτη ζωή σας, τις ζωές των άλλων και τη θέσηεργασίας σας!
Σε περίπτωση βλάβης, ατυχήματος ή οποιασδήποτε άλλης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ενημερώστε αμέσως τον εργοδότη σας και/ή τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Καταχωρήστε τουςαριθμούς κλήσης έκτακτης ανάγκης στημνήμη του κινητού σας τηλεφώνου.
Τη νύχτα, σβήνετε τους προβολείς σας έγκαιρα όταν πλησιάζει όχημα από την αντίθετη κατεύθυνση. Βεβαιωθείτε ότι τα φώτασας και οι ανακλαστήρες σας είναι καθαροί,ώστε να είναι το όχημά σας ευδιάκριτο.
Προσαρμόστε την οδήγησή σας στις καιρικές συνθήκες. Όταν οι δρόμοι είναιολισθηροί λόγω βροχής, λάσπης, παγετούή χιονιού (μην ξεχνάτε τις αλυσίδες σας!),μειώστε την ταχύτητά σας. Το ίδιο ισχύει γιατη οδήγηση με ομίχλη, με βροχή, με ανεπαρκήφωτισμό και στις σήραγγες.
Σταθμεύετε μόνο σε χώρους που επιτρέπεται η στάθμευση. Φροντίστε ναμην παρεμποδίζετε την κυκλοφορία ή τηνορατότητα άλλων χρηστών του οδικού δικτύουκαι αποφεύγετε τις κατοικημένες περιοχές.Σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ναμετακινηθεί το όχημα κατά την απουσία σας.Μην αφήνετε τον κινητήρα σας σε λειτουργίαχωρίς να υπάρχει λόγος.
Χρησιμοποιείτε, στο μέτρο του δυνατού, τους ασφαλείς χώρους στάθμευσης. Μηνσταθμεύετε σε απομονωμένα μέρη πουδεν φωτίζονται επαρκώς, ιδίως τη νύχτα.Μην μιλάτε με αγνώστους για το φορτίο ήτο δρομολόγιό σας. Προσπαθήστε, αν είναιδυνατό, να ταξιδεύετε σε φάλαγγα. Προτού ξεκινήσετε πάλι το ταξίδι σας, επιθεωρήστε το όχημά σας και το φορτίο για να εντοπίσετε τυχόν ίχνη παραβίασης.
Η χρήση του κινητού κατά την οδήγηση απαγορεύεται, εκτός αν έχετε εγκαταστήσει συσκευή ανοικτής ακρόασης (handsfree).
Μόλις φθάσετε στον προορισμό σας, φροντίστε να αναφέρετε στον εργοδότη σας οποιοδήποτε πρόβλημα είχατε με το όχημα, τη διαδρομή που ακολουθήσατε ή τις παραδόσεις που πραγματοποιήσατε, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες επιδιορθώσεις ή προσαρμογές πριν από το επόμενο ταξίδι.

Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/component/k2/item/1233-ti-prepei-na-elegxei-o-odigos-fortigou

Συνολικές προβολές σελίδας