Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Προειδοποιητική επιστολή Κομισιόν στην Ιταλία για τήρηση των κανόνων σχετικά με τους ταχογράφους

 

Προειδοποιητική επιστολή στην Ιταλία απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μη συμμόρφωση της χώρας με τη νομοθεσία της ΕΕ για τους ταχογράφους στις οδικές μεταφορές (κανονισμός ταχογράφων, κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 165/2014).

Ο παρών κανονισμός καθορίζει υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις σε σχέση με την κατασκευή, εγκατάσταση, χρήση, δοκιμή και έλεγχο ταχογράφων που χρησιμοποιούνται στις οδικές μεταφορές.

Η ιταλική νομοθεσία επιτρέπει οι πληροφορίες, που αποθηκεύονται από τον ταχογράφο, να χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των αδικημάτων παράβασης του ορίου ταχύτητας, κάτι που ωστόσο δεν επιτρέπεται βάσει του κανονισμού για τους ταχογράφους.

Η χώρα έχει πλέον 2 μήνες για να απαντήσει στις ανησυχίες της Κομισιόν, διαφορετικά θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία αποστολής Αιτιολογημένης Γνώμης.

 

Πηγή: https://www.metaforespress.gr/autokinitodromoi/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b9%cf%8c%ce%bd-%cf%83-2/

Συνολικές προβολές σελίδας