Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ένταξη στα βαρέα-ανθυγιεινά ζήτησαν εργαζόμενοι στα εμπορευματοκιβώτια Πειραιά

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε - σήμερα - με τη διοίκηση της «Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά» (ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π), η οποία τον ενημέρωσε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του χώρου. 
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν ασφάλιση με Βαρέα και Ανθυγιεινά, σύσταση Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας στο χώρο εργασίας και εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την εγγραφή στο Μητρώο Α και Β φορτοεκφορτωτών λιμένων. Ταυτόχρονα, ζήτησαν να ενημερωθούν για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο στον τομέα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. 
Ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες σχετικά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας. Οι προωθούμενες παρεμβάσεις αναμένεται να δώσουν σημαντική ώθηση στη δυνατότητα των συνδικαλιστικών οργανώσεων να διαπραγματεύονται τους όρους και τις αμοιβές εργασίας για τα μέλη τους. 
Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε τη διάθεση του υπουργείου να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων του χώρου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστούν και τα ειδικότερα ζητήματα που έθιξαν οι εργαζόμενοι.

Ολυμπία Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κόμβο Επιδαύρου 

Από την προσεχή Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 έως την Τετάρτη 08 Απριλίου 2015, θα εφαρμοσθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ύψος του Ανισόπεδου Κόμβου Επιδαύρου (ΧΘ 77,250), προκειμένου να εκτελεσθούν εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα σε κλάδο και στην κάθετη οδό του Κόμβου από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΑΚΤΩΡ, μέλος Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ). Οι εργασίες θα υλοποιηθούν σε 3 φάσεις ως ακολούθως:
Φάση Α’ Εργασίες ασφαλτόστρωσης στον κλάδο εισόδου προς Πάτρα:
Θα υλοποιηθεί ολικός αποκλεισμός του κλάδου εισόδου προς Πάτρα κατά τη διάρκεια του οποίου η κυκλοφορία των οχημάτων στην κάθετη οδό θα κατευθύνεται είτε μέσω της ΠΕΟ (για τα οχήματα με κατεύθυνση από Αρχαία Επίδαυρο προς Κόρινθο) είτε μέσω του βόρειου παράπλευρου (για τα οχήματα με κατεύθυνση από Κόρινθο προς Αρχαία Επίδαυρο) και θα εισέρχεται είτε από τον Κόμβο Αρχαίας Κορίνθου στη ΝΕΟ με κατεύθυνση προς Πάτρα είτε από τον Κόμβο Τριπόλεως στον ΜΟΡΕΑ με κατεύθυνση προς Τρίπολη.

Φάσεις Β1&Β2 – Εργασίες ασφαλτόστρωσης της κάθετης οδού
Θα υλοποιηθεί αποκλεισμός αρχικά του δυτικού και εν συνεχεία του ανατολικού τμήματος του οδοστρώματος της κάθετης οδού του Κόμβου Επιδαύρου και η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων θα εξυπηρετείται από το εναπομείναν τμήμα του οδοστρώματος της κάθετης οδού.

Καλό θα ήταν οι οδηγοί να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.




Νέες ολιγόωρες νυχτερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Σελιανίτικα

Ολιγόωρες νυχτερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών την Δευτέρα 30.03.2015 και την Τετάρτη 01.04.2015, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας, κατά τη διάρκεια της οποίας και τα 2 ρεύματα κυκλοφορίας θα εκτρέπονται στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών ως εξής:

-       το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα μεταξύ των Κόμβων Σελιανιτίκων (Χ.Θ.182,7) και Ρίου (Χ.Θ.206,3).

-       το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα μέσω προσωρινών κλάδων σύνδεσης με την Π.Ε.Ο. μεταξύ των ΧΘ196 και ΧΘ192 της Ν.Ε.Ο.

Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες εκσκαφής υψηλού ορύγματος περί τη ΧΘ195,5 από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΑΚΤΩΡ, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).

Kαλό θα ήταν οι οδηγοί να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.



Από 1η Απριλίου εντατικοποιούνται οι έλεγχοι ταυτοπροσωπίας στην Minoan Lines

Οι Μινωικές Γραμμές ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι, από την 1η Απριλίου 2015, θα εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες ελέγχου ταυτοπροσωπίας όλων των επιβατών στα πλοία της εταιρείας, με την επίδειξη των απαραίτητων εγγράφων της ταυτότητάς τους (ταυτότητα ή άλλα δημόσια έγγραφα), κατά την επιβίβασή τους.
Με δεδομένο ότι η διαδικασία αυτή προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να εναρμονιστούν με αυτή και να προσέρχονται έγκαιρα (τουλάχιστον μία (1) ώρα πριν τον απόπλου στις γραμμές εσωτερικού και  δύο (2) ώρες πριν στις διεθνείς γραμμές) για επιβίβαση στο πλοίο.
Η διαδικασία θα εφαρμόζεται αυστηρά και απαρέγκλιτα.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Γραφεία της MINOAN LINES, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο), στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810 229602, Πειραιάς: 210 4145744, Αθήνα: 210 3376910, Πάτρα: 2610 426000, Ηγουμενίτσα:26650 24404, Αγκώνα: +39 071 201708) και στα κατά τόπους λιμεναρχεία.


Εγκαινιάστηκε το «Έτος Ναυτιλιακής Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας 2015»

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Μαρτίου, στο Πεκίνο η συνάντηση ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, που είχε επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, με πολυμελή κινεζική κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Μα Κάι.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση διήρκησε σχεδόν 2 ώρες και στο πλαίσιό της εξετάστηκε πλήθος θεμάτων και διερευνήθηκε το πεδίο για επέκταση της συνεργασίας των δύο χωρών σε ποικίλους τομείς, με στόχο την αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών.
Διαπιστώθηκε δε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για εμβάθυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων και χαράχθηκαν τα επόμενα βήματα στη βάση του τριετούς σχεδίου δράσης το οποίο έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Εξωτερικών και η αντιπροεδρία της Κυβέρνησης.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δυο πλευρών, οι αντιπρόεδροι κ.κ Δραγασάκης και Μα Και εγκαινίασαν το «Έτος Ναυτιλιακής Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας 2015».
Στην ομιλία του, κατά την επίσημη τελετή των εγκαινίων ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης επεσήμανε: «Η παρουσία μου εδώ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, υποδηλώνει τη βούληση της νέας κυβέρνησης για την αναβάθμιση του υψηλού επιπέδου πολιτικών σχέσεων των δύο χωρών σε μια ισχυρή εταιρική σχέση, με έμφαση στους τομείς εκείνους της οικονομίας που υπάρχουν πραγματικές και απεριόριστες δυνατότητες συνεργασίας».
Στη συνέχεια, η κινεζική αντιπροσωπεία παρέθεσε γεύμα στους ελληνες αξιωματούχους, το οποίο διήρκησε μία, περίπου, ώρα και στο οποίο συνεχίστηκαν οι διαβουλεύσεις με στόχο την ενίσχυση και εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.


Hapag-Lloyd και DB Schenker ενώνουν δυνάμεις για την προστασία περιβάλλοντος

Στην υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας προχώρησαν οι γερμανικές εταιρείες Hapag - Lloyd και DB - Schenker , μέσω της οποίας δεσμεύονται να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
Συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή Hapag-Lloyd δεσμεύεται για κάθε ένα container της DB Schenker που μεταφέρει να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 6%, για το διάστημα 2014-2020. Μέσω της εξαετούς συνεργασίας, οι δύο εταιρείες δεσμεύονται να συνεργαστούν για το καλό του περιβάλλοντος και για την προώθηση βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών.
Ήδη η ναυτιλιακή, το διάστημα 2006-2013, κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές της κατά 34%, καθώς όπως τονίζει ο chief operating officer της Hapag-Lloyd, Anthony J. Firmin, «η προστασία του περιβάλλοντος έχει μεγάλη προτεραιότητα για εμάς. Η συνεργασία με την DB Schenker αποτελεί το επόμενο λογικό βήμα για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 κατά μήκος της αλυσίδας μεταφορών».
Από την πλευρά του ο Karl-Friedrich Rausch, μέλος του ΔΣ της DB Mobility Logistics και της Deutsche Bahn δήλωσε ότι «με αυτή τη δέσμευση, αναγνωρίζουμε τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της μείωσης των εκπομπών CO2 τόσο στη DB Schenker, όσο και στη Deutsche Bahn. Η DB Schenker βοηθά τη Deutsche Bahn να επιτύχει το στόχο της μείωσης των εκπομπών CO2 κατά 20% το διάστημα 2006 - 2020».
B.B.


Σύμβαση 10 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης

Σύμβαση 10 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις στον Βόρειο Οδικό ΄Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), σε μήκος 27 χιλιομέτρων σε προσδιορισμένα επικίνδυνα σημεία για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Το έργο θα αρχίσει να εκτελείται αμέσως μετά το Πάσχα, με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους και όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης με την ολοκλήρωση του, θα ακολουθήσει και δεύτερη ανάλογη εργολαβία με παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία του ΒΟΑΚ. 
Ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις μίλησε για να πολύ σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια σε 27 χιλιόμετρα οδικού δικτύου. «Είναι μια πρώτη παρέμβαση που κάνουμε για τον ΒΟΑΚ, και αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει ο ανάδοχος του έργου και εκτιμούμε ότι μέσα σε ένα εξάμηνο μπορεί να ολοκληρωθεί. 
Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε άλλη μια εργολαβία ούτως ώστε στα επικίνδυνα σημεία να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια στον Βόρειο Οδικό Άξονα» ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης. Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Την αποκατάσταση φθορών ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας και βελτίωση της αντιολισθηρότητάς του, την αποκατάσταση και συμπλήρωση κατακόρυφής σήμανσης. 
Επίσης περιλαμβάνει την αντικατάσταση πινακίδων ορίων ταχύτητας στον ΒΟΑΚ, την αποκατάσταση και συμπλήρωση στηθαίων ασφαλείας, την ανακαίνιση διαγραμμίσεων οδοστρώματος, την τοποθέτηση οριοδεικτών και ανακλαστήρων οδοστρώματος σε κλειστές οριζοντιογραφικές καμπύλες την συμπλήρωση χιλιομετροδεικτών. Ακόμη περιλαμβάνει φυτοτεχνικές επεμβάσεις για την τοπική βελτίωση της ορατότητας, καθαρισμό και συμπλήρωση τάφρων απορροής ομβρίων κά. 

Συνολικές προβολές σελίδας