Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Νέο κέντρο διανομής από τη βελγική Delhaize στη Σερβία, αξίας 50 εκατ. ευρώ

Στις 18 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η βελγική αλυσίδα λιανικής Delhaize θα εγκαινιάσει το νέο της κέντρο διανομής –συνολικής επένδυσης 50 εκατ. ευρώ– στην σερβική πόλη Stara Pazova.

Το κέντρο καλύπτει μια έκταση 70.000 τετραγωνικών μέτρων, με δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης στα 125.000 τ.μ., ενώ υπολογίζεται ότι θα απασχολούνται 750 εργαζόμενοι.

Η θέση του κέντρου, περίπου 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Βελιγραδίου, είναι σε στρατηγικό κόμβο που συνδέει τη Σερβία με τις γειτονικές Ουγγαρία και Κροατία. Η μονάδα θα έχει 100 θέσεις φόρτωσης που θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν 250 φορτηγά ημερησίως.

Επιπρόσθετα, θα έχει την ικανότητα να παραδίδει 6.500 παλέτες ημερησίως, αρκετές για να παράσχει υποστήριξη του δικτύου των 450 καταστημάτων της Delhaize όχι μόνο στη Σερβία, αλλά και στην περιοχή.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/logistics/item/9478-neo-kentro-dianomis-apo-ti-velgiki-delhaize-sti-servia-aksias-50-ekat-evro.html

Στο συνέδριο «Η Εφοδιαστική αλυσίδα 10 χρόνια μπροστά» συμμετείχε η Sarmed

Στις 23 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το συνέδριο «Η Εφοδιαστική αλυσίδα 10 χρόνια μπροστά», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εφοδιαστικής Αλυσίδας Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, με τη χρυσή χορηγία της Sarmed.

Το συνέδριο, παρουσία 300 συνέδρων επαγγελματιών από το χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, αποκάλυψε τα Mega Trends της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Πλήθος διευθυντικών στελεχών της αγοράς από τον χώρο της βιομηχανίας, του εμπορίου και των προμηθευτών συστημάτων και υπηρεσιών στα Logistics, δημιούργησε 3 ομάδες εργασίας.

Οι ομάδες ανέπτυξαν τα επιμέρους θέματα του συνεδρίου, καταλήγοντας στην εξειδίκευση των Mega Trends της Εφοδιαστικής Αλυσίδας σε επίπεδο πρακτικών αλλαγών που αγγίζουν την καθημερινότητα των αποθηκών, των μεταφορών και των διανομών.

Ανάμεσα στους εισηγητές και τους σχολιαστές του συνεδρίου ήταν και οι: Τάσος Κωνσταντινίδης, Supply Chain Director της Nestle Hellas, ο Μιχάλης Ράντικ, Supply Chain Manager Greece – Balkans της Pepsicο, ο  Άγγελος Δελής, Operations Director της  LG Electronics, ο Γιώργος Καψής, Logistics Manager της OK Anytime Markets αλλά και ο Χαράλαμπος Σιάφλας, Logistics & Commercial Director της Sarmed.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κύριος Χαράλαμπος Σιαφλάς, εκ μέρους της Sarmed δήλωσε: «Οι 3PL εταιρείες θα πρέπει να είναι ευέλικτες και να προσπαθούν να χτίσουν συνεργασίες logistics μαζί με τους πελάτες τους, στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Αυτό εφαρμόζει η Sarmed τα τελευταία χρόνια, αντιλαμβανόμενη τον πελάτη ως συνεργάτη, μαζί με τον οποίο χτίζει τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες logistics για τις ανάγκες των προϊόντων και του τελικού σημείου πώλησης (κατάστημα ή καταναλωτής).

Βασικός στόχος της είναι να γίνει one stop shop για τα logistics, όπου οι συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες, θα βρίσκουν λύσεις όχι μόνο για τις αμιγώς υπηρεσίες logistics (pure logistics services), αλλά και για άλλες υπηρεσίες που προσθέτουν αξία, όπως ex van sales, merchandising και marketing. Για την επίτευξη του στόχου μας, έχουμε ήδη επενδύσει και συνεχίζουμε να επενδύουμε σε υποδομές, τεχνολογία και προσωπικό».    

Την ερχόμενη βδομάδα, η Sarmed θα δώσει το παρόν στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics που θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 19 Νοεμβρίου 2014, στο The Met Hotel, στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η Sarmed στο πλαίσιο του πλάνου ανάπτυξής της, ξεκίνησε τη λειτουργία νέου hub στον Ασπρόπυργο, με εμβαδόν 6.000 τ.μ., το οποίο συμπεριλαμβάνει και τομέα τελωνειακού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα και διατηρώντας το στρατηγικό της ενδιαφέρον για το Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου, έχει υποβάλει πρόταση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος, συμμετέχοντας στο πρώτο στάδιο διαλόγου της ΓΑΙΑΟΣΕ, με τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/logistics/item/9479-sto-synedrio-i-efodiastiki-alysida-10-xronia-brosta-symmeteixe-i-sarmed.html

Συνολικές προβολές σελίδας