Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

«Σχίσμα» μεταξύ των ομοσπονδιών ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ

«Σχίσμα» μεταξύ των ομοσπονδιών ιδιοκτητών φορτηγών Δημοσίας Χρήσης, εξαιτίας διαφωνιών γύρω από την στρατηγική, που θα πρέπει να ακολουθήσει ο κλάδος, στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και όχι μόνο.    
Η ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών Κλάδου Φορτηγών Αυτοκινητιστών
Στο Εργατικό Κέντρο της Λαμίας την 14η Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδος και Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασιλείου Τζιμοράγκα, Γενική Συνέλευση όλων των εκπροσώπων του κλάδου των ιδιοκτητών Δ.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων με συμμετοχή όλων των Προέδρων των πρωτοβάθμιων οργανώσεων και των Προέδρων των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών του Κλάδου εκτός των Προέδρων της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (Ο.Φ.Α.Ε.) κ. Απόστολου Κενανίδη και της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Δ.Χ. Φορτηγών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου κ. Αντώνιου Νούλα.
Η Γενική Συνέλευση αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησαν οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες στην Θεσσαλονίκη κατά την συνάντηση και τις αποφάσεις που ελήφθησαν εκεί στις 23-1-2016 για δυναμικές αντιδράσεις του κλάδου και διεκδίκηση των αιτημάτων όπως αυτά διατυπώθηκαν στο δελτίο τύπου που συντάχθηκε και συνυπέγραψαν όλοι οι συμμετέχοντες.
Οι πρόεδροι των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών συναισθανόμενοι το βάρος της ευθύνης έναντι του κλάδου των ιδιοκτητών Δ.Χ. φορτηγών και με πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των διεκδικήσεων αλλά και της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνουν καθημερινά όλοι οι συνάδελφοι αυτοκινητιστές, ανταποκρίθηκαν μέσω της Συνελεύσεως στην υποχρέωση ενημέρωσης των εκπροσώπων όλων των πρωτοβάθμιων οργάνων για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις των επαφών με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Μέσα από τον διάλογο και την σύνθεση όλων των διαφορετικών απόψεων που εκφράστηκαν στην Συνέλευση όπως αυτής της Ομοσπονδίας Βορείου Ελλάδος που πρότεινε κάθοδο σε άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις, δόθηκε η αναγκαία εντολή των εκπροσώπων του κλάδου προς τους Προέδρους των Ομοσπονδιών για τις απαιτούμενες ενέργειες σχετικά με τις διεκδικήσεις του κλάδου:
για απόσυρση του σχεδίου ασφαλιστικού νόμου που εξοντώνει τους Έλληνες αυτοκινητιστές, βελτίωση του φορολογικού, αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού που υφίσταται ο κλάδος από μεταφορείς προερχόμενους από τις γειτονικές χώρες χαμηλού φορολογικού κόστους, την επίλυση της «φορολογικής εμπλοκής» που προέκυψε για τις εταιρείες ΙΜΕ- ΕΠΕ και όλα τα υπόλοιπα θέματα που τέθηκαν στο προηγηθέν δελτίο τύπου.
Η Συνέλευση κατέληξε στις εξής αποφάσεις:
1. Κάθοδο του κλάδου σε απεργία με απόφαση των Προέδρων των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών σε χρόνο που θα σχετίζεται με την δημοσιοποίηση του κειμένου του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και με διάρκεια που θα αποφασιστεί από το συντονιστικό όργανο των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών.
2. Ορισμός κεντρικού συντονιστικού οργάνου στο οποίο θα ανατεθεί ο σχεδιασμός και η οργάνωση του απεργιακού αγώνα αλλά και οι επαφές με τα συναρμόδια Υπουργεία για την διεκδίκηση της μέγιστης δυνατής ικανοποίησης των αιτημάτων του κλάδου όπως αυτά διατυπώθηκαν στο από 23-1-2016 δελτίο τύπου.
3. Αποπομπή από το σώμα των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών:
Α) της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΟΦΑΕ) και
Β) της Ομοσπονδίας Δυτικής Ελλάδος Κεντρικής Στερεάς και Πελοποννήσου που έμπρακτα διαχώρισαν την θέση τους από τις συντονισμένες ενέργειες όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων του κλάδου, αποδεικνύοντας με τον πλέον ηχηρό αλλά και ταυτόχρονα θλιβερό τρόπο την μηδαμινή απήχηση τους στην βάση του κλάδου.
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
-Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (Π.Σ.Χ.Ε.Μ.) κ. Πέτρος Σκουλικίδης
-Πρόεδρος Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Βορείου Ελλάδος (Ο.Φ.Α.Β.Ε) κ. Δημήτριος Παντελίδης
-Πρόεδρος Ομοσπονδίας Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδος και Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Τζιμοράγκας
-Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μικρών Φορτηγών Αστικής Μεταφοράς Ελλάδος (Π.Ο.Ε.ΜΙ.Φ.Α) κ. Γεώργιος Παπούλιας
-Πρόεδρος Δ.Χ. Φορτηγών Ν.531/70 κ. Παναγιώτης Κασαγιάννης
-Πρόεδρος Ομοσπονδίας Π.Ο.Σ.Ε.Ι.Ε.Φ.Α. Νομαρχιακά «Η ΕΝΩΣΗ» κ. Χρήστος Ντάγκας
-Πρόεδρος Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων Μεταφοράς Υγρών Καυσίμων Μακεδονίας – Θράκης «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» κ. Δημήτριος Ασλανίδης
-Πρόεδρος Συνδέσμου Εταιρειών ΣΕΜΕΠΠΕ κ. Άγγελος Φαλάρης
Η ανακοίνωση της ΟΦΑΕ και της ομοσπονδίας ΦΔΧ Δυτικής Ελλάδας και Πελ/νήσου
Σε δελτίο τύπου που φέρεται ότι εκδόθηκε στη Λαμία 14-2-2016 από τις «Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Κλάδου Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσεως», αναφέρεται ότι στη σύσκεψη που έγινε στη Λαμία στις 14-2-2016 αποφασίστηκε η προετοιμασία του κλάδου των αυτοκινητιστών ΦΔΧ για απεργιακές κινητοποιήσεις κατά την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, ο ορισμός κεντρικού συντονιστικού οργάνου για την υλοποίησή της και η αποπομπή των ομοσπονδιών μας από το σώμα των «Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών».

Σε απάντηση όλων αυτών, θέτουμε σε γνώση των αυτοκινητιστών τα ακόλουθα:
1) Οι συντάκτες της ανακοίνωσης δεν αποτολμούν να αναφέρουν ποια και πόσα σωματεία παρέστησαν στη σύσκεψη και η ανακοίνωσή τους είναι ανυπόγραφη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η συμμετοχή των σωματείων αυτοκινητιστών που κλήθηκαν ήταν ελάχιστη, πράγμα που δείχνει την έλλειψη αξιοπιστίας των οργανωτών της.
2) Μόνο το γεγονός ότι η απεργία εξαγγέλλεται, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, σε χρόνο που θα σχετίζεται με τη δημοσιοποίηση του κειμένου του ασφαλιστικού νομοσχέδιου, μαρτυρά το ψεύδος των προθέσεων των συντακτών του δελτίου τύπου, καθώς το κείμενο έχει δημοσιοποιηθεί από 5-1-2016 και είναι πασίγνωστο. Αλλιώς θα πρέπει να δεχθούμε ότι όλοι όσοι απεργούν εδώ και ενάμισι μήνα, αντιμάχονται ένα νομοσχέδιο, του οποίου το περιεχόμενο και το κείμενο δεν γνωρίζουν.
3) Οι Ομοσπονδίες μας πρωτοστάτησαν στη συμμετοχή των αυτοκινητιστών στην απεργία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την παράνομη μεταφορά ύστερα από αποφάσεις που πάρθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία από τις συνελεύσεις τους, ενώ αντίθετα, οι εκπρόσωποι του ΠΣΧΕΜ, της ΠΟΕΜΙΦΑ και της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδος και Δυτικής Μακεδονίας, αυτών δηλαδή οποίοι σφετερίζονται, χωρίς κανένα δικαίωμα, τον τίτλο των «Συνεργαζομένων Ομοσπονδιών», έδρα των οποίων δηλώνεται απροκάλυπτα ο χώρος των γραφείων του ΠΣΧΕΜ, ήταν εκείνοι εξ’ αιτίας των οποίων δεν υλοποιήθηκαν οι σχετικές αποφάσεις για κάθοδο σε απεργία διαρκείας (βλ. από 10-2-2016 δελτίο τύπου στο οποίο καταγγείλαμε αναλυτικά τις μεθοδεύσεις τους).
4) Όπως και στην από 11-2-2016 απάντησή μας προς τους παραπάνω φορείς τονίζαμε, η ΟΦΑΕ και η Ομοσπονδία Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου συντονίζουν ήδη τις δυνάμεις τους για τη διοργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και για την προώθηση λύσεων στα καίρια θέματα του κλάδου (αθέμιτος ανταγωνισμός, παράνομη μεταφορά, φορολογικό) και φυσικά θα συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε σχετική απεργιακή κινητοποίηση, χωρίς αυτό να αναιρεί τις εγκληματικές ευθύνες των παραπάνω σωματείων για την αναστολή της κινητοποίησης των αυτοκινητιστών, που αν κορυφωνόταν ταυτόχρονα με τις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών, αγροτών και λοιπών εργαζομένων, τουλάχιστον το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα είχε ήδη περάσει στην ιστορία.
5) Όσον αφορά την αναφερόμενη «αποπομπή μας από το σώμα των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών», αυτή και μόνο είναι ικανή για να αποτυπώσει την κρίση μεγαλείου, αλαζονείας και τη διάθεση σφετερισμού και μονοπώλησης της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης του χώρου των αυτοκινητιστών, πράγμα το οποίο, εδώ και αρκετά χρόνια, το Π.Σ.Χ.Ε.Μ. και οι συνοδοιπόροι του επιχειρούν, δημιουργώντας σώματα και τίτλους υπαρκτά στις σφραγίδες που κατασκευάζουν και ανύπαρκτα στην πραγματικότητα. Δεν συγκροτήσαμε ποτέ κανένα σώμα, ούτε παρείχαμε την εξουσία σε οποιονδήποτε να αποβάλλει από αυτό.
6) Ο χώρος των αυτοκινητιστών, μόνος αρμόδιος να αποβάλλει αυτούς που δεν τιμούν τις εντολές του, παρακολουθεί τις εξελίξεις και αντιλαμβάνεται ποιοι στέκονται στο πλευρό του και ποιοι τον υπονομεύουν και εκείνοι οι οποίοι έχουν μηδαμινή απήχηση στη βάση είναι αυτοί που αδυνατούν να διεξαγάγουν ακόμη και στην πιο κρίσιμη στιγμή μία γενική συνέλευση καθώς και να ανταποκριθούν στην τακτικότητα διεξαγωγής νομίμων αρχαιρεσιών. Σύντομα θα τους ξεπεράσει και θα συμμετάσχει μαζικά και αγωνιστικά στις κινητοποιήσεις.

Συνολικές προβολές σελίδας