Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ για το παράπλευρο οδικό δίκτυο

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα, προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, αντιδρώντας στην απαγόρευση διέλευσης από το παράπλευρο οδικό δίκτυο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Αν δεν εξευρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα, με αναστολή ή τροποποίηση του ισχύοντος μέτρου, τα ΦΔΧ έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.
Η απαγόρευση της χρήσης του παράπλευρου οδικού δικτύου, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου, δυσχεραίνει ή/και αποκλείει την εκτέλεση μεταφορικού έργου, επιβαρύνοντας 27.000 δημόσιους μεταφορείς με κόστη, τα οποία αδυνατούν να υποστηρίξουν.
Τυχόν παράβαση επιφέρει μεγάλες κυρώσεις και ειδικότερα, την επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ για τον οδηγό και 1.000 ευρώ για τον ιδιοκτήτη του οχήματος.
Τα πρόστιμα καταβάλλονται επιτόπου και σε αντίθετη περίπτωση και μέχρις αποδείξεως καταβολής του προστίμου, το όχημα ακινητοποιείται.
Από την πλευρά τους, τα ΦΔΧ, πέρα από την αναστολή ή τροποποίηση του ισχύοντος μέτρου, έχουν ζητήσει εκπτώσεις έως και 50% στις τιμές των διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους. 

Συνολικές προβολές σελίδας