Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Ιόνια Οδός: Ανεβαίνουν οι ρυθμοί κατασκευής στα Ιωάννινα

Στην κυριολεξία "φωτιά" έχουν πάρει τα έργα στην Ιόνια Οδό, όπου δίνεται μεγάλη μάχη με το χρόνο για να είναι έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το νότιο τμήμα του οδικού άξονα (από το Αντίρριο μέχρι την Αμφιλοχία) βρίσκεται πιο μπροστά σε επίπεδο ολοκλήρωσης και το μόνο που το καθυστερεί είναι το κομμάτι στη σήραγγα Κλοκόβας (Παλιοβούνα).

Όμως με πολύ γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται καθημερινά οι εργασίες και στο βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου (Αμφιλοχία-Ιωάννινα), που θα βγάλει οριστικά την Ήπειρο από τη συγκοινωνιακή απομόνωση. Ειδικά στα εργοτάξια των...
Ιωαννίνων, τα πάντα στα εργοτάξια κινούνται με ρυθμούς που δεν έχουμε ξαναδεί σε δημόσια έργα και όλοι αισιοδοξούν ότι σύντομα ο νέος οδικός άξονας Δυτικής Ελλάδας, θα είναι πραγματικότητα.

Τόσο τις καθημερινές, όσο και τις αργίες, δε σταματούν οι εργασίες και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας τα εκσκαπτικά μηχανήματα δίνουν σκληρή μάχη με το χρόνο.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr, http://ypodomes.com/index.php/autokinitodromoi/uperastikoi/ionia-odos/item/32095-%CE%B9%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B9%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B1

Εγνατία Οδός: Δύο νέοι Ανισόπεδοι Κόμβοι στην Αλεξανδρούπολη

Δύο χρονίζοντα αιτήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ικανοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο από την Α.Ε. “Εγνατία Οδός”.

Πρόκειται, ΠΡΩΤΟΝ για τον κόμβο σύνδεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξ/πολης και ΔΕΥΤΕΡΟΝ για την επαναλειτουργία του κόμβου Δικέλλων-Μάκρης.

Για την συμφωνία που επέτυχε ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού κ. Χρήστο Βάρδα, γράψαμε στο προχθεσινό μας φύλλο, στις 13 Οκτωβρίου 2015.

Για πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας, θυμίζουμε ότι η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, ζητούσε επίμονα την κατασκευή συνδετηρίου κόμβου της Εγνατίας Οδού με το Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης.

Και αυτό γιατί το Νοσ/μείο μας εξυπηρετεί τόσο τους ασθενείς που προέρχονται από την Ροδόπη, όσο και αυτούς που  προέρχονται από τον Βόρειο Έβρο.

Έτσι λοιπόν, την ώρα που ζητούσαμε περισσότερα Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, για γρηγορότερη διακομιδή των ασθενών, τα υποχρεώναμε να βγουν από την Εγνατία, στον κόμβο της Μάκρης και να εισέλθουν στο Νοσοκομείο, ύστερα από αρκετά χιλιόμετρα, μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, με αποτέλεσμα να παρατείνεται ο χρόνος μεταφοράς των ασθενών.

Τώρα λοιπόν ο συνδετήριος κόμβος παίρνει τον δρόμο της υλοποίησής του.

Το δεύτερο σημαντικό θέμα, ήταν η επαναλειτουργία του κόμβου Δικέλλων-Μάκρης, ενός κόμβου που υπήρχε και λειτουργούσε, αλλά καταργήθηκε.

Θυμίζουμε τις οργισμένες διαμαρτυρίες και τις συγκεντρώσεις των κατοίκων της περιοχής, που ζητούσαν επίμονα την επαναλειτουργία του κόμβου αυτού, πλην όμως οι φωνές έφτασαν σε αυτιά κουφών, όπως και οι επιστολές του Δήμου Αλεξ/πολης που υποστήριζαν το αίτημα των κατοίκων.

Τώρα βέβαια θα χρειασθούν περίπου 450.000 ευρώ για να γίνουν τα απαραίτητα έργα, όπου η Εγνατία απέκοψε την συνδετήρια οδό, αλλά σίγουρα με την αποκατάσταση της σύνδεσης, θα ανακουφισθεί η κυκλοφορία των οχημάτων προς τις παραλίες της Αγίας Παρασκευής, Δικέλλων, Μεσημβρίας, μέσω του οικισμού της Μάκρης.

Δύο σημαντικά θέματα, με την κατασκευή των δύο κόμβων της Εγνατίας, παίρνουν τον δρόμο της επίλυσής τους.

Όπως επίσης και η σύνδεση της Εγνατίας με το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, έργο που χρειάζεται μελέτη.

Επιχαίρουμε για τις εξελίξεις και για την αποτελεσματική διαπραγμάτευση του Ευάγγελου Λαμπάκη, που κατάφερε να κάμψει τις αρνήσεις των Διοικήσεων της Εγνατίας.

Μένει τώρα τα έργα να προχωρήσουν ανεμπόδιστα, όσον αφορά την χρηματοδότησή τους, στους δύσκολους καιρούς που περνούμε.
 

Ευρωκοινοβούλιο: Να συνεργαστούν ICAO, IMO, ΟΗΕ για μείωση των εκπομπών ρύπων στις μεταφορές

Το δεύτερο μεγαλύτερο τομέα παραγωγής εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου συνιστούν οι μεταφορές.
Για το λόγο αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ψήφισμά του, καλεί όλα τα συμβαλλόμενα μέρη της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα (COP21) να συνεργαστούν μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), προκειμένου να αναπτύξουν ένα παγκόσμιο πλαίσιο πολιτικής που θα παρέχει τη δυνατότητα αποτελεσματικής απόκρισης, και να παράσχουν μέτρα για τον ορισμό καταλλήλων στόχων πριν από το τέλος του 2016, ώστε να επιτευχθούν οι αναγκαίες μειώσεις εκπομπών για το στόχο των 2°C.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/aeroporika/item/12767-evrokoinovoylio-na-synergastoyn-icao-imo-oie-gia-meiosi-ton-ekpompon-rypon-stis-metafores.html

Συνολικές προβολές σελίδας