Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος το Ντουμπάι, μέσω του Dubai Maritime Vision 2030

Η Ρυθμιστική Αρχή Ναυτιλίας του Ντουμπάι, η Dubai Maritime City Authority (DMCA), ανακοίνωσε τη δέσμευσή της στη στήριξη του Dubai Maritime Vision 2030, ενός δυναμικού πλάνου για τη δημιουργία ενός ασφαλούς ναυτιλιακού τομέα με έντονη δραστηριότητα, που θα αποτελέσει κινητήρια δύναμη βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και θα αναδείξει το Ντουμπάι σε ναυτιλιακό κόμβο παγκόσμιας εμβέλειας.
Το Dubai Maritime Vision 2030 είναι το αποτέλεσμα μιας ενδελεχούς μελέτης, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της DMCA και βασίζεται σε παγκόσμιες ναυτιλιακές τάσεις και πιθανά σενάρια. Παρέχει ένα πλαίσιο πρόβλεψης μελλοντικών αποτελεσμάτων και των επιπλοκών τους στον ναυτιλιακό τομέα των Εμιράτων.
Η Αυτού Εξοχότητα Σουλτάνος Ahmed bin Sulayem, Πρόεδρος της Dubai Ports, Customs, and Free Zones Corporation και της DMCA δήλωσε ότι «το Dubai Maritime Vision 2030, αποτελεί σχέδιο στρατηγικής σημασίας, καθώς υποστηρίζει τις προσπάθειες βελτίωσης του εγχώριου ναυτιλιακού τομέα. Επιπρόσθετα, δίνει έμφαση στις αναπτυξιακές δυνατότητες του Ντουμπάι, οι οποίες το τοποθετούν ανάμεσα στα κυριότερα κέντρα διαχείρισης υλικού και ναυτιλίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Το Dubai Maritime Vision 2030 αποτελείται από τους εξής στόχους - κλειδιά:
- Να καταστεί το Ντουμπάι συνώνυμο της Παγκόσμιας Ισλαμικής Ναυτιλιακής Οικονομίας, μέσω ενθάρρυνσης μεταξύ άλλων της ισλαμικής χρηματοδότησης και του ισλαμικού ναυτιλιακού τουρισμού, σύμφωνα με την πρωτοβουλία «Dubai - Capital of Islamic Economy», την οποία εγκαινίασε η Αυτού Υψηλότητα ο Σεϊχης Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Αντιπρόεδρος και Πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Κυβερνήτης του Ντουμπάι.
- Να καταστεί το Ντουμπάι το σημαντικότερο Διεθνές Κέντρο Ναυτιλίας, αξιοποιώντας τις στις σύγχρονες υποδομές του, τη στρατηγική γεωγραφική του θέση, τις τελωνειακές εγκαταστάσεις και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
- Να καταστεί το Ντουμπάι πύλη διαχείρισης διεθνούς εμπορίου αλλά και διαμετακομιστικός κόμβος, επωφελούμενος από την ραγδαία αύξηση του όγκου των επιβατών και των εμπορευματοκιβωτίων γεγονός που θα τον αναδείξει σε πολυεπίπεδο εμπορικό δίαυλο.
- Να δημιουργήσει ένα δυναμικό ναυτιλιακό τομέα με ενιαίες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες, σε συνάρτηση με την ταχεία καθιέρωση του Ντουμπάι σε «έξυπνη» πόλη. Αυτή η «έξυπνη» ναυτιλιακή βιομηχανία θα επικεντρωθεί σε ολοκληρωμένες πελατοκεντρικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες και σε προηγμένα ναυτιλιακά συστήματα ασφαλείας, προκειμένου να εξυπηρετήσει με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο εγχώριους, περιφερειακούς και διεθνείς πελάτες και συνεργάτες.
- Να αναδείξει το Ντουμπάι ως κοιτίδα Ναυτιλιακής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης, ικανή να εκπαιδεύσει τα διοικητικά στελέχη αλλά και τους τεχνοκράτες, που θα αναγάγουν τον εγχώριο ναυτιλιακό τομέα σε ένα νέο επίπεδο υπεροχής, σε μια νέα οικονομία βασισμένη στη γνώση.
- Να καθιερώσει το Ντουμπάι σε παγκόσμιο επίπεδο ως τον απόλυτο περιβαλλοντικά υπεύθυνο ναυτιλιακό οργανισμό, με κύρια προτεραιότητά του τον σεβασμό προς το περιβάλλον και τη διατήρηση των προτύπων βιωσιμότητας.
«Οι τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες του Ντουμπάι προσφέρουν μια θετική αποτίμηση για τον ναυτιλιακό τομέα του Ντουμπάι στα επόμενα χρόνια. Η DMCA θα συνεχίσει να κάνει μεγάλα βήματα για την καθιέρωση της υπεροχής του ναυτιλιακού τομέα του Ντουμπάι και για την εμπέδωση των φιλόδοξων στόχων του Dubai Maritime Vision 2030, το οποίο χρησιμεύει ως βασικός οδηγός για την επίτευξη μιας ανταγωνιστικής και ενοποιημένης ναυτιλιακής οικονομίας, η οποία πληροί τα αυστηρότερα πρότυπα περιβαλλοντικής ασφάλειας. Το Ντουμπάι είναι έτοιμο να δημιουργήσει έναν ολοκληρωμένο και δυναμικό ναυτιλιακό τομέα, σε συνέχεια της ιστορικής ανάληψης της διοργάνωσης EXPO 2020. Αυτή η ευχάριστη εξέλιξη θα δώσει ώθηση στην στήριξη του φιλόδοξου οράματος της ηγεσίας των ΗΑΕ να καταστεί η χώρα μια από τις καλύτερες στον κόσμο», σημείωσε ο Σουλτάνος Ahmed bin Sulayem.
Σημειώνεται ότι, το Dubai Maritime City Authority θα συμμετάσχει στην έκθεση «Ποσειδώνια 2014», η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 2-6 Ιουνίου 2014.

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Προς συμφωνία Ελλάδας – Κορέας στις ναυπηγήσεις πλοίων»

Στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ελληνικής σημαίας, αλλά και στην επικείμενη συνεργασία Ελλάδας – Κορέας στον τομέα των ναυπηγήσεων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη τύπου των «Ποσειδωνίων» που ξεκινούν στις 2 Ιουνίου.
Τα κυριότερα σημεία ομιλίας του υπουργού ήταν τα εξής:     
-Είναι η πρώτη φορά που η χώρα, μετά από μία μακρά παραμονή της έξω από τις παγκόσμιες αγορές, ξαναπέρασε πρόσφατα το κατώφλι τους. Είναι η πρώτη χρονιά που βλέπουμε τα δημόσια οικονομικά μας να αποκτούν επιτέλους την μορφή την οποία θέλαμε, να έχουμε δηλαδή πρωτογενές πλεόνασμα και να ξοδεύουμε λιγότερα από όσα εισπράττουμε. Και είναι η χρονιά στην οποία ελπίζουμε βάσιμα ότι ο τουρισμός μας, αν όλα πάνε καλά, θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία.
-Αυτό που προσπαθούμε να αναδείξουμε και που θα αποτελέσει και το στόχο της παρουσίας του Υπουργείου ναυτιλίας σε αυτήν την περίοδο. Και αυτός δεν είναι άλλος από το να αναδείξουμε το θεσμικό πλαίσιο κάτω από το οποίο λειτουργεί η Ελληνική σημαία. Η σημαία μας στη ναυτιλία δεν είναι, πλέον, μια σημαία ευκαιρίας. Είναι μία σημαία ποιότητας.
Έχοντας καταφέρει να μειώσουμε δραματικά το μέσο όρο ηλικίας των ελληνικών πλοίων και έχοντας προσπαθήσει μέσα από τη θεσμική αναδιοργάνωση του Υπουργείου, προσφέρουμε σήμερα σοβαρές, γρήγορες, υπεύθυνες και αναγνωρίσιμες παγκοσμίως υπηρεσίες προς τα πλοία που φέρουν την ελληνική σημαία.
-Εχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με πολλές ξένες αντιπροσωπείες και να εμβαθύνουμε στη σχέση την οποία έχουμε δημιουργήσει και μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μέσα στο πλαίσιο της Ευρώπης, ξεκινήσαμε μια πρωτοβουλία ανάμεσα στις ναυτιλιακές χώρες, Ελλάδα- Κύπρος -Μάλτα, η οποία διευρύνθηκε με την συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, της Δανίας και άλλων χωρών που έχουν ενδιαφέρον στα ναυτιλιακά θέματα, ώστε να σταματήσει πλέον η υφιστάμενη λογική σε κάποια επίπεδα της Ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, να κυνηγά την Ευρωπαϊκή ναυτιλία.
Γι αυτό το λόγο, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα παρουσιάσουμε στα Ποσειδώνια και τη “Διακήρυξη των Αθηνών”, που αποτελεί την πυξίδα της Ευρωπαϊκής ναυτιλιακής πολιτικής, έτσι όπως υιοθετήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στο Συμβούλιο Υπουργών της Αθήνας.
-Μέσα από τις διμερείς επισκέψεις, τις οποίες θα έχουμε όλη την εβδομάδα, θα έχουμε την ευκαιρία να υποδεχτούμε στο Υπουργείο Ναυτιλίας, την επόμενη Παρασκευή, το Υπουργείο Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Ενέργειας της Κορέας.
Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή και σημαντική συνάντηση που έχει στόχο την δημιουργία ενός πλαισίου για τη διευκόλυνση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων στα κορεατικά ναυπηγεία.
Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι ότι στα πλοία που χτίζονται στην Κορέα -και δεν μιλάω μόνο για τα ελληνόκτητα πλοία, αλλά για όλα τα πλοία που χτίζονται στην Κορέα- είναι να χρησιμοποιούν υλικά και μηχανήματα που κατασκευάζονται στην Ελλάδα.
Γι' αυτό, άλλωστε, και την ερχόμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Ναυτιλίας θα έχουμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε μια συνάντηση ανάμεσα σε Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού και εκπροσώπους κορεατικών ναυπηγείων.
-Ξεκάθαρος στόχος μας είναι να διευρύνουμε τη συμμετοχή της Ναυτιλίας στην εθνική οικονομία. Όπως έχει αναπτυχθεί σήμερα η ναυτιλία συμμετέχει έμμεσα με 13 δισεκατομμύρια στο εθνικό ΑΕΠ και άμεσα και με 6,5 δισεκατομμύρια. 
Στόχος της πολιτικής μας, λοιπόν, είναι να διευρύνουμε τα οφέλη από τη φιλοξενία ναυτιλιακών επιχειρήσεων, ναυτιλιακών κεφαλαίων και βέβαια των Ελλήνων εφοπλιστών στη χώρα, μέσα από τη δημιουργία συνεργιών, ανάπτυξη του shipping cluster και βέβαια διεύρυνση των οριζόντων μέσα από τις ναυτιλιακές επενδύσεις. 

Εξειδικευμένες λύσεις για την παγκόσμια ναυτιλία από την DHL Express

Η DHL Express συμμετέχει στην έκθεση «Ποσειδώνια 2014», μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις διεθνούς εμβέλειας, με επίκεντρο την ελληνική και διεθνή αγορά ναυτιλίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 6 Ιουνίου στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν λεπτομέρειες για την ευρεία γκάμα των εξειδικευμένων υπηρεσιών της DHL Express για τις ανάγκες της παγκόσμιας ναυτιλίας. Στις υπηρεσίες αυτές, που έχουν ως αποτέλεσμα την παροχή ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων στις ναυτιλιακές εταιρείες, περιλαμβάνονται η αποστολή ανταλλακτικών, χαρτών και crew mail και η υπηρεσία 3rd country billing, που αφορά στις αποστολές μεταξύ χωρών του εξωτερικού, με τιμολόγηση στην Ελλάδα, βάσει προκαθορισμένων τιμών.
«Συμμετέχουμε για μια ακόμα φορα στα Ποσειδώνια 2014, μια έκθεση που μας προσφέρει την ευκαιρία να συνομιλήσουμε άμεσα με τους πελάτες μας από τον κλάδο της ναυτιλίας» αναφέρει ο κ. Ελευθέριος Σαμαράς, Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.
«Γνωρίζοντας επι σειρά ετών τις εξειδικευμένες απαιτήσεις και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ναυτιλίας, εξελίσσουμε διαρκώς τις υπηρεσίες μας με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών μας στον κλάδο, ενώ ευελπιστούμε ότι περισσότεροι κλάδοι επιχειρηματικής δραστηριότητας θα ακολουθήσουν το εξωστρεφές μοντέλο της ελληνικής ναυτιλίας».
Πέρα από τη διαρκή επιδίωξη της DHL Express για επιχειρηματική αριστεία και σταθερά υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, η εταιρεία εστιάζει στην ικανοποίηση των πελατών της αλλά και στην κοινωνική της ευθύνη.
Για το 2013, το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών βραβεύτηκε στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών με το βραβείο καλύτερου τμήματος (κατηγορία μικρών ομάδων) . Το παγκόσμιο δίκτυο της DHL εξυπηρετεί σήμερα περισσότερες από 220 χώρες και γεωγραφικούς προορισμούς.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών η εταιρεία αδειοδότηθηκε στην Ελλάδα ως τελωνειακός αντιπρόσωπος και πιστοποίηθηκε ως εγκεκριμένος οικονομικός φορέας (AEOF).
Τα παραπάνω συμβάλλουν στους στόχους της εταιρείας για παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τους πελάτες της. Τα κυριότερα από τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν οι πελάτες από τις εξελίξεις αυτές, είναι η απλοποίηση στις διαδικασίες εκτελωνισμού, η μεγαλύτερη ταχύτητα, καθώς και η διασφάλιση της αυθημερόν αποστολής εμπορικών εξαγωγών και εφοδίων πλοίου.
Οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να επισκεφθούν την DHL Express στο περίπτερο 2.503 (Hall 2). Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση «Ποσειδώνια 2014» υπάρχουν στον δικτυακό τόπο: http://www.posidonia-events.com

Ιόνια Οδός: Το Βόρειο τμήμα κρίσιμο για την ολοκλήρωση του έργου

Στο συνολικό μήκος των 196 χλμ. της Ιόνιας Οδού, περιλαμβάνονται και τα υπό κατασκευή τμήματα ή ολοκληρωθέντα σαν δημόσια έργα, δηλαδή οι παρακάμψεις Αγρινίου και της Άρτας-Φιλιππιάδας που ο ανάδοχος για τον ανισόπεδο κόμβο Πέτα ξεκινά εργασίες.

Στο βόρειο τμήμα του έργου και συγκεκριμένα στην Ήπειρο και το Ιωαννίνων πριν τη διακοπή είχε γίνει η διάνοιξη της σήραγγας Αμπελιάς, έχουμε το εργοτάξιο στην περιοχή της Μυροδάφνης. Στο νομό Άρτας έχουμε ακόμα ένα εργοτάξιο που πλέον διατηρεί καλούς ρυθμούς κατασκευής. Να θυμίσουμε πως ένα τμήμα 17 χιλιομέτρων που παρακάμπτει Άρτα και Φιλλιπιάδα έχει ολοκληρωθεί καθώς κατασκευάστηκε ως δημόσιο έργο.

Πάντως με το καλοκαίρι μπροστά το στοίχημα για τα εργοτάξια είναι το έργο να τρέξει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο χρόνος κυλά αμείλικτα και το τέλος του 2015 όπου θα έχουμε το τέλος της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ είναι -σε χρόνους κατασκευαστικούς- ένα μικρό διάστημα.

Δεν είναι καθόλου απίθανο λοιπόν η κατασκευαστική κοινοπραξία να ενδυναμώσει με περισσότερο κόσμο και μηχανήματα τα έργα για να μην υπάρξουν ανεπιθύμητες καθυστερήσεις που με την σειρά τους θα φέρουν προβλήματα.

ypodomes.com

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Transcombi Express SA και της FHP Ελλάς ΑΕ

Μία νέα συμφωνία συνεργασίας τέθηκε σε ισχύ μεταξύ της Transcombi Express SA και της FHP ΕΛΛΑΣ ΑΕ. Η FHP ΕΛΛΑΣ ΑΕ επέλεξε την εταιρία Transcombi Express SA για τις υπηρεσίες logistics και την πανελλαδική διανομή των προϊόντων της, καθώς διαπίστωσε ότι πληροί τις προδιαγραφές και τα διεθνή standards που εφαρμόζει η, ανά τον κόσμο, μητρική της εταιρία.
«Τα προϊόντα οικιακής χρήσης της FHP χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο. Τα δυνατά brands της εταιρίας, Vileda και Wettex έχουν ταυτιστεί με ποιοτικά, αλλά και καινοτόμα προϊόντα που κάνουν την καθημερινή εργασία των καταναλωτών πιο εύκολη και αποδοτική. H FHP διανέμει στην Ελλάδα και τα υψηλής ποιότητας χαρτικά Kleenex», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. 

Συνολικές προβολές σελίδας