Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Διοργάνωση ελληνικής συμμετοχής στην Transport Logistic 2017 από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Την πρωτοβουλία διοργάνωσης ελληνικής συμμετοχής στη 16η Διεθνή Έκθεση Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Τransport Logistic 2017 του Μονάχου, που θα πραγματοποιηθεί 9 - 12 Μαΐου 2017, ανέλαβε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημος αντιπρόσωπος του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου στην Ελλάδα και Κύπρο.
Μέχρι στιγμής 10 ελληνικές εταιρίες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους και θα εκπροσωπηθούν στο Ελληνικό Περίπτερο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
Το Ελληνικό Περίπτερο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 20 εταιρίες σε χώρο 180 τ.μ., θα κατέχει θέση «νησίδας» (ελεύθερο στις 4 πλευρές), θα παρέχει stand σύγχρονης κατασκευής για κάθε μία εταιρία (συνεκθέτη), τραπέζια για κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β, αποθηκευτικό χώρο και όλη την απαραίτητη υποδομή.
Επιπλέον, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θα αναλάβει για κάθε ελληνική εταιρία τη διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων Β2Β με ξένες εταιρίες που θα βρίσκονται ως εκθέτες ή επισκέπτες στην Έκθεση. Η προθεσμία για τη συμμετοχή στο Ελληνικό περίπτερο λήγει την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016.
Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, αναφερόμενος στη σημασία της έκθεσης, τόνισε, ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μια σύγχρονη πύλη εξωστρέφειας για όσες ελληνικές επιχειρήσεις επιθυμούν να διεθνοποιήσουν τη δράση τους ή επιδιώκουν να ενισχύσουν τους δεσμούς συνεργασίας τους με φορείς και εταιρίες μεγάλων ξένων αγορών, ενώ δίνει την ευκαιρία στους εκθέτες να γνωρίσουν τις νέες τάσεις που επικρατούν στην αγορά τους, αλλά και να δουν από κοντά τα τεχνολογικά επιτεύγματα του κλάδου τους.
Η Τransport Logistic είναι η σημαντικότερη έκθεση του κλάδου σε διεθνές επίπεδο καθώς συγκεντρώνει ένα πολύ μεγάλο φάσμα υπηρεσιών, όπως: 
-        μεταφορά και διακίνηση φορτίων και προϊόντων
-        παροχή υπηρεσιών τροφοδοσίας και τηλεπληροφορικής
-        συστήματα μεταφοράς αγαθών
-        ενδοεργοστασιακές και ενδοεπιχειρησιακές μεταφορές, ροή υλικών και αποθήκευση
-        οδικές, σιδηροδρομικές, θαλάσσιες, εναέριες μεταφορές σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, οχήματα και εξοπλισμός
-        συστήματα συνδυασμένων μεταφορών
-        κοντέινερς και λύσεις για μεταφορές ειδικών προϊόντων
-        τελευταίες εξελίξεις και προτάσεις της ψηφιακής τεχνολογίας  (πληροφορική, τηλεματική, ηλεκτρονικό επιχειρείν, τηλεπικοινωνίες) για logistics. 
Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρίες μεταφορικών υπηρεσιών, μεταφορείς και διαμεταφορείς, ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρίες, εταιρίες και οργανισμοί λειτουργίας αεροδρομίων, λιμένων κ.α. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιούνται πολυάριθμες συνεδριακές και σεμιναριακές εκδηλώσεις μεγάλης επισκεψιμότητας και ενδιαφέροντος, στις οποίες παρουσιάζονται οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και προτάσεις και γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών.
Στην προηγούμενη διοργάνωση της έκθεσης το 2015, συμμετείχαν 2.050 εκθέτες, ενώ την επισκέφθηκαν 55.000 επαγγελματίες του κλάδου, επιχειρηματίες  και στελέχη από όλο τον κόσμο, σημειώνοντας νέο εντυπωσιακό ρεκόρ.  
Για πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στο Ελληνικό Περίπτερο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στα τηλ 210 64 19 026 και 210 64 19 037 και στα E-Mails: y.patsiavos@ahk.com.gr

Ολυμπία Οδός: Τέλος Ιουλίου στην κυκλοφορία το τμήμα έως Κιάτο

Έως το τέλος Ιουλίου θα δοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού έως το Κιάτο και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα δοθούν στη κυκλοφορία και οι δύο σήραγγες Δερβενίου στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Πάτρα.
Τη διαβεβαίωση έδωσε με δηλώσεις του, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, ολοκληρώνοντας επίσκεψή του στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού.
Ανακοίνωσε την κατασκευή παράπλευρου δρόμου από την Αρχαία Κόρινθο έως το Κιάτο, που θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου, για την αποσυμφόρηση της παλαιάς εθνικής οδού, που αποτελούσε αίτημα των κατοίκων και των φορέων της δυτικής Κορινθίας, η κατασκευή του οποίου έχει ξεκινήσει.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι θα τηρηθούν στο έπακρο τα χρονοδιαγράμματα και θα ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός το Μάρτιο του 2017 και τον προσεχή Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί πλήρως ο αυτοκινητόδρομος του Μορέα με την περιμετρική της Καλαμάτας, ενώ την Πέμπτη ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης θα δώσει στην κυκλοφορία τον κόμβο και την συνδετήρια οδό της Μεγαλόπολης.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/aftokinitodromoi/item/15040-olympia-odos-telos-iouliou-stin-kykloforia-to-tmima-eos-kiato.html

Η διαπραγμάτευση κρίνει την Παράκαμψη Τεμπών και Πλαταμώνα, Μάρτιος ή Οκτώβριος 2017;

Από την έκβαση της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και του δημοσίου θα εξαρτηθεί η χρονική περίοδος στην οποία θα λειτουργήσουν ξανά τα διόδια στην Κοιλάδα των Τεμπών.
Η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ της εταιρείας και του δημοσίου αν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Ιουλίου και υπάρξει συμφωνία για την παράδοση των σηράγγων στα Τέμπη στις 31 Μαρτίου του 2017 και όχι στις 30 Σεπτεμβρίου, όπως προβλέπει η σχετική κυρωμένη σύμβαση, θα σημάνει την εσπευσμένη λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων στην Κοιλάδα των Τεμπών, αμέσως μετά τον Μάρτιο του 2017.
Σε διαφορετική περίπτωση ο σταθμός διοδίων στην Κοιλάδα των Τεμπών θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο του 2017, όπως εξήγησε η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Ειρ. Ζαβρίδου, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ.
Η κ. Ζαβρίδου υπογράμμισε παράλληλα ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα καταργηθούν τα διόδια που υπάρχουν στον Πυργετό και θα επαναλειτουργήσουν τα διόδια που υπήρχαν στην Κοιλάδα των Τεμπών. Οσο για το αντίτιμο διέλευσης προβλέπεται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ισχύοντα, να ανέρχεται στο 1,60 ευρώ για τα Ι.Χ. για την διέλευση από το τμήμα του Ευαγγελισμού μέχρι και την Σκοτίνα Πιερίας.
Οσον αφορά τις αντιδράσεις της δημοτικής αρχής Τεμπών η κ. Ζαβρίδου, εξήγησε ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σχετική διαπραγμάτευση για τους κατοίκους των γύρω περιοχών. «Η πολιτική της εταιρείας ασχέτως της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη με τον δήμο Τεμπών, προβλέπει γενναίες εκπτώσεις για τους συχνούς χρήστες του αυτοκινητόδρομου, οι οποίες φτάνουν μέχρι και σε ποσοστό 80%», πρόσθεσε η υπεύθυνη επικοινωνίας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».
Τέλος η κ. Ζαβρίδου χαρακτήρισε εφικτό το στόχο να παραδοθούν οι σήραγγες τον Μάρτιο του 2017, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρξει συμφωνία με το δημόσιο μέχρι και το τέλος Ιουλίου.

Συνολικές προβολές σελίδας