Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Αυτοκινητόδρομοι: Απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των φορτηγών ενόψει της Πασχαλινής εξόδου

Μέτρα απαγόρευσης των φορτηγών στην Πατρών-Κορίνθου και στις υπόλοιπες εθνικές οδούς εφαρμόζει από την Μεγάλη Πέμπτη η Τροχαία, κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη διευκόλυνση της οδικής κυκλοφορίας. Η απαγόρευση κίνησης αφορά τα φορτηγά ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου,Πιο συγκεκριμένα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι οι εξής:
Οι απαγορεύσεις ξεκίνησαν ήδη από χτες, Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017.  Σήμερα, Μ. Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 06:00 έως 16:00, θα ισχύουν οι εξής απαγορεύσεις:
- Στη Νέα Εθνική Οδό (ΝΕΟ) και στην Παλιά Εθνική Οδό (ΠΕΟ) Αθηνών
- Κορίνθου-Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.
- Στη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000).
-Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
- Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).
- Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας από το 11ο χλμ. (Χ.Θ. 11+340) μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα (Χ.Θ. 97+650).

Τη Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου 2017 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 12:00 έως 22:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
- Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
- Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
- Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
- Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
- Στην Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ. 11+340) αυτής.

Πειραιάς και Μομπάσα θα συνάψουν MoU για θέματα ναυτιλίας και θαλάσσιων μεταφορών

Με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς συναντήθηκε σήμερα, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, ο Πρέσβης της Κένυας, Tom Amolo.
Όπως είναι γνωστό, τα  τελευταία χρόνια υπήρξαν επίσημες επισκέψεις στο λιμάνι του Πειραιά Κενυατικών αποστολών σε υψηλό επίπεδο, ενώ ο ΟΛΠ είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνο-Κενυάτικου Επιμελητηρίου.
Η Κένυα με πληθυσμό άνω των 40 εκατ. κατοίκων, έχει ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με τις χώρες της Ε.Ε. και η Μομπάσα είναι το κύριο λιμάνι της χώρας, που εξυπηρετεί και πολλές χώρες της αφρικανικής ενδοχώρας.
Ο Πειραιάς η πύλη της Βαλκανικής, της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης και η Μομπάσα ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Ανατολικής Αφρικής για τις εισαγωγές και εξαγωγές πρόκειται να συνάψουν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με στόχο την ανάπτυξη των σχέσεων των δυο λιμένων σε θέματα ναυτιλίας και θαλασσίων μεταφορών.
Ο δ/νων σύμβουλος του ΟΛΠ Cpt. Fu δήλωσε ότι η συνεργασία των δυο λιμανιών ανοίγει μια νέα πόρτα για την ανάπτυξη του διαμετακομιστικού εμπορίου και την ενίσχυση των ναυτιλιακών συνδέσεων Ελλάδας-Κένυας.

Πηγή: https://www.metaforespress.gr/naftilia/%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b1%ce%b9%ce%ac%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%83%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%cf%88%ce%bf%cf%85%ce%bd-mou-%ce%b3%ce%b9%ce%b1/

Συνολικές προβολές σελίδας