Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία έριξε την “αυλαία” η 5η Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics» 2015

Με πάνω από 25.000  επισκέπτες και την εξαιρετική επιτυχία που κατέγραψαν οι παράλληλες συνεδριακές εκδηλώσεις LOGI.C 2015,  η μοναδική ελληνική έκθεση για την Εφοδιαστική Αλυσίδα και τις Υπηρεσίες Logistics, «ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ & LOGISTICS 2015”,  επιβεβαίωσε για 5η συνεχή διοργάνωση τη δυναμική της αγοράς, καθώς συγκέντρωσε τόσο την υποστήριξη της Πολιτείας, των Θεσμικών Φορέων του κλάδου, όσο και των δυναμικότερων επιχειρήσεων της αγοράς.
Η παραδοσιακή έκθεση της O.mind Creatives, «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics», άφησε και πάλι το δικό της στίγμα στα εκθεσιακά και συνεδριακά δρώμενα της χώρας, αποδεικνύοντας ότι ο τολμών νικά, αλλά  και πως όταν συνδυάζονται οι αγορές και τα επιχειρηματικά οράματα, το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι μόνο οι καλύτερες δυνατές συνέργειες, αλλά και η απόλυτη επιτυχία.

Οι  230 εκθέτες των παράλληλων εκθέσεων, οι εκατοντάδες επισκέπτες των Επιστημονικών Συνεδρίων και Εκδηλώσεων, επιβεβαίωσαν το ζωντανό ενδιαφέρον τους για την πορεία της αγοράς, παρά τη δύσκολη συγκυρία που διάγει η ελληνική επιχειρηματικότητα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες διοργανώσεις των πολύ επιτυχημένων εκθέσεων.
Ο παλμός της επιχειρηματικότητας ήταν δυνατός καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Οι πρωτοπόρες εταιρείες του χώρου ήταν εκεί, και δέχθηκαν επισκέπτες και πελάτες που είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν στην κρίση και να κάνουν restart στην επιχείρησή τους.

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους και οι θεσμικοί φορείς, με εκπροσώπους του υπουργείου,  Υποδομών – Μεταφορών & Δικτύων,  αλλά και της Διεύθυνσης Λιμένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, DG MOVE, ο επικεφαλής της οποίας κ. Δημήτρης Θεολογίτης έκοψε και την κορδέλα των εγκαινίων, μαζί με τους αρμόδιους διευθυντές Μεταφορών του ΥΠΟΜΕΔΙ, κ.κ. Καλλιβωκά και Προβατά. Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις άφησε στην αγορά η ουσιαστική επίσκεψη του αρμόδιου (πλέον και με ΦΕΚ) υφυπουργού Μεταφορών για όλο τον κλάδο της Εφοδιαστικής & των Logistics, κ. Σγουρίδη, ο οποίος επισκέφθηκε την Έκθεση και περιηγήθηκε σε όλα ανεξαιρέτως τα εκθεσιακά περίπτερα, συνομιλώντας με τους επαγγελματίες του κλάδου και κάνοντας ουσιαστικές επαφές για το μέλλον.

Όπως το εκθεσιακό, έτσι και το συνεδριακό μέρος των εκθέσεων, απέδειξε την δική του δυναμική. Τα πολυσυνέδρια LOGI.C 2015, ήδη στην 7η διοργάνωσή τους, απέδειξαν για ακόμη μια φορά τη δυναμική του brand τους, συγκεντρώνοντας όλες τις βαθμίδες στελεχών της εφοδιαστικής αλυσίδας, ακαδημαϊκούς αλλά και νέους επίδοξους επαγγελματίες, αποτελώντας κομβική στιγμή στην ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων για τη στρατηγική των logistics.



Εκθέτες, επισκέπτες, σύνεδροι και ομιλητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση της o.mind Creatives και του περιοδικού Supply Chain & Logistics magazine.


LOGI.C 2015_ Ακαδημαϊκή & εταιρική γνώση ανέβασαν τα Logistics ψηλότερα

Για ακόμη μια φορά, στην 7η πλέον διοργάνωσή τους, τα logistics conferences LOGI.C 2015, απέδειξαν το σκοπό του brand τους, αποτελώντας την συνεδριακή “ομπρέλα” κάτω από την οποία, φιλοξενήθηκαν τόσο εταιρικές, όσο και θεματικές ημερίδες – σεμινάρια, με στόχο πάντα τη διάχυση της γνώσης και πληροφορίας που προάγουν την επιστήμη της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics.

Για πρώτη φορά, εφέτος, στο πλαίσιο των LOGI.C 2015, διοργανώθηκε και το 3ο Επιστημονικό Συνέδριο Εφοδιαστικής Αλυσίδας 3rd Olympus ICSC, από το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, συγκεντρώνοντας την αφρόκρεμα της ακαδημαϊκής γνώσης, keynote speakers υψηλού επιπέδου, ενώ κατά τη διάρκειά του παρουσιάστηκαν και πάνω από 20 ακαδημαϊκά posters, αποδεικνύοντας πως η επιστήμη των Logistics έχει μέλλον λαμπρό.

Εκτός από το Επιστημονικό Συνέδριο, που είχε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον λόγω των θεματικών που πραγματεύτηκε, αλλά και των προσωπικοτήτων που φιλοξένησε, πάνω από 10 θεματικά events πλαισίωσαν τα εφετινά LOGI.C, συγκεντρώνοντας δεκάδες συμμετοχές και ομιλίες.
Το Ινστιτούτο Εφοδιαστικής Αλυσίδας Ν.Α. Ευρώπης, το Ινστιτούτο Logistics – Management Ελλάδος, η εταιρεία συμβούλων beyond the Best, η Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους αλλά και ο Ευρωπαϊκός φορέας της ECSLA, η projectyou και η Dekra Akademie, η Optilog Advisory Services , η Manager’s Office, η 3S Chem, αλλά και η Value Chain, πάντα συνοδοιπόρος, ένωσαν για ακόμη μια χρονιά τις δυνάμεις τους με το περιοδικό για να διοργανωθούν υπό την ομπρέλα των LOGI.C, επιμέρους θεματικές ημερίδες και workshops.

Ο σκοπός των LOGI.C ήταν και παραμένει ο ίδιος ύστερα από 5 διοργανώσεις σε εκθεσιακό περιβάλλον και 2 εξαιρετικά επιτυχημένα μεμονωμένες διοργανώσεις: να συνενώνει τον κλάδο, να δημιουργεί networking περιβάλλον, να φιλοξενεί κορυφαίους ομιλητές, εταιρείες, ακαδημαϊκούς, εταιρείες συνδιοργανωτές που και με τη δική τους προστιθέμενη αξία, δημιουργούν ένα διήμερο εντατικής γνώσης και ανταλλαγής απόψεων για τον ευρύτερο κλάδο. Στο τριήμερο 7-9 Νοεμβρίου, όσοι τα παρακολούθησαν, έμαθαν, γνώρισαν, αντάλλαξαν απόψεις, τεχνογνωσία, άνοιξαν τους ορίζοντές τους, ενώ οι θεσμικοί εκπρόσωποι της πολιτείας που παραβρέθηκαν, έδωσαν και ειδήσεις για το μέλλον του κλάδου και την στρατηγική ανάπτυξή του, κάνοντας το τριήμερο ένα πράγματι ενδιαφέρον συνεδριακό γεγονός.

Τα Logistics Conferences LOGI.C 2015, στήριξαν εμπράκτως και χορήγησαν οι εταιρείες ATC Epicor, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Superfast Ferries, Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας ΑΕ και Manager’s Office, ενώ τα Συνέδρια τελούσαν υπό την Υποστήριξη των Θεσμικών Φορέων της αγοράς: EEL, ILME, ECSLA, ΣΥΝΔΔΕ&L, ΟΦΑΕ, ΕΕΒΨ, και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Εκθέτες, επισκέπτες, σύνεδροι και ομιλητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση της o.mind Creatives και του περιοδικού Supply Chain & Logistics magazine.

Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/logistics/item/2236-me-megali-epityxia-erikse-tin-avlaia-i-5i-ekthesi-efodiastiki-alysida-logistics-2015

Οι τρεις αλλαγές που αναμένεται να ανακοινωθούν για τα τέλη κυκλοφορίας

Τρεις σημαντικές αλλαγές θα ισχύσουν τελικώς, όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας του 2016, σύμφωνα με το in.gr.
Πρώτον, θεσπίζεται μειωμένος συντελεστής για ΙΧ παλαιότητας, δηλαδή για οχήματα που αποκτήθηκαν πριν από την 1/11/2010. Η έκπτωση θα φτάνει ακόμη και στο 10%.
Έτσι, για αυτοκίνητα 10ετίας η έκπτωση υπολογίζεται ότι θα είναι της τάξης του 5%, ενώ για οχήματα άνω των 15 ετών η έκπτωση θα είναι μεγαλυτερη.

Δεύτερον, μειώνεται το όριο απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας. Η αλλαγή αφορά αποκλειστικά εκείνους που απέκτησαν ΙΧ μετά την 01/11/2010. Οι ιδιοκτήτες αυτής της κατηγορίας δεν πλήρωναν τέλη ακόμη κι αν το ΙΧ τους έβγαζε ρύπους έως και 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Το όριο αυτό θα κατέβει στα 90 γραμμάρια.
Για τα ΙΧ που θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν τέλη, η επιβάρυνση θα είναι της τάξεως των 90 λεπτών του ευρώ ανά γραμμάριο εκπομπής.
Η τρίτη αλλαγή αφορά στα ΙΧ που κυκλοφόρησαν μετά την 01/11/2010, οι ιδιοκτήτες των οποίων πληρώνουν τέλη με βάση τους ρύπους. Σε αυτά αναμένεται να υπάρξουν αυξήσεις στα ποσά των τελών ανά γραμμάριο, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κυμαίνονται από 10 έως 30 λεπτά του ευρώ.
Έτσι, για ένα αυτοκίνητο που εκπέμπει 120 γραμμάρια ρύπων, η επιβάρυνση αναμένεται ότι θα είναι της τάξεως των 10-12 ευρώ.

Nέα μετάθεση στις δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΠ: 15 Δεκεμβρίου

Νέα μετάθεση δόθηκε στις δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΠ. Έτσι, νέα ημερομηνία ορίστηκε η 15η Δεκεμβρίου.
Για την απόκτηση του 51%-67% του ΟΛΠ δικαίωμα κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών έχουν 5 σχήματα: APM Terminals, COSCO, International Container Terminal Services, Ports America Group Holdings και Utilico Emerging Markets Limited.


Συνολικές προβολές σελίδας