Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Απάτη 1 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα από εταιρεία που νοίκιαζε κοντέινερ

Επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα έπεσαν θύματα σπείρας απατεώνων που είχε «βιτρίνα» μια εταιρία που πωλούσε και νοίκιαζε κοντέινερ και μια άλλη που έκανε εμπόριο ζάχαρης και μπανανών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία της Βόρειας Ελλάδας». 

Οι απατεώνες παρουσίαζαν τις επιχειρήσεις, που είχαν έδρα τη Θεσσαλονίκη, ως σοβαρές, αξιόπιστες και με πελάτες σε όλο τον κόσμο, εξαπατώντας ιδιοκτήτες μεταφορικών ή εταιριών τροφίμων, από τους οποίους πήραν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Τα θύματα, είτε δεν πήραν ποτέ τα κοντέινερ που είχαν παραγγείλει και πληρώσει, είτε στις περιπτώσεις που είχαν παραγγείλει προϊόντα, παρέλαβαν άλλα χαμηλότερης αξίας ή λειψά φορτία.

Τη σπείρα ξεσκέπασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που συνέλαβαν τρία μέλη του κυκλώματος, ενώ ο «εγκέφαλος» και η σύζυγος του αναζητούνται, τα στοιχεία τους όμως είναι γνωστά σης Αρχές.

Παριστάνοντας ότι εκπροσωπούσαν εταιρίες που έχουν «πρόσωπο» στην αγορά, οι δράστες εξαπάτησαν συνολικά 17 επιχειρηματίες. Η εταιρία με τα κοντέινερ έριξε «κανόνι» σε εννέα επιχειρήσεις, από τις οποίες απέσπασε 235.000 ευρώ, χωρίς να τους παραδώσει ποτέ τα κοντέινερ που είχαν παραγγείλει, ενώ η δεύτερη εταιρία, που πωλούσε δήθεν ζάχαρη και μπανάνες, εξαπάτησε οκτώ επιχειρήσεις, προκαλώντας τους οικονομική ζημία πάνω από 695.000 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο «εγκέφαλος», που απουσίαζε συχνά στο εξωτερικό, διατηρούσε τον έλεγχο των εταιριών, άρα και του κυκλώματος, παρακολουθώντας τους υπαλλήλους του στη δουλειά τους, με κάμερες και μικρόφωνα.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/logistics/item/9262-apati-1-ekat-evro-sti-voreia-ellada-apo-etaireia-pou-noikiaze-konteiner.html

Συνολικές προβολές σελίδας