Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των φορτηγών

Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ, από το 23% στο 13%, στην ακτοπλοϊκή διακίνηση των φορτηγών (ο συντελεστής ΦΠΑ για τους επιβάτες είναι στο 13%), ετέθη κατά τη συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να συζητηθεί, αλλά πρέπει να υπάρξει συμφωνία και με την τρόικα. Από την πλευρά του, το υπουργείο Ναυτιλίας ζήτησε από τον σύνδεσμο των εταιρειών (ΣΕΕΝ) τη σύνταξη μελέτης επί του θέματος.
Πάντως, είναι γνωστό ότι οι ιδιοκτήτες φορτηγών διαμαρτύρονται ότι οι ναύλοι είναι αρκετά υψηλοί, ειδικά στις γραμμές της Αδριατικής.  

3ήμερο δράσεων για την Οδική Ασφάλεια από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

Την απόφαση να υλοποιήσει δραστηριότητες με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων, έλαβε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Ινστιτούτο διοργανώνει ένα 3ημερο δράσεων στον Πειραιά σε συνεργασία με διάφορους φορείς από τις 18 έως και τις 20 Ιανουαρίου.
Το Σάββατο 18/1 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο επιμόρφωσης για νέους με παραβατική οδική συμπεριφορά στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» που υλοποιεί το Ι.Ο.ΑΣ. σε συνεργασία με τα Δικαστήρια και την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων, στις εγκαταστάσεις του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας.
Το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο είναι μοναδικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο,απευθύνεται σε νέους παραβάτες του Κ.Ο.Κ. που έχουν παραπεμφθεί για βιωματκή εκπαίδευση από το Ινστιτούτο με δικαστική Απόφαση, προκειμένου να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για τις τραγικές επιπτώσεις των τροχαίων δυστυχημάτων, με στόχο την πρόληψη.
Την Κυριακή 19/1 και τη Δευτέρα 20/1, το Ι.Ο.ΑΣ. σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.» και την εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.), με την αρωγή του Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος για τα τροχαία δυστυχήματα.
Στον ηλεκτρικό σταθμό στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων θα βρίσκονται οι άνθρωποι του Ι.Ο.ΑΣ. και η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, από τις 11:00 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ. για να υποδεχθούν τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που θα προσέλθουν για αιμοδοσία καθώς και τους φορείς της πόλης του Πειραιά, του Δήμου Πειραιά, του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Ε.Β.Ε. Πειραιά και του Ε.Ε.ΣΥ.Μ.
Τέλος, το Ινστιτούτο απευθύνει κάλεσμα σε εθελοντές, πολίτες και φορείς προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια αντιμετώπισης ενός ζητήματος που έχει να κάνει με την προστασία της ζωής στο δρόμο, επισημαίνοντας ότι η πρόληψη των τροχαίων δεν έχει αποτελέσει προτεραιότητα για τη χώρα μας.
Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα κατατάσσεται ως 4η χειρότερη χώρα στην ΕΕ-28 και 1η στην ΕΕ-15 στα θανατηφόρα δυστυχήματα για το 2012.

Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/news-in-greece/item/991-3imero-drasen-gia-tin-odiki-asfaleia-apo-to-ioas-panos-milonas

Συνολικές προβολές σελίδας