Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΒΟΑΚ: Αδυναμία συνολικής υλοποίησης του βασικού άξονα της Κρήτης

Σχεδόν απίθανο είναι πλέον ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020. Ο βασικός άξονας της Κρήτης των 800.000 κατοίκων και των 3 εκατομμυρίων τουριστών φαίνεται πως θα περιμένει αρκετά χρόνια ακόμα μέχρι να βγει κάποιο πλήρες σχέδιο για να μετατραπεί ο σημερινός δρόμος-καρμανιόλα σε ασφαλή κλειστό αυτοκινητόδρομο.  Αυτή την εποχή κατασκευάζονται κάποια μικρά τμήματα αλλα η συνέχεια μάλλον θα είναι απογοητευτική.

Αρχική προτεραιότητα του Υπουργείου Υποδομών είναι η ομογενοποίηση των μελετών καθώς σήμερα ο ΒΟΑΚ δεν διαθέτει ολοκληρωμένες μελέτες για το συνολικό του μήκος. Να θυμίσουμε πως προ καιρού και ο κος Χρυσοχοϊδης μιλώντας για τον ΒΟΑΚ είχε πει μεταξύ άλλων πως "σκοπός μας είναι η ένταξη και κατασκευή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος έργων στα πλαίσια των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, αναζητώντας όμως συγχρόνως και άλλους τρόπους χρηματοδότησης".

Αυτό ίσως τελικά και η λύση στο δύσκολο παζλ για να βρεθεί το κατάλληλο μείγμα χρηματοδότησης για να ξεκινήσει τελικά μία συνολική δημοπράτηση για την κατασκευή του, στα τμήματα που απαιτούν αναβάθμιση. Η μέθοδος της παραχώρησης που δοκιμάζεται σε άλλου 5 αυτοκινητόδρομους στη χώρα, ίσως είναι τελικά το κλειδί και για τον ΒΟΑΚ όμως εδώ υπάρχουν μερικά σημαντικά εμπόδια. Το πρώτο είναι η αντίδραση της κοινωνίας σε ενδεχόμενο επιβολής διοδίων και από την άλλη την διάθεση του Κράτους να επιδοτεί τον δρόμο καθώς οι μέχρι τώρα μελέτες δείχνουν πως ο δρόμος είναι ζημιογόνος.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά πως η Κρήτη έχει το μεγαλύτερο τουριστικό ρεύμα στη χώρα, μεγάλη αγροτική παραγωγή και το δεύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο στην Ελλάδα (πρώτο σε πτήσεις τσάρτερ) αλλά δεν έχει έναν ολοκληρωμένο αυτοκινητόδρομο. Η Περιφέρεια Κρήτης στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να «τρέξει» την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ με αυτοχρηματοδότηση, κίνηση που όμως τελικά δεν προχώρησε. Με την επαναδημοπράτηση του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι ο ΒΟΑΚ γίνεται αυτόματα το νούμερο 1 θέμα για τις υποδομές της Κρήτης, τόσο σε επίπεδο Δήμων όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας.
Νίκος Καραγιάννης-  ypodomes.com

Τροποποιήσεις στη μεταφορά μηχανημάτων επιχείρησης με Φορτηγά Ι.Χ

Μια νέα παράγραφο προσέθεσε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στην ήδη υπάρχουσα υπουργική απόφαση για τη μεταφορά αγροτικών μηχανημάτων ή έργων μιας επιχείρησης με ΦΙΧ.

Ειδικότερα, μια εταιρία μπορεί να μεταφέρει τα μηχανήματα που της ανήκουν με ιδιόκτητα ΦΙΧ (άνω των τεσσάρων τόνων), αλλά και αυτά που ανήκουν στον επαγγελματία για τον οποίο έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας των ΦΙΧ οχημάτων.
Η μεταφορά πρέπει να γίνεται με ΦΙΧ αρθρωτό όχημα (τράκτορας και επικαθήμενο) ή με ΦΙΧ φορτηγό, ενώ δεν παρέχεται η δυνατότητα ταξινόμησης συρμού οχημάτων. Όπως τονίζει το υπουργείο, στο φορτηγό πρέπει να βρίσκονται πάντοτε οι άδειες κυκλοφορίας των μηχανημάτων που μεταφέρονται.

Αναλυτικά η απόφαση:

Στο τέλος του Κεφαλαίου Ε της αριθμ. Α2/29542/ 5347/1991 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β΄ 707) προστίθεται παράγραφος ως εξής:
«24. α. Για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών επαγγελματιών ή επιχειρήσεων είναι δυνατή η μεταφορά με ΦΙΧ ιδιοκτησίας τους, μηχανημάτων (όπως μηχανημάτων έργων ή αγροτικών μηχανημάτων), τα οποία ανήκουν στην επιχείρηση ή στον επαγγελματία υπέρ του οποίου έχουν εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας των ΦΙΧ αυτοκινήτων.
β. Η μεταφορά των μηχανημάτων αυτών είναι δυνατή με ΦΙΧ αρθρωτό όχημα (τράκτορας και επικαθήμενο) ή με ΦΙΧ φορτηγό. Τα οχήματα αυτά έχουν είδος αμάξης «ΚΟΙΝΟ ΜΗ ΑΝΑΤΡΕΠΟΜΕΝΟ» ή «ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΤΡΕΠΟΜΕΝΟ» ή «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΜΗ ΑΝΑΤΡΕΠΟΜΕΝΗ» ή «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΜΕΝΗ», ενώ δεν παρέχεται η δυνατότητα ταξινόμησης συρμού οχημάτων.
γ. Για την ανωτέρω μεταφορά με ΦΙΧ απαιτείται διασκευή του αμαξώματος και σύνταξη σχεδίου φόρτωσης σύμφωνα με τα αναφερόμενα στα σημεία 1.1 έως και 1.4.8 της παραγράφου 5 του παρόντος κεφαλαίου.
δ. Για την έκδοση των αδειών κυκλοφορίας των παραπάνω ΦΙΧ αυτοκινήτων ή για τη συμπλήρωση στο έντυπο των αδειών κυκλοφορίας του μεταφορικού έργου των ήδη κυκλοφορούντων ΦΙΧ αυτοκινήτων απαιτείται να πληρούνται οι λοιποί όροι και προϋποθέσεις της παρούσης Απόφασης. Σε περίπτωση μεταφοράς μηχανημάτων έργων ή αγροτικών με τα παραπάνω ΦΙΧ αυτοκίνητα απαιτείται να βρίσκονται επί του φορτηγού αυτοκινήτου οι άδειες κυκλοφορίας των μηχανημάτων που μεταφέρονται.
ε. Για την ασφαλή μεταφορά των μηχανημάτων θα τηρούνται οι όροι των άρθρων 32 «Φόρτωση οχημάτων» και 53 «Διαστάσεις και βάρη οχημάτων» του ν. 2696/ 1999 που κύρωσε με νόμο τον ΚΟΚ, του π.δ. 1161/77 και του άρθρου 3 του ν. 3446/2006 (ΦΕΚ Α΄ 49), όπως οι διατάξεις αυτές ισχύουν, και θα εκπονείται και επικυρώνεται από την αρμόδια υπηρεσία σχέδιο φόρτωσης κατά αναλογική εφαρμογή των οριζομένων στα σημεία 1.2 έως 1.4.8 της παραγράφου 5 του κεφαλαίου Ε της παρούσης απόφασης».

Οι νικητές των «Transport & Logistics Awards». Αναλυτικά, τα βραβεία που δόθηκαν

Βραβεύθηκαν τα καλύτερα έργα και πρωτοβουλίες στους τομείς της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Μεταφορών, την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 στην Τελετή Απονομής των Transport & Logistics Awards 2014 που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, σε ένα εορταστικό και αισιόδοξο κλίμα.
Tα Transport & Logistics Awards διοργανώθηκαν από την Boussias Communications και το Supply Chain Institute, με στόχο την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας στον χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Μεταφορών.
Στην τελετή απονομής, παρευρέθηκαν περισσότερα από 350 υψηλόβαθμα στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες και φορείς του κλάδου στην χώρα μας και βραβεύθηκαν τα έργα και οι πρωτοβουλίες που διακρίθηκαν από την αρμόδια κριτική επιτροπή των βραβείων, μέσω αδιάβλητης διαδικασίας που θεσμοθέτησαν οι διοργανωτές.
Την Τελετή Απονομής τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης, Ο υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, στην εναρκτήρια ομιλία του ότι τα Logistics απoτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και η κυβέρνηση έχει επενδύσει στην αναβάθμιση του ρόλου της χώρας, ως σημαντικού διαμετακομιστικού κέντρου στην Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, αποκάλυψε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τα Logistics θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, ώστε να γίνει νόμος του κράτους.
Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ), κ. Χάρης Κυριαζής.
Ιδιαίτερη στιγμή στην Τελετή, ήταν οι απονομές των Τιμητικών Βραβείων, τα οποία απονεμήθηκαν για την συνεισφορά τους στον κλάδο στους: κ. Ιωάννη Παππά, κ. Γιώργο Γεράρδο, κ. Κωνσταντίνο Ζέκκο και Δρ. Ιωάννη Φραντζεσκάκη.
Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η κ. Μαριλένα Αργυρού, Managing Director του Supply Chain Institute, ενώ τα βραβεία απένειμαν στους νικητές:
ο κ. Ν. Σταθόπουλος, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, ο κ. Σ. Κομνηνός, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, ο κ. Θ. Ζηλιασκόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο κ. Α. Παρταλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Trade Logistics, ο κ. Γ. Μπαμπαλής, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ), η κ. Ε. Χαδιάρη – Γκιάλα, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL), ο κ. Α. Μαύρος, Πρόεδρος ECR CYPRUS, ο κ. Β. Μπαρμπαγιάννης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος (ΣΥΝΔΕE&L), ο κ. Γ. Νικολούλιας, Διευθύνων Σύμβουλος Logistics του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), ο κ. Σ. Ανδριανόπουλος, Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο καθ. Ε. Παπαδημητρίου, Director of Transportation Systems Laboratory Chairman, Dpt. of Maritime Studies Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο κ. Γεώργιος Ηλιάδης, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών. ο καθ. Γ. Γιαννόπουλος, Διευθυντής Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ), Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και Αναπληρωματικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Α. Κενανίδης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνώς Μεταφορών (ΟΦΑΕ), ο κ. Γ. Κυριακού, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και ο καθ. Γ. Δουκίδης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν- Eltrun- του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τα βραβεία διοργανώθηκαν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Ακολουθεί πίνακας με τους νικητές και τα βραβεία
Τιμητικά Βραβεία:
Ιωάννης Παππάς - Γιώργος Γεράρδος - Κωνσταντίνος Ζέκκος –
Δρ. Ιωάννης Φραντζεσκάκης 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟΥ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΒΡΑΒΕΙΟ
1.Ενότητα: Ολοκληρωμένη Στρατηγική Εφοδιαστικής Αλυσίδας  
Ολοκληρωμένη Στρατηγική Εφοδιαστικής Αλυσίδας
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.
Άριστη Επίδοση

McCAIN HELLAS
Εξαιρετική Επίδοση

ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS A.E.
Εξαιρετική Επίδοση

Henkel Hellas
Υψηλή Επίδοση
Ολοκληρωμένη Στρατηγική Εφοδιαστικής Αλυσίδας - Integrated healthcare supply chain
Y-Logimed S.A
Υψηλή Επίδοση
2. Ενότητα: Διαχείριση Κέντρων Διανομής & Προμηθειών  
Διοίκηση Κέντρου Διανομής
Avon Cosmetics Greece
Άριστη Επίδοση
Αριστεία στη Σχέση Προμηθευτή – Αγοραστή
ΚΑΥΚΑΣ
Άριστη Επίδοση
Βέλτιστη Διαχείριση Αποθεμάτων
ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ A.E.
Άριστη Επίδοση

ΚΑΥΚΑΣ
Εξαιρετική Επίδοση

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.
Υψηλή Επίδοση
Αριστεία στη Διαδικασία Προμηθειών
ELBISCO AE
Υψηλή Επίδοση
3. Ενότητα: Σημαντικές Επενδύσεις στα Logistics
Σημαντική Επενδυτική Δραστηριότητα
C.A.Papaellinas
Εξαιρετική Επίδοση

SARMED Hellenic Warehouses S.A.
Εξαιρετική Επίδοση

MEDFRIGO SA
Υψηλή Επίδοση
4. Ενότητα: Βελτιστοποίηση στην Εξυπηρέτηση Πελάτη 
Βελτιστοποίηση στην Εξυπηρέτηση Πελάτη
Carglass S.A.
Άριστη Επίδοση

ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS A.E.
Άριστη Επίδοση

LG Electronics Hellas Α.Ε.
Εξαιρετική Επίδοση

ELBISCO A.E.
Εξαιρετική Επίδοση

Avon Cosmetics Greece
Υψηλή Επίδοση
5. Ενότητα: Βιωσιμότητα, Υγιεινή & Ασφάλεια
Πράσινα Logistics
METRO AEBE
Εξαιρετική Επίδοση

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑBEE
Εξαιρετική Επίδοση

Χαλκιαδάκης Α.Ε.
Υψηλή Επίδοση
Υγιεινή & Ασφάλεια στην Εφοδιαστική Αλυσίδα
ΟΜΙΛΟΣ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Εξαιρετική Επίδοση
Ασφάλεια Μεταφορών
Χαρτσάς Α.Ε.
Υψηλή Επίδοση
6. Ενότητα: Αξιοποίηση Νέων Τεχνολογιών στα Logistics
Χρήση Τεχνολογιών Logistics
ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε. - TELENAVIS
Εξαιρετική Επίδοση

ΑΡΓΟΣ Α.Ε.
Εξαιρετική Επίδοση
Καινοτόμος Χρήση της Πληροφορικής & Τεχνολογίας
Mobile Technology - ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ
Εξαιρετική Επίδοση

ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ AE
Υψηλή Επίδοση
7. Ενότητα: Υπηρεσίες Logistics & Μεταφορών
Ολοκληρωμένη Παροχή Υπηρεσιών Logistics & Μεταφορών
MEDFRIGO SA
Άριστη Επίδοση

ORPHEE BEINOGLOU
Εξαιρετική Επίδοση

Cargo Group Services
Υψηλή Επίδοση
Βέλτιστες Συνεργασιακές Σχέσεις
SARMED Hellenic Warehouses S.A.
Εξαιρετική Επίδοση

Logistics Way - Arcafroz
Υψηλή Επίδοση
Διοίκηση Κέντρου Διανομής
ORPHEE BEINOGLOU
Εξαιρετική Επίδοση
8. Ενότητα: Εμπορευματικές Μεταφορές
Μικροδιανομές & Ταχυμεταφορές
ACS Courier
Άριστη Επίδοση
Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές
ΑΡΓΟΣ Α.Ε.
Άριστη Επίδοση

METRON LOGISTICS
Εξαιρετική Επίδοση

PTL ΕΠΕ
Υψηλή Επίδοση
9. Επιβατικές Μεταφορές
Καινοτόμες Υπηρεσίες Παροχής Πληροφόρησης σε Πραγματικό Χρόνο
Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα - BK TELEMATICS
Άριστη Επίδοση
Βέλτιστη Εξυπηρέτηση Πελατών / Πολιτών
TAXIPLON ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
Υψηλή Επίδοση
Καινοτόμες Υπηρεσίες Επιβατικών Μεταφορών
Attica Group (SUPERFAST FERRIES / BLUE STAR FERRIES)
Υψηλή Επίδοση
10. Ενότητα: Προμηθευτές Υπηρεσιών / Υποδομών Υποστήριξης του Έργου των Logistics / Μεταφορών
After Sales Service
JUNGHEINRICH HELLAS
Άριστη Επίδοση
Τεχνολογίες Logistics & Μεταφορών
INFOTRIP A.E.
Υψηλή Επίδοση

ON LINE DATA
Υψηλή Επίδοση

Retail@Link - SARMED Hellenic Warehouses S.A.
Υψηλή Επίδοση

TREDIT S.A.
Εξαιρετική Επίδοση
11. Ενότητα: Σημαντικές Πρωτοβουλίες Συγκοινωνιών για τους Πολίτες
Βιώσιμες Μεταφορές & Κινητικότητας Εντός ή Εκτός Πόλης
ΔΕΗ Α.Ε.
Εξαιρετική Επίδοση
Ολοκληρωμένη Στρατηγική Συγκοινωνιών
Δήμος Τρικκαίων
Εξαιρετική Επίδοση
Βελτιώσεις στις Οδικές Υπηρεσίες Μεταφοράς & Συγκοινωνιών
Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ Α.Ε.)
Υψηλή Επίδοση
Επιτυχημένη Υλοποίηση Υποδομών & Υπηρεσιών Ποδηλατοδρόμων
ThessBike
Υψηλή Επίδοση 

Ειδικά Βραβεία 
Βραβείο Έρευνας
Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης - Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων (EKETA - ΙΜΕΤ)
Άριστη Επίδοση
Βραβείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας
TRUCKBIRD PC
Άριστη Επίδοση
Βραβείο Κοινωνικής Υπευθυνότητας
LAFARGE
Άριστη Επίδοση 
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των βραβείων www.tlawards.grπροκειμένου να δείτε περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από την Τελετή Απονομής των Βραβείων.

Sarmed: Διακρίσεις στα Transport&Logistics Awards και στα European Business Awards

Βραβεύσεις απέσπασε η Sarmed, τόσο στα Transport & Logistics Awards, όσα και στα European Business Awards.
Στα Transport & Logistics Awards, η SARMED αναδείχθηκε «πολυνίκης», αποσπώντας 3 βραβεία, σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες υπηρεσιών:
-Βέλτιστες Συνεργασιακές Σχέσεις, με εξαιρετική επίδοση για την 20ετή και πλέον συνεργασία με τον παγκοσμίου βεληνεκούς όμιλο στον κλάδο του forwarding & logistics, GEODIS. Το βραβείο παρέλαβε ο κος Μπάμπης Σιαφλάς, Logistics & Commercial Director της SARMED μαζί με τον κο Παύλο Αττάλλα, Key Account Business Development Manager & Industrial Project της Geodis Calberson Hellas.
-Σημαντική Επενδυτική Δραστηριότητα, με εξαιρετική επίδοση για την ανάπτυξη και λειτουργία του logistics center της Βορείου Ελλάδος στη Σίνδο, όπου το βραβείο παρέλαβε ο κος Δημήτρης Καραγιάννης, 3PL Business Unit Director της SARMED.
-Μέσω της υποψηφιότητας της Retail@Link, με υψηλή επίδοση για το σχεδιασμό, υλοποίηση & εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής τιμολόγησης με εντυπωσιακά αποτελέσματα. To βραβείο παρέλαβε ο κος Δημήτρης Κυμπιζής, Operations & Quality Manager της SARMED μαζί με την κα Britta Balden, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Retail@Link.
Η SARMED ευχαριστεί θερμά το Supply Chain Institute και την Planning, καθώς και την Boussias Communications για την διοργάνωση και συγχαίρει όλες τις εταιρείες που διακρίθηκαν.
Απονομή βραβείου στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων
Σε μια λαμπρή εκδήλωση στον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου παρευρέθησαν κορυφαίοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου από την Ελλάδα και την Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των European Business Awards 2013-2014.
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Σαραντίτης (φωτό) για λογαριασμό της SARMED παρέλαβε το τιμητικό βραβείο ως μία από τις 10 κορυφαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη με κύκλο εργασιών έως 25 εκ. ευρώ.
Η SARMED ευχαριστεί τον οργανισμό των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων και την κριτική της επιτροπή γι’ αυτή την τιμητική διάκριση καθώς και την RSM Greece για την χορηγία του θεσμού και την υποστήριξη καθ’ όλη τη διαδικασία.
Δεσμεύεται δε, για συνέχιση της προσπάθειας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, την καινοτομία, την επιχειρηματική ηθική, την εταιρική κοινωνική ευθύνη και τον περιβαλλοντικό προσανατολισμό.  


H ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ αυξάνει τα ποσοστά της σε Ιόνια και Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της 31/03/2014, οι ενοποιημένες πωλήσεις της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαμορφώθηκαν στα 163,4 εκατ. ευρώ, έναντι 96,8 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2013, αυξημένες κατά 68%, κυρίως λόγω των υψηλότερων πωλήσεων στον τομέα των κατασκευών.
Η λειτουργική κερδοφορία προ αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανήλθε σε 21,9 εκατ. ευρώ, έναντι 21,4 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2013, αυξημένη κατά 2,3%, θετικά επηρεασμένη κυρίως από τον τομέα των κατασκευών.
Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 18,2 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2013, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά την αφαίρεση των φόρων και των δικαιωμάτων μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε ζημίες 1,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 19 εκατ. ευρώ.
Οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου το εν λόγω διάστημα ανήλθαν σε 20,1 εκατ. ευρώ και αφορούν κυρίως στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των Κατασκευών.
Στις επιμέρους δραστηριότητες: το τρέχον κατασκευαστικό ανεκτέλεστο του Ομίλου  παραμένει στα υψηλά επίπεδα των 3,76 δις ευρώ, σηματοδοτώντας μια σημαντική περίοδο κερδοφορίας, αλλά και δημιουργίας αυξημένων ταμειακών ροών για τον Όμιλο. Σημειώνεται ότι, η μέγιστη εντατικοποίηση της κατασκευής των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων αναμένεται στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2014.
Ο κατασκευαστικός τζίρος για τρίτους διαμορφώθηκε σε 133 εκατ. ευρώ έναντι 66,9 εκατ. ευρώ το περυσινό αντίστοιχο διάστημα, σημειώνοντας αύξηση κατά 98%,ενώ τα λειτουργικά αποτελέσματα προ αποσβέσεων (EBITDA-προσαρμοσμένα για μη ταμειακά έξοδα) του τομέα διαμορφώθηκαν σε 3,8 εκατ. ευρώ έναντι 1,2 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2013.
Στον τομέα του real estate, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 0,9 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρξε λειτουργικό κέρδος προ αποσβέσεων 0,1 εκατ. ευρώ.
Στον τομέα των Παραχωρήσεων, δεδομένης πλέον της ενοποίησης του τομέα σχεδόν στο σύνολό του με την μέθοδο της καθαρής θέσης, τα  καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε 0,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,12 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2013.
Υπενθυμίζεται ότι στον κλάδο των Παραχωρήσεων, ο Όμιλος έχει πλέον αναλάβει ένα ικανό χαρτοφυλάκιο τριών μεγάλων οδικών έργων, στα δύο εκ των οποίων (Ιόνια Οδός και Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας) θα αυξήσει σημαντικά την συμμετοχή του στο προσεχές διάστημα (το τρίτο έργο αφορά τη συμμετοχή του Ομίλου στην Ολυμπία Οδό). 
Συνολικά, ο Όμιλος θα έχει επενδυμένα ίδια κεφάλαια περίπου 185 εκατ. ευρώ, στα εν λόγω τρία έργα, εξασφαλίζοντας μακροχρόνια σημαντικές πηγές εσόδων. 

Συνολικές προβολές σελίδας