Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Scania: Θα δώσει δωρεάν στον νικητή του διαγωνισμού της ένα φορτηγό!

Τυχερός και άξιος θα είναι φυσικά ο νέος σε ηλικία οδηγός που θα κερδίσει στο διαγωνισμό “ Young European Truck Driver” που διοργανώνει η Scania.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εταιρεία, ο τελικός νικητής θα κερδίσει ένα φορτηγό τελευταίας τεχνολογίας της Scania της σειράς R και αξίας 100.000€!
Ο διαγωνισμός για τους νέους σε ηλικία οδηγούς της Scania ανήκει στο γενικότερο πλαίσιο του μεγάλου της διαγωνισμού οδήγησης «Scania Driver Competitions». Έχουμε γράψει σχετικά εδώ.
Δικαίωμα συμμετοχής στον εν λόγω διαγωνισμό έχουν οι οδηγοί από 35 χρονών και κάτω ενώ όπως έχει ανακοινωθεί (αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο), αφού περάσουν ένα τεστ γνώσεων πολλαπλών απαντήσεων, 12 συμμετέχοντες θα προσκληθούν στα κεντρικά της Scania στο Milton Keynes τον Ιούλιο. Εκεί θα πρέπει να περάσουν νέες δοκιμασίες ώστε να προχωρήσουν 6 από αυτούς στον τελικό στις 30-31 Αυγούστου.
Όπως αναφέρει η Scania UK, ο νικητής του τελικού θα ταξιδέψει στη Σουηδία τον Σεπτέμβριο για να λάβει μέρος στον μεγάλο Ευρωπαϊκό τελικό με τρόπαιο ένα φορτηγό Scania.

Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/news-of-the-world/item/1088-scania-tha-dosei-dorean-ston-nikiti-tou-diagonismou-tis-ena-fortigo

Προϋποθέσεις χρηματοδοτήσεων για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών

Στις δράσεις που έχουν προβλεφθεί, από πλευράς Ε. Επιτροπής, για τη μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση των προβλεπόμενων κοινοτικών πόρων που παρέχει το νέο νομοθετικό πλαίσιο των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών (ΔΔM), περιλαμβάνεται η πραγματοποίηση ενημερωτικών επισκέψεων και επαφών εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής, με αρμόδιους φορείς υλοποίησης και δυνητικούς δικαιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στις χώρες της Συνοχής, επιβεβαίωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος Επίτροπος για τις Mεταφορές κ. Siim Kallas, απαντώντας σε ερώτηση που είχε απευθύνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής NΔ κ. Γιώργος Kουμουτσάκος.
Στην απάντησή του, ο κ. Kallas αναφέρει ότι "Κατά την προετοιμασία του προγραμματισμού της πολιτικής Συνοχής για την περίοδο 2014-2020, πρέπει να πληρούνται οι εκ των προτέρων όροι, μεταξύ άλλων, και για τις επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών. Αυτοί οι εκ των προτέρων όροι πρέπει να πληρούνται κατά την ημερομηνία υποβολής των επιχειρησιακών προγραμμάτων και, ενδεχομένως, των συμφωνιών εταιρικής σχέσης. 

Επίσης, οι εκ των προτέρων όροι για τις μεταφορές απαιτούν τον καθορισμό ενός συνολικού σχεδίου μεταφορών, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς λεπτομερών, ώριμων και εφικτών έργων, τα οποία θα αξιολογηθούν με συντονισμένο τρόπο από τις υπηρεσίες της Επιτροπής".
Mάλιστα, όπως αναφέρεται στην απάντηση του Επιτρόπου Μεταφορών, η κατάρτιση ενός σχεδίου μεταφορών μπορεί να λάβει στήριξη από την τεχνική βοήθεια και, σε ειδικές περιπτώσεις, από το JASPERS.
Το JASPERS αποτελεί μέσο ειδικής στήριξης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕ), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑ) και του Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW).
Πρόκειται για ένα μέσο παροχής τεχνικής βοήθειας σε συγκεκριμένα κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, για την προετοιμασία μεγάλων έργων υψηλής ποιότητας, τα οποία θα συγχρηματοδοτηθούν από τα ευρωπαϊκά ταμεία.
Συγκεκριμένα προσφέρει ανεξάρτητες συμβουλές, προκειμένου να δώσει στα κράτη-μέλη τη δυνατότητα να προετοιμάσουν μεγάλα έργα υποδομής με καλύτερο τρόπο. Σύμφωνα με την Ε. Επιτροπή, υπάρχουν σαφή στοιχεία που δηλώνουν ότι τα σχέδια που λαμβάνουν βοήθεια από το Jaspers εγκρίνονται σημαντικά ταχύτερα από τα υπόλοιπα.

e-ενημέρωση για θέματα που ενδιαφέρουν εταιρείες με στόλους οχημάτων

H Projectyou μαζί με τις συνεργαζόμενες εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες σε επιχειρήσεις Logistics και Μεταφορών Quality & Safety, 3s4s, Κοιν.Σ.Επ. ΣΥΝΔΡΩ και τις πλατφόρμες ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ www.Metagora.gr,  προσφέρουν δωρεάν ενημέρωση για θέματα που ενδιαφέρουν τα στελέχη Logistics, ΗR, Training, Safety, Προμηθειών, CSR των Επιχειρήσεων που διαθέτουν στόλους οχημάτων. H ενημέρωση θα γίνει μέσω πλατφόρμας e-learning, θα είναι διαδραστική  και θα φωτίσει τα θέματα 
1.  ISO 39001   (οδική ασφάλεια)
Ποια είναι τα οφέλη των επιχειρήσεων από την εφαρμογή του, πως μπορεί να βελτιώσει την Φήμη και Πελατεία, ποιες επιχειρήσεις και Οργανισμούς αφορά το πρότυπο, πως αποκτιέται, πόσο στοιχίζει?     
                                                      
2.   ADR  (Επικίνδυνα Εμπορεύματα)
Τι είναι, ποιά προϊόντα και ποιές επιχειρήσεις αφορά, ποιά στελέχη πρέπει να το γνωρίζουν, ποιά οχήματα πρέπει να είναι πιστοποιημένα, πώς αποκτούν οι οδηγοί το δίπλωμα ADR, πόσο στοιχίζει?
                                                                     
3.   ΠΕΙ (Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας οδηγών)
Ποιοι οδηγοί πρέπει να το αποκτήσουν, πότε εκπνέουν οι προθεσμίες, πού και πότε γίνονται οι εκπαιδεύσεις, πόσο στοιχίζει?
                                                      
4.   Εκπαιδεύσεις Οδηγών (Αμυντική, Oικονομική, Antirollover, Antiskid)
Τι αφορούν, πως ωφελούνται οι εργοδότες, που γίνονται οι εκπαιδεύσεις, πόσο στοιχίζουν?
                                                                                                          
5.   Διασύνδεση Εμπορικών και Μεταφορικών εταιρειών (www.Μetagora.gr)
Τι προσφέρει η πλατφόρμα, ποιοι και πώς ωφελούνται, πώς γίνεται η εγγραφή.
                                                                                                                             
6.  Καινοτομίες στα Logistics (www.innovation–community.gr)                                            
Που μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες, πως μπορείτε να τις αντιγράψετε, πως μπορείτε να ανεβάσετε τα δικά σας best practice.
Ειδικοί στα θέματα αυτά θα τα εξηγήσουν και θα απαντήσουν στα ερωτήματα που θα έχουν οι συμμετέχοντες στο webinar. Tην ενημέρωση θα συντονίσει ο Κώστας Θεοφανίδης  Η ενημέρωση θα γίνει την Πέμπτη, 20.02.14, 15.00 – 16.00. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή    (info@projectyou.gr – 6977999254) ώστε να σας σταλούν οδηγίες και password πρόσβασης στο webinar.


Πηγή: http://supply-chain.gr/articles.php?artic=4313#.Uv5RGrTugmI

Τον Ιούνιο η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου ΕΕΣΥΜ

Με μεγάλη χαρά έγινε αποδεκτή η πρόταση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη για τη φιλοξενία της επόμενης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου ΕΕΣΥΜ (Ελληνικός Επιμελητηριακός Σύνδεσμος Μεταφορών) η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2014.

Η πρόταση, η οποία έγινε εν μέσω ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών για τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αποδεικνύει έμπρακτα το κύρος του Συνδέσμου ως Επιμελητηριακού οργάνου. Δέσμευση του Συνδέσμου είναι η συνεχής συνεργασία με τα Ελληνικά Επιμελητήρια, για την προσφορά βοήθειας στις συνολικές εθνικές προσπάθειες για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των Ελληνικών Μεταφορικών Συστημάτων.

Πηγή: http://supply-chain.gr/articles.php?artic=4264#.Uv5QErTugmI

Άνοιξε η εφαρμογή για μηνιαίες καταστάσεις πελατών - προμηθευτών

Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας όλοι οι επιτηδευματίες θα μπορούν να υποβάλλουν τις μηνιαίες καταστάσεις πελατών προμηθευτών (γνωστές πλέον και ως ΜΥΦ).
Βάσει της απόφασης που έχει ήδη εκδοθεί, η αποστολή των τιμολογίων στην εφορία ανά μήνα, έχει κατά στεί υποχρεωτική από την 1η Ιανουαρίου 2014 για όλους, ανεξάρτητα από την κατηγορία των βιβλίων που τηρούν (απλογραφικά, διπλογραφικά κλπ. Επίσης, δεν υπάρχει εξαίρεση ούτε όσον αφορά στο ύψος των τιμολογίων. Αναγράφονται κανονικά τα στοιχεία όλων των τιμολογίων από το 1ο ευρώ.
Βάσει της απόφασης που έχει ήδη δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, τα τιμολόγια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου μπορούν να αποσταλούν μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας του Μαρτίου. Δηλαδή μέχρι και τρεις εργάσιμες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης ΦΠΑ από όσους τηρούν διπλογραφικά (σ.σ είναι τα παλαιά γʼ κατηγορίας) βιβλία.
Πρακτικά, η προθεσμία εκπνέει στις 17-18 του επομένου μήνα από την έκδοση του τιμολογίου. O γενικός γραμματέας φορολογικών εσόδων, έχει μιλήσει περί λανθασμένης διατύπωσης στην απόφαση και έχει προαναγγείλει διόρθωση έτσι ώστε η περίοδος προσαρμογής από 2μηνη (Ιανουάριος-Φεβρουάριος και δήλωση τον Μάρτιο) να γίνει 4μηνη (Ιανουάριος-Απρίλιος και δήλωση τον Μάιο.
Η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας θα γίνεται η μηνιαία αποστολή των τιμολογίων εδώ.

Συνολικές προβολές σελίδας