Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Στάση εργασίας στα λιμάνια στις 07/04/2014

Σε στάση εργασίας σε όλα τα λιμάνια, από τις 7πμ έως τις 11πμ, κατέρχονται τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ. Οργανώνουν και συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ στις 8:30πμ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

Hapag-Lloyd: Αυξημένος 4,6% ο όγκος μεταφορών, στα 5,5 εκατ. TEU το 2013

Στα 67,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα λειτουργικά αποτελέσματα της Hapag-Lloyd το 2013, έναντι 41 εκατ. ευρώ το 2012, με τα EBITDA να εκτινάσσονται σε 389,1 εκατ. ευρώ, από 54,6 εκατ.
Παρά τον έντονο ανταγωνισμό της διεθνούς ναυτιλιακής αγοράς και το υψηλό ενεργειακό κόστος, η Hapag-Lloyd κατάφερε να σημειώσει θετικές επιδόσεις στο κομμάτι των μεταφορών. Όπως αναφέρει η ναυτιλιακή, ο όγκος μεταφορών αυξήθηκε κατά 4,6%, σε 5,5 εκατ. TEUs για το σύνολο του 2013.
«Η βελτίωση των λειτουργικών μας αποτελεσμάτων και η αύξηση του όγκου μεταφορών, αποτελούν σαφείς ενδείξεις της αντοχής της Hapag-Lloyd στην παγκόσμια αγορά», σχολιάζει ο Michael Behrendt, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Hapag-Lloyd.
Ωστόσο, τα έσοδα μειώθηκαν σε 6,57 δις. ευρώ, από 6,84 δις. το 2012, γεγονός που οφείλεται στην εξασθένηση του δολαρίου των ΗΠΑ, το κύριο νόμισμα συναλλαγών στη ναυτιλιακή κοινότητα, αλλά και στη συμπίεση των τιμολογίων.

Συνδικάτο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ελλάδας: 48ωρη απεργία 10,11/04

Το Συνδικάτο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ελλάδας ανακοίνωσε 48ωρη απεργία την Πέμπτη  10/04 και την Παρασκευή 11/04. Κύρια αιτήματα των απεργών είναι τα ακόλουθα:
1. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
2. Όχι στο Εργόσημο
3. Καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας
4. Άμεσες συναντήσεις για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων


EΡΓΟ ΣΤΗ METRO ΑΝΕΛΑΒΕ Η RETAIL LINK

Η ελληνική αλυσίδα καταστημάτων ΜΕΤΡΟ συνεργάζεται πλέον με τη Retail Link, (μέλος του ομίλου Entersoft ) για την αυτοματοποίηση της καταχώρησης τιμολογίων μέσω της εξειδικευμένης λύσης RL e-invoicing EDI. Η αλυσίδα αριθμεί ήδη   45 καταστήματα χονδρικής και 58 σημεία λιανικής με τα καταστήματα My Market και η  λύση της αυτοματοποιημένης καταχώρησης των εισερχομένων παραστατικών από τους προμηθευτές της, αποτελεί στρατηγική επιλογή μείωσης λειτουργικού κόστους και ενίσχυσης ανταγωνιστικότητας.
Όπως δήλωσε  ο διευθυντής λογιστηρίου της αλυσίδας Γ. Ρήγας: « Η αυτοματοποίηση της καταχώρησης παραστατικών, μας επιτρέπει να λειτουργούμε ταχύτερα & αποτελεσματικότερα όπως επίσης και να ενισχύουμε την ασφάλεια στην ανταλλαγή δεδομένων με τους εμπορικούς μας συνεργάτες. Η λύση e-invoicing EDI της RetailLink, λειτουργεί σε πλήρη συμβατότητα με τα συστήματά μας, ενώ κάνει εφικτή τη διασύνδεση με το ευρύτατο δίκτυο συνδεδεμένων προμηθευτών που εξυπηρετεί».

Πηγή: http://www.logistics-management.gr/news/627

Ο ESPO ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΝ ΟΛΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ‘ΠΡΑΣΙΝΕΣ’ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ

Ημερίδα με τίτλο «1st EcoPorts Workshop on Waste Reception facilities» φιλοξένησε  την προηγούμενη εβδομάδα  ο ΟΛΠ. Στην ημερίδα που διοργανώθηκε  από τη Εuropean Sea Ports Organisation (ESPO) σε συνεργασία με τον ΟΛΠ, παραβρέθηκαν  η Γενική Γραμματέας της ESPΟ Isabelle Ryckbost και η εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης για την Κινητικότητα και τις Μεταφορές (DG MOVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Anna Bodo Remijn.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ημερίδας πραγματοποιήθηκε  απονομή από την ESPO στον ΟΛΠ του επικαιροποιημένου  (αναθεώρηση έτους 2013) πιστοποιητικού περιβαλλοντικής διαχείρισης PERS. Επισημαίνεται, ότι ο ΟΛΠ  εφαρμόζει το πιστοποιημένο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης PERS από το 2004 το οποίο έχει αναθεωρήσει έως σήμερα 3 φορές ενώ η διαδικασία πιστοποίησης υλοποιείται από τον ανεξάρτητο Διεθνή Φορέα, Lloyd’s Register.
Η πιστοποίηση PERS καλύπτει το σύνολο των λιμενικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών του Ο.Λ.Π. Α.Ε. (εμπορικό λιμάνι, car-terminal, κρουαζιέρα, ακτοπλοΐα).

Πηγή: http://www.logistics-management.gr/news/628

Συνολικές προβολές σελίδας