Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Στο 13,2% η ανάπτυξη της Cosco, στον Πειραιά, το πρώτο δίμηνο

Στο 13,2% ανήλθε η ανάπτυξη της Cosco, στον Πειραιά, το πρώτο δίμηνο. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, από τη ΣΕΠ Α.Ε., διακινήθηκαν 531.746 εμπορευματοκιβώτια (TEU), έναντι 469.810 το αντίστοιχο δίμηνο του 2015, στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ. 
Παράλληλα, η ελληνική θυγατρική αύξησε σε εννέα την εβδομάδα, από πέντε μέχρι πριν από μερικούς μήνες, και τα εξερχόμενα εμπορευματικά σιδηροδρομικά δρομολόγια προς την Κεντρική Ευρώπη, ξεκινώντας και εισερχόμενο προς τον Πειραιά σιδηροδρομικό έργο, με ένα τρένο την εβδομάδα.


Υπέρ της παραχώρησης του Θριασίου Ε/Κ και της ανάπτυξης των logistics o Κ. Μητσοτάκης

Υπέρ της παραχώρησης του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο και της περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου των εμπορευματικών μεταφορών (logistics) τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επίσκεψη εγκαταστάσεων της GoldairCargoστον Ασπρόπυργο.
«Ήρθα στον Ασπρόπυργο, στην εργατούπολη της δυτικής Αθήνας, μία περιοχή, η οποία δυστυχώς βιώνει τις επιπτώσεις της τραγικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι πρώτο μέλημα του κόμματός του είναι η προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης.
Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι ο Ασπρόπυργος έχει σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες για να δρομολογήσει νέες επενδύσεις, σε υπηρεσίες διεθνών μεταφορών και logistics.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση του Θριασίου Ε/Κ θα δημιουργήσει πολύ σημαντική αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή, θα προσελκύσει επενδύσεις και θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης.

«Αυτό χρειάζεται σήμερα η χώρα, περισσότερο από ποτέ. Αυτή είναι η πολιτική αλληλεγγύης, την οποία θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται η δική μας παράταξη», επεσήμανε.
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου της Goldair, Καλλίνικος Καλλίνικος ξενάγησε τον κ. Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις, τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της logistics και την επιμονή της, κυρίως σε ελληνικά προϊόντα, τονίζοντας ότι «για να υπάρξει ανάπτυξη, θα πρέπει να μειωθεί η φορολογία στις επιχειρήσεις».
Ακόμη, ανέφερε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες, η οποία ασχολείται με διεθνείς μεταφορές, αποθήκευση και διανομή εμπορευμάτων για λογαριασμό τρίτων και, με έδρα τον Ασπρόπυργο, διακινεί προϊόντα σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην εταιρεία, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Νίκο Μελετίου και τοπικούς φορείς.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/logistics/item/14153-yper-tis-paraxorisis-tou-thriasiou-e-k-kai-tis-anaptyksis-ton-logistics-o-k-mitsotakis.html

ΟΛΠ: Επαναπιστοποιήθηκαν οι υπηρεσίες κρουαζιέρας. Πιστοποίηση και για τις υπηρεσίες διακίνησης αυτοκινήτων

Επαναπιστοποιήθηκαν οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης κρουαζιέρας (Cruise Terminal) του ΟΛΠ, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008 και Περιβάλλοντος ISO 14001:2004. 
Παράλληλα, πιστοποιήθηκαν για πρώτη φορά και οι υπηρεσίες διακίνησης αυτοκινήτων (Car Terminal), σύμφωνα με τα ίδια Διεθνή Πρότυπα.
Η πιστοποίηση πραγματοποιήθηκε από το διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης Lloyd’s Register Quality Assurance/Hellenic Lloyd’s SA έπειτα από σχετική επιθεώρηση και επιβεβαίωση της ικανοποίησης των απαιτήσεων και των δύο Διεθνών Προτύπων.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο ΟΛΠ έχει θέσει ως επίκεντρο της πολιτικής του την άρτια εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των πελατών λαμβάνοντας συγχρόνως κατάλληλα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο λειτουργεί.
Η συγκεκριμένη πιστοποίηση αποτελεί απόδειξη προς τους πελάτες μας και το ευρύ κοινό για τις ενέργειες και τη δέσμευση της διοίκησης ΟΛΠ ΑΕ για συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών ΟΛΠ ΑΕ. Στόχος αποτελεί η αειφόρος ανάπτυξη για την ευημερία όλων των εμπλεκόμενων στην παροχή λιμενικών υπηρεσιών.
Η διοίκηση ευχαριστεί όλους τους εργαζόμενους ΟΛΠ ΑΕ για τη συμβολή τους και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους, μεταξύ αυτών τους χρήστες, συνεργάτες και την ευρύτερη κοινωνία για ενεργή συμμετοχή στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών ΟΛΠ ΑΕ».

Συνολικές προβολές σελίδας