Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Σε αναβρασμό οι φορτηγατζήδες για το απαγορευτικό στις παλιές εθνικές. Ο Αντώνης Νούλας μέλος των ιδιοκτητών φορτηγών διεθνών μεταφορών καλεί τον κλάδο σε καθολική απεργία

Δυτική Ελλάδα: Σε αναβρασμό οι φορτηγατζήδες για το απαγορευτικό στις παλιές εθνικές και τ΄αναγκαστικά διόδια
Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις του κλάδου των φορτηγών μετά την είδηση της προωθούμενης απαγόρευσης κυκλοφορίας στα βαρέα οχήματα σε μεγάλο μέρος του εθνικού αλλά ακόμη και του επαρχιακού δικτύου.Οι ιδιοκτήτες φορτηγών ετοιμάζονται ακόμη και για κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς δρόμων αν δεν αποσυρθεί η τροπολογία για την απαγόρευση, η οποία σύμφωνα με τους ίδιους εκτός των άλλων πλήττει ευθέως και τους καταναλωτές, εφόσον το κόστος των διοδίων θα μετακυλήσει στα τελικά προϊόντα.Οι απαγορεύσεις αφορούν και την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ιδιοκτητών φορτηγών Ν.Δ. Ελλάδας Στάθης Τσάκας εξηγεί στο thebest.gr τις παρενέργειες που θα προκαλέσει η απόΌσον αφορά στον στόχο της απαγόρευσης, αυτός είναι να «ωθήσει» τα φορτηγά στους αυτοκινητόδρομους και να σταματήσει την επιβάρυνση του παρόδιου δικτύου από όσους προσπαθούν να αποφύγουν τα διόδια. Σύμφωνα όμως με τους επαγγελματίες του χώρου πλήττεται ευθέως η ελευθερία μετακίνησης και προκαλούνται πολλά προβλήματα στις μεταφορές και στις επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τους επαγγελματίες.
Η απόφαση ορίζει συγκεκριμένα το πεδίο της απαγόρευσης, περιλαμβάνοντας έναν κατάλογο 111 οδικών τμημάτων: παραπλεύρων οδών, τμημάτων της παλαιάς και νέας εθνικής οδού, ακόμα και τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου.
Στους παραβάτες οδηγούς θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ τα οχήματα θα ακινητοποιούνται.
Ο Αντώνης Νούλας μέλος των ιδιοκτητών φορτηγών διεθνών μεταφορών καλεί τον κλάδο σε καθολική απεργία.


Πηγή: viotikignomi.blogspot.gr , http://www.epodel.gr/%cf%83%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b2%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c-%ce%bf%ce%b9-%cf%86%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%ae%ce%b4%ce%b5%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b1/

Συνολικές προβολές σελίδας