Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Νηρέας, Διακίνησις και ΙΤΥΕ Διόφαντος οι νικητές των βραβείων Logistics του ΙLME

Σε μια λαμπρή τελετή, με παρούσα την ελληνική αγορά logistics, στην κορύφωση της ευρωπαϊκής Supply Chain Day, το βράδυ της 10ης Απριλίου, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84, αναδείχθηκαν οι τρεις ελληνικές εταιρείες που θα αποτελέσουν την «εθνική Champion Team», ενόψει του ευρωπαϊκού διαγωνισμού «European Gold Medal in Logistics & Supply Chain 2014 “Project of the Year», που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 στις Βρυξέλλες.
Το πρώτο βραβείο Αριστείας, έλαβε η εταιρεία Νηρέας Ιχθυοκαλλιέργειες που ξεχώρισε, γιατί πραγματοποίησε μία ολοκληρωμένη διαδικασία επανασχεδιασμού του δικτύου εφοδιασμού της, σε όλα τα επίπεδα, με τη διασφάλιση της καλής ποιότητας του φρέσκου τροφίμου και της παρακολούθησης της διακίνησής του σε πραγματικό χρόνο.
Το δεύτερο βραβείο Αριστείας, απονεμήθηκε στην εταιρεία Διακίνησις, η οποία διακρίθηκε για την η εφαρμογή ενός καινοτομικού συνεργατικού συστήματος διαχείρισης διανομών, το οποίο στοχεύει σε υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών, μέσω της δρομολόγησης, ελέγχου και παράδοσης προϊόντων σε πολλαπλά σημεία διανομών.
Το τρίτο βραβείο Αριστείας, δόθηκε στον οργανισμό ΙΤΥΕ Διόφαντος, που έκανε αίσθηση για τον ολοκληρωμένο και σύγχρονο σχεδιασμό της εφοδιαστικής αλυσίδας των διδακτικών βιβλίων στα ελληνικά σχολεία και τον συντονισμό των δραστηριοτήτων παραγωγής, συσκευασίας και διανομής τους.
Όπως τονίστηκε και από την Επιτροπή Αξιολόγησης, και οι τρεις προτάσεις διακρίνονται για την προαγωγή της καινοτομίας, είτε στον επανασχεδιασμό της εφοδιαστικής αλυσίδας, είτε στην εφαρμογή ενός νέου συστήματος logistics με χρήση νέας τεχνολογίας.
Κάθε μία από τις υποβολές ξεχωρίζει, τόσο για την πρωτοτυπία της, όσο και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά της. Και οι τρεις πληρούν όλα τα κριτήρια για να ανταγωνιστούν επάξια μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και να κερδίσουν τίτλο και στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.
Η βραδιά έκρυβε και εκπλήξεις, καθώς η κεντρική ιδέα του διοργανωτή φορέα, του ILME ήταν η αγορά Logistics να καταφέρει να «γεφυρώσει» το παρελθόν, το παρόν με το μέλλον, δίνοντας ώθηση στην εξωστρέφεια του κλάδου και στις καινοτομίες που είναι ικανός να εφαρμόσει.
Έτσι, λοιπόν το ILME και το σύνολο των παρευρισκόμενων, τίμησαν με ένα ειδικό βραβείο για την συνολική και πολύχρονη προσφορά του στον κλάδο, τον επίτιμο πρόεδρο του ILME και του ELA κ. Ιωάννη Κονετά.
Ο key note speaker της βραδιάς, ευρωβουλευτής της χρονιάς για το 2013, με έμφαση στις μεταφορές, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, παρέδωσε το δεύτερο βραβείο – έκπληξη, σε μια ελπιδοφόρα καινοτομία από το… μέλλον.
Το βραβείο έλαβαν εκ μέρους του Μαθητικού Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λεοντείου Λυκείου, Κωνσταντίνος Γκιάλας & Λεονάρδος Ρούσσος, που έχουν δημιουργήσει μια πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα εικονικής επιχείρησης, τη Leon Τουριστική. 

Πως η «Διακίνησις» και η… Cosco στηρίζουν τα μεγέθη του ομίλου της ΕΛΓΕΚΑ

Αν και η ΕΛΓΕΚΑ, σε επίπεδο ομίλου, παρουσίασε μείωση εσόδων και διεύρυνση ζημιών το 2013, ο τομέας των logistics γνώρισε αξιοσημείωτη ανάπτυξη, καθώς αύξησε τις πωλήσεις του κατά 14,25%.
Της Βάσως Βεγιάζη
Συγκεκριμένα, σε επίπεδο ομίλου, ο κύκλος εργασιών της ΕΛΓΕΚΑ κατήλθε στα 311,5 εκατ., έναντι 323 εκατ. το 2012, με τις καθαρές ζημιές να ανέρχονται στα 21,9 εκατ., έναντι 10,7 εκατ. το 2012.
Τα ζημιογόνα αποτελέσματα οφείλονται κυρίως στον κλάδο της εμπορίας τροφίμων και λοιπών καταναλωτικών αγαθών, διότι όλοι οι άλλοι κλάδοι της εταιρείας, όπως τα logistics βελτίωσαν τα μεγέθη τους.   
Στα 73 εκατ., από 63,9 εκατ., αυξήθηκαν τα έσοδα του τομέα των logistics
Ειδικότερα, ο τομέας της «Παροχής Υπηρεσιών Logistics» βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη άνοδο των πωλήσεών του(+14,25%), κυρίως λόγω της συνεχώς εντεινόμενης συνεργασίας με τον Όμιλο της Cosco, καθώς επίσης και της εκμετάλλευσης των ευκαιριών που ανακύπτουν, μέσω της αναδιανομής των μεριδίων που πραγματοποιείται στην εγχώρια αγοράαγορά.  
«Η έντονη κινητικότητα του Ομίλου της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και οι συνεργασίες που έχουν επιτευχθεί τον τελευταίο καιρό με μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες αποτελούν προπομπό για τη σύναψη αντίστοιχων συμφωνιών και στο μέλλον», επισημαίνεται από την ΕΛΓΕΚΑ.
Ως γνωστόν, ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο κλάδο, μέσω των εταιριών «ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε.», «DIAKINISIS PORT ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.», «DIAKINISIS LOGISTICS SERVICES (CY) LTD», καθώς και της κοινοπραξίας «PCDC Α.Ε.».
Η εταιρεία «ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε.», η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης, διανομής και συεσκευασίας, πέτυχε αύξηση πωλήσεων κατά 4,92% το 2013.
Αντίστοιχα, η «DIAKINISIS PORT ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.», η οποία αποτελεί τον αποκλειστικό πάροχο υπηρεσιών διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων για την «PCT», θυγατρική του Ομίλου «Cosco», με τη σειρά της, διαγράφει κι αυτή έντονους ρυθμούς ανάπτυξης (αύξηση πωλήσεων κατά 14,73% το 2013), ενώ για το 2014 τα μεγέθη αναμένονται ακόμα καλύτερα.  

ΣΥΝΔΔΕ&L: Επίτιμο μέλος ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θ. Ζηλιασκόπουλος

Επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος , δηλαδή του ΣΥΝΔΔΕ&L, ανακηρύχθηκε ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Logistics και πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος.
Την τιμητική διάκριση του επίτιμου μέλους έλαβε ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Logistics, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.
Ο κ. Ζηλιασκόπουλος ευχαρίστησε τους διαμεταφορείς για την ανάδειξή του ως επίτιμου μέλους και τη συνεργασία τους, αυτά τα χρόνια της προεδρίας του, και δεσμεύθηκε πως θα συνεχίσει την προσπάθεια και την προσφορά στον κλάδο. Το ΔΣ του ΣΥΝΔΔΕ&L αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει τον πρόεδρο της TΡAINOΣE για την προσφορά του στο χώρο των Logistics και τη στήριξή του στoν κλάδο.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Βασίλης Μπαρμπαγιάννης, τόσο η τεχνογνωσία και η εμπειρία, αλλά κυρίως το αξιόλογο και αξιέπαινο έργο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όσο και στην Μόνιμη Επιτροπή Logistics, είναι σημαντικότατοι παράγοντες για την τιμητική αναγνώριση από τον κλάδο.


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λ. Λαυρίου στην περιοχή του Δήμου Παιανίας

 Προσωρινά αλλά και μόνιμα έως τις 9 Ιουλίου διακόπτεται η κυκλοφορία σε τμήματα της Λ. Λαυρίου, στην περιοχή του Δήμου Παιανίας, λόγω εργασιών κατασκευής δικτύο ομβρίων υδάτων.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, από σήμερα, Παρασκευή 11 Απριλίου έως και τις 9 Ιουλίου του 2014, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία και καθ’ολη τη διάρκεια του 24ωρου.

Α΄ ΦΑΣΗ:

Από την οδό Όθωνος Χούντα και σε μέγιστο μήκος 160μ. με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Β΄ΦΑΣΗ:

160 μ. μετά τη συμβολή της με την οδό Όθωνος Χούντα και σε μέγιστο μήκος 380 μ. με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Γ΄ ΦΑΣΗ:

Από την οδό Διαδ. Κων/νου (φωτεινός σηματοδότης περιοχής Λαγού) και σε μέγιστο μήκος 300 μ. με κατεύθυνση προς Κορωπί.

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται ως εξής:

-Στην κατεύθυνση από Κορωπί προς Αθήνα: Λ. Λαυρίου, αριστερά στην οδό Οθ. Χούντα, δεξιά στην οδό Βασ. Φρειδερίκης, αριστερά Λ. Λαυρίου.
-Στην κατεύθυνση από Αθήνα προς Κορωπί: Λ. Λαυρίου (φανάρια Λαγού), δεξιά Διαδ. Κων/νου, αριστερά στην οδό Αγίας Τριάδος, αριστερά στην οδό Λάμπρου Ανδρίκου, αριστερά στην οδό Γεωργίου Δάβαρη, δεξιά στην Λ. Λαυρίου.

Α΄, Β΄ και Γ΄ ΦΑΣΗ:

Απαγόρευση της αριστερής στροφής από την οδό Βασ. Φρειδερίκης με κατεύθυνση από Κορωπί προς Αθήνα προς την οδό Προσηλίου.
Απαγόρευση της αριστερής στροφής από την οδό Προσηλίου προς τη Λ. Λαυρίου με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Όσον αφορά την προτεραιότητα κυκλοφορίας στον κόμβο Διαδόχου Κων/νου Αγ. Τριάδος

Η οδός Διαδόχου Κων/νου, στην κατεύθυνση προς Κορωπί θα έχει προτεραιότητα έναντι:
-Της οδού Αγ. Τριάδος και,
-Του αντίθετου ρεύματος κυκλοφορίας αυτής (προς Αθήνα),
Η οδός Διαδόχου Κων/νου, στην κατεύθυνση προς Αθήνα θα έχει προτεραιότητα έναντι της οδού Αγ. Τριάδος.
-Μονοδρόμηση της οδού Οθ. Χούντα από τη Λ. Λαυρίου προς και μέχρι την 1Η πάροδο της οδού Οθ. Χούντα με κατεύθυνση προς την οδό Βασιλίσσης Φρειδερίκης.
-Μονοδρόμηση της οδού Λάμπρου Ανδρίκου από τη συμβολή της με την οδό Αγ. Τριάδος προς και μέχρι την οδό Γεωργίου Δάβαρη.
-Μονοδρόμηση της οδού Γεωργίου Δάβαρη από την οδό Λάμπρου Ανδρίκου προς και μέχρι τη Λ. Λαυρίου.
-Σταδιακή μείωση του ορίου ταχύτητας σε 30χ/ώρα στην οδό Όθωνος Χούντα και στην Λ. Λαυρίου στην προαναφερθείσα περιοχή των έργων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και απαγόρευση προσπέρασης όλων των οχημάτων.

Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/news-in-greece/item/1276-rithmiseis-l-laurio-paiania

Η System Alliance Europe υποδέχτηκε νέους συνεργάτες στην περιοχή των Βαλκανίων

Το δίκτυο της System Alliance Europe, το οποίο περιλαμβάνει ήδη 57 εταιρείες σε 32 χώρες (εκ των οποίων, η Ελλάδα εκπροσωπείται από την ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΙΝΟΓΛΟΥ Α.Ε.), υποδέχτηκε πρόσφατα τρεις επιπλέον εταιρείες της Gebrüder Weiss στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το FYROM και σε Σερβία-Μαυροβούνιο. Με τις προστεθείσες εγκαταστάσεις σε Σεράγεβο, Σκόπια και Ποτζορίκα, το δίκτυο αποτελείται από 192 υποκαταστήματα.
“Η Gebrüder Weiss διαθέτει τα απαιτούμενα επίπεδα ποιότητας. Με την ένταξη των τριών νέων χωρών, επιτυγχάνουμε τη στρατηγική μας για την περιοχή”, δήλωσε σχετικά ο Uwe Meyer, γενικός διευθυντής της System Alliance Europe.
“Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τυχόν νέοι συνεργάτες δεν θα γίνουν δεκτοί. Αν ένας υποψήφιος συνεργάτης πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης, μπορούμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο προσαρμογών στις ήδη καλυπτόμενες περιοχές”.
Η Gebrüder Weiss εστιάζει στις οδικές μεταφορές, καθώς επίσης και σε συνεργατικές μεταφορές στις τρεις Βαλκανικές χώρες που προαναφέρθηκαν.
Ετησίως, διεκπεραιώνει περίπου 15.000, ενώ διαθέτει 42 εργαζομένους. Μαζί με 14 εταιρείες του δικτύου, η Gebrüder Weiss αποτελεί μία από τις κινητήριες δυνάμεις της System Alliance Europe.

Το airfreight εκτόξευσε τις επιδόσεις της Kuehne+Nagel το 2013. Έπεσε το seafreight

Αύξηση του κύκλου εργασιών και των καθαρών κερδών σημείωσε η Kuehne + Nagel το 2013. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2013, η εταιρεία γνώρισε οριακή αύξηση 0,8% στον κύκλο εργασιών, ο οποίος έφτασε τα 20,9 δισ. ελβετικά φράγκα, έναντι 20,7 δισ. το 2012. Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 607 εκατ. ελβετικά φράγκα, έναντι 492 εκατ. το 2012.
Της Βάσως Βεγιάζη
Ανά τομέα, το seafreight γνώρισε ελαφρά μείωση στα 8,9 δισ., διατηρώντας, ωστόσο, τη λειτουργική κερδοφορία (EBIT) στα 384 εκατ. Η οριακή πτώση, όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση, έχει να κάνει με την ένταση του ανταγωνισμού και τη μείωση τιμών. Συνολικά, στο seafreigt η εταιρεία διακίνησε 3,6 εκατ. TEUS.
Aντίθετα, στο airfreight τα έσοδα αυξήθηκαν στα 4,14 δισ., από 4 δισ. το 2012, με τα κέρδη να αναρριχώνται στα 222 εκατ. Οι επιδόσεις στον συγκεκριμένο τομέα “εξέπληξαν” ακόμα και τη διοίκηση της εταιρείας. Συνολικά, το 2013 η εταιρεία διακίνησε 1,13 εκατ. τόνους, αυξάνοντας το τονάζ 4%.
Στον αντίποδα, το road και rail logistics υπέστη μείωση στα 3 δισ., έναντι 3,15 δισ. Το 2012, παραμένοντας – σε επίπεδο EBIT – ζημιογόνο στα 8 εκατ. Στον τομέα αυτό, η εταιρεία δίνει έμφαση στην στρατηγική της “Road 2 Profit”, με 1.800 απευθείας δρομολόγια.
Τέλος, βελτίωση μεγεθών σημειώθηκε στα Contract Logistics, τα οποία γνώρισαν αύξηση εσόδων στα 4,6 δισ., έναντι 4,3 δισ. Το 2012, με τα κέρδη να διπλασιάζονται στα 104 εκατ. Η καλυτέρευση των μεγεθών αποδίδεται στην αναδιάρθρωση που υπέστη ο τομέας, σε δραστηριότητες και τοποθεσίες, και στην επικέντρωση σε εταιρείες με εξαγωγικό προσανατολισμό. Η εταιρεία, στον τομέα αυτό, διαχειρίζεται 8,4 εκατ. τ.μ. αποθηκευτικών χώρων.
Συνολικά, η Kuehne + Nagel απασχολεί 63.000 εργαζομένους, σε 1.000 τοποθεσίες, έχοντας παρουσία σε 100 χώρες παγκοσμίως.


Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στις κοινές ομάδες ελέγχου φορτηγών

Τις κοινές ομάδες ελέγχου φορτηγών, εθνικών και διεθνών μεταφορών επισκέφτηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Χρυσοχοΐδης παρακολούθησε τις ενέργειες των κοινών ομάδων ελέγχων, που δρουν στα πλαίσια πιλοτικού επιχειρησιακού σχεδίου με στόχο την πάταξη της παράνομης μεταφοράς και των φορολογικών παραβάσεων ελλήνων και ξένων μεταφορέων.
Το σχέδιο είναι τρίμηνης διάρκειας ενώ μεταξύ άλλων, σκοπεύει να αυξήσει τα έσοδα του κράτους μέσω κυρίως την επιβολή προστίμων στα φορτηγά διεθνών μεταφορών Ε.Ε και τρίτων χωρών που παρανομούν.
Οι κοινές ομάδες ελέγχου συντονίζονται κατά περίπτωση από την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.
Στην πόλη της Πάτρας, οι έλεγχοι ενισχύονται με την συμμετοχή στελεχών της αρμόδιας διεύθυνσης οικείας Περιφέρειας, την Τελωνειακή Αρχή, το ΣΔΟΕ, την Επιθεώρηση Εργασίας και σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες του τομέα εθνικών και διεθνών μεταφορών.
Τέλος, ο υπουργός συναντήθηκε με τους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να συζητήσουν για τις προτεραιότητες του σχεδίου και την περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων.

Βραβεύσεις από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στις 6/5

Την Τρίτη 6 Μαΐου, στις 3.00 το μεσημέρι, στα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών θα λάβουν χώρα οι εξής εκδηλώσεις:
α. Ετήσια βράβευση των δύο συνταξιούχων ναυτικών έτους 2010 με την μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία επί ποντοπόρων πλοίων.
β. Απονομή της θεσπισθείσας από την Ένωσή μας, υποτροφίας είς μνήμην Αντωνίου Χανδρή, για μεταπτυχιακές σπουδές σε Επίπεδο Master και σε ειδικότητα του ναυτιλιακού Κλάδου, σε Πανεπιστήμιο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εκτός Ελλάδος
γ. Απονομή της θεσπισθείσας από την εταιρεία CARRAS (HELLAS) SA, υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές σε τομείς σχετιζόμενους με την ναυτιλία σε αγγλόφωνα Πανεπιστήμια εκτός Ελλάδας
δ. Απονομή της θεσπισθείσας από το Lloyd’s Register Foundation, υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές προδιδακτορικού επιπέδου σε τομείς  σχετιζόμενους με την ναυτιλία σε διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Συνολικές προβολές σελίδας