Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Διενέργεια μεταφορικού έργου από την Τουρκία-Στα εσωτερικά τελωνεία ορισμένες διαδικασίες

Βάση ρητής διακοίνωσης των Τούρκικων αρχών, οι διαδικασίες ελέγχου και εγγραφής που αφορούσαν μέρος των συνολικών διατυπώσεων που διεκπεραιώνονταν από τις υπηρεσίες των συνοριακών τελωνείων, από 23/06/2014  θα πραγματοποιούνται πλέον στα εσωτερικά τελωνεία της Τουρκίας (τελωνεία κίνησης).


Ως εκ τούτου οι διαδικασίες ελέγχου και εγγραφής που αφορούν τις μεταφορές οχημάτων με φορτίο που θα εξέλθουν από την Τουρκία, θα πραγματοποιούνται στις διευθύνσεις των εσωτερικών τελωνείων.
Σε αυτό το πλαίσιο τα έγγραφα διέλευσης και τα έγγραφα CEMT που χρησιμοποιούνται για τις μεταφορές που πραγματοποιούνται από την Τουρκία από οχήματα ξένων χωρών, από 23/6/2014, θα πρέπει να προσκομίζονται στα εσωτερικά τελωνεία.
Επίσης, τα οχήματα μεταφορών που κάνουν χρήση των γραμμών Ro-Ro, τα οχήματα που έρχονται από το εξωτερικό, τα οχήματα που πραγματοποιούν έξοδο από την χώρα χωρίς φορτίο, τα οχήματα που πραγματοποιούν διελεύσεις από την χώρα και τα επιβατικά οχήματα, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν τις διαδικασίες μεταφορών όπως ίσχυε μέχρι τώρα, στις συνοριακές πύλες.
 

Συνολικές προβολές σελίδας