Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Παράκαμψη Τεμπών και Πλαταμώνα: Τέλος η εμπλοκή με τον ΟΣΕ, σε 16 μήνες η ολοκλήρωση

Προχωρούν τα έργα στα Τέμπη και η πρόοδος έφτασε στο 91%. Το  μεγάλο νέο σύμφωνα με πληροφορίες από τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου στο ypodomes.com , αυτής της χρονικής στιγμής είναι πως σε μερικές ημέρες ολοκληρώνονται τα απαραίτητα έργα στις 2 εμπλοκές με τον ΟΣΕ και έτσι ένα σήριαλ 4 και πλέον ετών τελειώνει.

Το χρονοδιάγραμμα τώρα που αρχικά, τον Δεκέμβριο του 2013 είχε προσδιορισθεί για τον Δεκέμβριο του 2015 δεν ισχύει οριστικά. Όπως μαθαίνει το ypodomes.com η κοινοπραξία κατασκευής είχε στείλει έγγραφο αίτημα στο Υπουργείο Υποδομών πριν τις εκλογές και το αίτημα είχε εγκριθεί, ενώ υπάρχει και σχετική αλληλογραφία.

Αυτό περιπλέκει λίγο την κατάσταση με την διαιτησία που έχει αποφασίσει να ασχοληθεί με τις αιτήσεις παράτασης η τωρινή ηγεσία του Υποδομών. Το μέλλον του έργου πάντως δείχνει πως έχοντας ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες του παρελθόντος, οδεύει πλέον προς ολοκλήρωση σε περίπου 16 μήνες από σήμερα.

Το εργοτάξιο του έργου «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, τμήμα Ευαγγελισμός – Σκοτίνα» στα Τέμπη, επισκέφθηκε ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας & Πολεοδομίας - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας  κ. Κώστα Δεσπόπουλο, τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο, τον Διευθυντή της κοινοπραξίας κο Παπακριβόπουλο και μαζί την Υπεύθυνη επικοινωνίας κα Ζαβρίδου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις σήραγγες Τ1 και Τ2 (την μεγάλη σήραγγα των 6χλμ) οι οποίες είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο κατασκευής. Επίσης επισκέφθηκαν ένα από τα οριζόντια φρέατα εξαερισμού.

Στη συνέχεια υπήρξε επίσκεψη και στη νέα γέφυρα Πηνειού με τον κο Αυγενάκη να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο καθώς το χαρακτήρισε έργο πνοής.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ούτε μια ημέρα χαμένη, ούτε μία ημέρα καθυστέρησης σε έργα υποδομής και πραγματικής ανάπτυξης για την οικονομία της χώρας μας. Η προσοχή μας ως Νέα Δημοκρατία θα είναι στραμμένη διαρκώς σε αυτό το έργο, διότι είναι έργο τεράστιας εθνικής σημασίας με μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για ολόκληρη τη χώρα και αντιλαμβάνεται κανείς τη σπουδαιότητα και το μέγεθός του μόνο όταν βρεθεί επιτόπου, σε ένα έργο όπου με την ολοκλήρωσή θα αποτελεί μεταξύ άλλων, τη μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων.

Συνολικές προβολές σελίδας