Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Σωματείο Φ.Δ.Χ «Κολοσσός» : «Δεν συμφέρει τους πολίτες να κάνουν παράνομες μεταφορές»

Τοπικούς ελέγχους για παράνομες μεταφορές πραγματοποίησαν οι αρχές της Ρόδου σε συνεργασία με το Σωματείο Φορτηγών Δημόσιας Χρήσεως «Κολοσσός». Τα πρόστιμα για τον Ιανουάριο ανήλθαν στα 23.500€.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο ΦΔΧ δεχόταν εδώ και καιρό καταγγελίες από επαγγελματίες και μη σχετικά με τη διενέργεια παράνομων μεταφορών στο νησί. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, υπήρξε καταγγελία σχετικά με παράνομη μεταφορά επίπλων και γραφείων από τουριστικό λεωφορείο γνωστού πρακτορείου.
«Καταγγέλλουμε όλους αυτούς τους επαγγελματίες που φωνάζουν για τα συμφέροντά τους και κάνουν ακριβώς το αντίθετο», δήλωσε χαρακτηριστικά η διοίκηση του Σωματείου.
Όσον αφορά στους ελέγχους, πραγματοποιήθηκαν κατά τον πρώτο μήνα του έτους 22 συνολικά από τους οποίος ολοκληρώθηκαν οι 12 σε συνεργασία με την Τροχαία. Όπως αναφέρει το Σωματείο σε 8 περιπτώσεις έγιναν συστάσεις.
Ειδικότερα, πρόστιμο 500€ επιβλήθηκε σε 5 φορτηγά ιδιωτικής χρήσης όπως και αφαίρεση πινακίδων για δυο μήνες. Οι αρχές εντόπισαν επίσης πέντε φορτηγά ιδιωτικής χρήσης τα οποία είχαν παραχωρηθεί σε τρίτο πρόσωπο. Πρόστιμο 3.000€ επιβλήθηκε στους ιδιοκτήτες ενώ και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος για περίοδο δυο μηνών.
Τέλος, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000€ σε επαγγελματικό όχημα που άνηκε σε πρακτορείο του νησιού καθώς δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας ενώ πρόστιμο 1000€ έλαβε ακόμη ένα.

Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/news-in-greece/item/1083-somateio-fdx-kolossos-den-simferei-tous-polites-na-kanoun-paranomes-metafores

Τα φορτηγά ΔΧ ετοιμάζουν… μπλόκα. Κρίσιμες διαβουλεύσεις με ΥΠΟΙΚ

Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι αυτοκινητιστές φορτηγών ΔΧ, θορυβημένοι από τις μεγάλες αυξήσεις στα διόδια, ενώ ζητούν ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους αγρότες και την πραγματοποίηση ελέγχων στα ξένα φορτηγά στις εισόδους της χώρας, αλλά και σε όλο το εθνικό δίκτυο.
Μεταξύ των αιτημάτων, πέραν της μείωσης των διοδίων, είναι η απογραφή των φορτηγών ιδιωτικής χρήσης, δεδομένου ότι υπολογίζονται σε 1.350.000 και από αυτά τα μισά χαρακτηρίζονται «παράνομα» από τα φορτηγά ΔΧ. Όπως υποστηρίζουν οι αυτοκινητιστές, τα ιδιωτικής χρήσης κάνουν υποκλοπή μεταφορικού έργου, ενώ την ίδια ώρα δεν καταβάλουν παραστατικά και ΦΠΑ. Τέλος, αιτούνται η φορολόγηση να πέσει στο 15% και όχι 26% από το πρώτο ευρώ.
Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών Δ.Χ., μετά από πρόσκληση των Ομοσπονδιών του κλάδου, πραγματοποίησαν γενικές συνελεύσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τις μορφές των κινητοποιήσεων τους.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών εξουσιοδότησαν τους προέδρους των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών του κλάδου, Π.Σ.Χ.Ε.Μ. Π. Σκουλικίδη, Ομοσπονδία Β. Ελλάδος Δ. Παντελίδη, ΠΟΕΜΙΦ Γ. Παπούλια, Ομοσπονδία Π. Κασαγιάννη, Ομοσπονδία Ευβοίας Θεοφ. Καρκαλή, Ομοσπονδία Θεσσαλίας Κεντρ. Ελλάδας & Δυτ. Μακεδονίας Β. Τζιμόραγκα, να έχουν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών. Ανάλογα με το αποτέλεσμα θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις στην Πανελλαδική Γενική Συνέλευση του κλάδου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.



Νέα Οδός:Καμία αύξηση στα διόδια Αφιδνών για τους μόνιμους κατοίκους Ωρωπού

Δεν θα αυξηθούν τα διόδια Αφιδνών για τους δημότες Ωρωπού, ανακοίνωσε η κοινοπραξία «Νέα Οδός». Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η κοινοπραξία, το αντίτιμο στον σταθμό διοδίων Αφιδνών για τους δημότες Ωρωπού διατηρείται στο ίδιο επίπεδο με αυτό πριν τις  αυξήσεις.
Όπως διευκρινίζει η κοινοπραξία, το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά τους μόνιμους κατοίκους Ωρωπού και θα γίνεται μέσω του ειδικού προγράμματος Fast Pass Oropos.
Έτσι τα οχήματα κατηγορίας 2 των μόνιμων κατοίκων, θα πληρώνουν στον σταθμό διοδίων Αφιδνών, με χρήση του ηλεκτρονικού πομποδέκτη Fast Pass, 2,10 ευρώ ανά διέλευση. Δηλαδή, η τιμή του διοδίου θα είναι ακριβώς στο επίπεδο που ήταν πριν από τις αυξήσεις.
Η διαδικασία εγγραφής των μόνιμων κατοίκων στο ειδικό εκπτωτικό πρόγραμμα Fast Pass Oropos, θα πραγματοποιείται μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του δήμου Ωρωπού, στα οποία θα βρίσκονται υπάλληλοι της Νέας Οδού για να εξυπηρετήσουν τους ενδιαφερόμενους.
Η ημερομηνία έναρξης υποβολής δικαιολογητικών είναι η Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου και η ημερομηνία ενεργοποιήσεως του προγράμματος Fast Pass Oropos είναι η Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου.
Τα έγγραφα που οφείλουν να προσκομίσουν οι μόνιμοι κάτοικοι Ωρωπού είναι τα εξής:
1) Αίτηση εγγραφής στο πρόγραμμα Fast Pass Oropos. Η αίτηση αυτή παραλαμβάνεται στα ΚΕΠ από τους μόνιμους κατοίκους, αλλά θα βρίσκεται αναρτημένη και στην ιστοσελίδα www.fastpass.gr,
2) Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/1986 στην οποία θα δηλώνεται ότι η αναγραφόμενη κατοικία του αιτούντος αποτελεί κύρια κατοικία αυτού και ευρίσκεται εντός των ορίων του δήμου Ωρωπού,
3) Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους, εκ του οποίου θα προκύπτει ως κύρια κατοικία ο δήμος Ωρωπού,
4) Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, κατηγορίας 2, που ανήκει στον αιτούντα μόνιμο κάτοικο, και
5) Βεβαίωση του δήμου Ωρωπού ότι ο αιτών είναι μόνιμος κάτοικός του.
Με την προσκόμιση των παραπάνω εγγράφων στα ΚΕΠ, οι μόνιμοι κάτοικοι Ωρωπού θα έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής και θα παραλαμβάνουν τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη Fast Pass, μέσω κούριερ, χωρίς καμία επιβάρυνση, στη διεύθυνση που θα έχουν δηλώσει.

Συνολικές προβολές σελίδας