Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ολυμπία Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι τον Μάιο στην περιοχή του Κιάτου

Σε κατασκευαστικούς ρυθμούς η Ολυμπία Οδοίος και ενεργοποιούντια κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις Μακράς Διάρκειας  στην περιοχή του Κόμβου του Κιάτου στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών λόγω Εκτέλεσης Εργασιών Κατασκευής του Νέου Αυτοκινητόδρομου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας θα ισχύσουν, από 14.01.2014 έως 14.05.2014, στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, στην περιοχή του Κόμβου του Κιάτου και συγκεκριμένα από Χ.Θ. 106+510 έως Χ.Θ. 108+100, κατά τη διάρκεια των οποίων η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της ρύθμισης θα διεξάγεται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,25 μ., ενώ κατά τις περιόδους μαζικής εξόδου και επιστροφής των εορταστικών περιόδων η κυκλοφορία θα διεξάγεται:

-κατά την έξοδο, σε δύο λωρίδες στην κατεύθυνση προς Πάτρα και σε μία λωρίδα στην κατεύθυνση προς Αθήνα και
-κατά την επιστροφή, σε δύο λωρίδες στην κατεύθυνση προς Αθήνα και σε μια λωρίδα στην κατεύθυνση προς Πάτρα.

Οι ανωτέρω ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΤΕΡΝΑ, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Αντίθετος ο Φαρμακευτικός Σύλλογος στη παράδοση φαρμάκων από τα ΕΛΤΑ

Την αντίθεσή του στην προωθούμενη υπηρεσία παράδοσης φαρμάκων από τα ΕΛΤΑ εξέφρασε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), τονίζοντας ότι “τα φάρμακα δεν στέλνονται με ντελίβερι”.
Σε επιστολή του, ο ΠΦΣ προς τον πρόεδρο των ΕΛΤΑ Κωστή Μελαχροινό τονίζει ότι υπάρχουν νομικοί περιορισμοί και ότι η διακίνηση του φαρμάκου προϋποθέτει συγκεκριμένες συνθήκες για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει: “Με έκπληξη διαβάσαμε στον ημερήσιο Τύπο την πρόθεση των ΕΛΤΑ ότι μεταξύ των υπηρεσιών με τις οποίες πρόκειται να εμπλουτισθούν οι νέες υπηρεσίες του οργανισμού, θα είναι και η εκτέλεση συνταγών. Αντιλαμβανόμαστε και επικροτούμε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία την όποια προσπάθεια γίνεται από κρατικούς ή ημικρατικούς φορείς για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της οικονομικής καταστάσεως τους.
Όμως πέρα από τους νομικούς περιορισμούς, οι όποιοι χειρισμοί αφορούν το χώρο της υγείας και ιδιαίτερα του φαρμάκου, δεν μπορούν να ενταχθούν σε υπηρεσίες ντελίβερι, εν είδει τροφίμων, απορρυπαντικών ή επιστολών.
Το Φάρμακο είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν, η αποθήκευση και η διακίνηση του οποίου προϋποθέτει συγκεκριμένες συνθήκες και ο νομοθέτης έχει ορίσει ότι γίνεται δια χειρός φαρμακοποιού, για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
Θεωρούμε ότι τα δημοσιεύματα αυτά αναφέρονται σε «ευφυολογίες» συγκεκριμένων τεχνοκρατών οι οποίοι όπως έχει αποδείξει η τραγική πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας, δεν έχουν καμιά κοινωνική ευαισθησία και επιστημονική κατάρτιση.” 

Συνολικές προβολές σελίδας