Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

«Οδικός Χάρτης» για να ενταχθεί η οδική ασφάλεια στο εκπαιδευτικό σύστημα

Η υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνα Χρυσοβελώνη πραγματοποίησε συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας με τον  Γενικό Γραμματέα Γιάννη Παντή, με θέμα την ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΟΜΕΔΙ e-drive academy και την ένταξή της στο πρόγραμμα σπουδών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
To «e-drive academy» αποτελεί μια καινοτόμο πλατφόρμα, η οποία περιλαμβάνει με διαδραστικό και θεωρητικό τρόπο ένα άρτιο εκπαιδευτικό υλικό για την οδική ασφάλεια και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.
Κατά την συνάντηση, η Υφυπουργός εξέφρασε την πρωτοβουλία του ΥΠΟΜΕΔΙ για ένταξη και προσαρμογή της εν λόγω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ώστε οι μαθητές να καταρτίζονται από μικρή ηλικία για θέματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια με τελικό στόχο την δημιουργία άρτιας οδηγικής παιδείας και συμπεριφοράς.
Την πρωτοβουλία αυτή υποδέχτηκε θετικά το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο μέσω του Γενικού Γραμματέα κ. Γ. Παντή συμφώνησε σε συνεργασία με το ΥΠΟΜΕΔΙ, ώστε να υλοποιηθεί η πρωτοβουλία.  
Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν, να καταρτιστεί άμεσα ένας οδικός χάρτης με στόχο την ολοκλήρωση της ένταξης της οδικής ασφάλειας στο εκπαιδευτικό σύστημα, ει δυνατόν, μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.

Συνολικές προβολές σελίδας