Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Εσπερίδα με θέμα την ανάπτυξη των οδικών εμπορευματικών μεταφορών στις 11/11

Το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών οργανώνει εσπερίδα για να παρουσιαστούν και να συζητηθούν οι ευκαιρίες που ανοίγονται για την ελληνική οδική εμπορευματική μεταφορά και τις πολιτικές για την αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών.
Η εσπερίδα θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο HILΤΟΝ τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, στις 18:00-20:30, στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου Capital & Vision.

 Για το πλήρες πρόγραμμα & για εγγραφές πατήστε εδώ.


Στις 27/5/2014 η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το «Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη»

Ακόμα ένα μεγάλο έργο πάει πίσω, ακόμα σε ένα μεγάλο έργο δόθηκε παράταση για την εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος.
Του Φώτη Φωτεινού
Το υπ. Υποδομών ενέκρινε τη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας ενδιαφέροντος για τη «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου: Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη».
Η νέα ημερομηνία είναι η 27η Μαΐου 2014 και πρόκειται για  τη 2η παράταση.  Η νέα χρονική παράταση θεωρείται “φυσική εξέλιξη”, καθώς οι κατασκευαστικές εταιρείες δηλώνουν απρόθυμες να μετάσχουν σε μεγάλους διαγωνισμούς, έως ότου βρεθεί η τελική λύση για την επαννεκίνηση των 4 “παγωμένων αυτοκινητοδρόμων”. Το υπουργείο Υποδομών εμφανίζεται αισιόδοξο ότι, έως τα τέλη του έτους, θα έχει φέρει, προς ψήφιση στη Βουλή, τις τροποποιημένες συμβάσεις.

Ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη, μαζί με τη υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας και Λευκάδας, αποτελούν την νέα γενιά έργων παραχώρησης, ωστόσο το μέλλον τους επικρέμαται από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στους “παγωμένους αυτοκινητοδρόμους”.
Ο οδικός άξονας Ελευσίνα - Θήβα - Υλίκη, ύψους 450 εκατ., θα κατασκευαστεί με χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητοδρόμου, ενώ θα υπάρχει και πρόβλεψη για μελλοντική δημιουργία γραμμής τραίνου.
Τα τρία έργα, με συνολικό κόστος που πλησιάζει το 1 δισ., πρόκειται να προχωρήσουν με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, ανάλογη δηλαδή διαδικασία με αυτή που ακολουθείται για την ανάθεση των έργων διαχείρισης απορριμμάτων, με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
Αυτό σημαίνει ότι τα ενδιαφερόμενα σχήματα θα κληθούν να καταθέσουν τους φακέλους τους και θα ακολουθήσει διάλογος και διαπραγματεύσεις, με στόχο να καταλήξουν στη βέλτιστη οικονομική και τεχνική πρόταση.

Υπογράφονται, στις 11/11, οι συμβάσεις για την επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων!

Συμβάσεις ύψους 550 εκατ. ευρώ, οι οποίες περιλαμβάνουν την επανεκκίνηση των 4 “παγωμένων” αυτοκινητοδρόμων (Ολυμπία Οδός, Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας, Ιονία Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου) θα υπογραφούν τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, παρουσία του κ. Werner Hoyer, προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Μεταφορών. Yπενθυμίζεται ότι οι εργασίες είχαν ανασταλεί, εξαιτίας της άρνησης των τραπεζών να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση των έργων, λόγω μείωσης του κυκλοφοριακού φόρτου. 
Οι νέες τροποποιημένες συμβάσεις των αυτοκινητοδρόμων θα προωθηθούν στη Βουλή προς ψήφιση. Στόχος είναι η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων έως τα τέλη του 2015. 

Συνολικές προβολές σελίδας