Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στις κοινές ομάδες ελέγχου φορτηγών

Τις κοινές ομάδες ελέγχου φορτηγών, εθνικών και διεθνών μεταφορών επισκέφτηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Χρυσοχοΐδης παρακολούθησε τις ενέργειες των κοινών ομάδων ελέγχων, που δρουν στα πλαίσια πιλοτικού επιχειρησιακού σχεδίου με στόχο την πάταξη της παράνομης μεταφοράς και των φορολογικών παραβάσεων ελλήνων και ξένων μεταφορέων.
Το σχέδιο είναι τρίμηνης διάρκειας ενώ μεταξύ άλλων, σκοπεύει να αυξήσει τα έσοδα του κράτους μέσω κυρίως την επιβολή προστίμων στα φορτηγά διεθνών μεταφορών Ε.Ε και τρίτων χωρών που παρανομούν.
Οι κοινές ομάδες ελέγχου συντονίζονται κατά περίπτωση από την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.
Στην πόλη της Πάτρας, οι έλεγχοι ενισχύονται με την συμμετοχή στελεχών της αρμόδιας διεύθυνσης οικείας Περιφέρειας, την Τελωνειακή Αρχή, το ΣΔΟΕ, την Επιθεώρηση Εργασίας και σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες του τομέα εθνικών και διεθνών μεταφορών.
Τέλος, ο υπουργός συναντήθηκε με τους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να συζητήσουν για τις προτεραιότητες του σχεδίου και την περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας