Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Κεντρική Οδός-Ε65: Παράταση για τα μέσα του 2017, ανοίγει ο δρόμος για το Βόρειο και Νότιο άκρο

Η δεύτερη μεγάλη είδηση της χθεσινής συνάντησης Τσίπρα στο Υπουργείο Υποδομών ήταν η ανακοίνωση της παράτασης των έργων κατασκευής για τον αυτοκινητόδρομο της Κεντρικής Οδού Ε65.

Σύμφωνα με τον αν.Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, το έργο παίρνει παράταση 18 μηνών και πλέον η ολοκλήρωση του μετατίθεται για τον Ιούνιο του 2017. Να θυμίσουμε πως σε κατασκευή βρίσκεται το τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα που αποτελεί το μεσαίο τμήμα του άξονα.

Το έργο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 60% της κατασκευής του προχωρά με σχετικά αργούς ρυθμούς ειδικά από τις αρχές Ιουνίου όταν ξεκίνησε η κορύφωση της κρίσης στη χώρα.

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΚΡΟ
Όπως είπε ο Υπουργός και σας μεταφέρει το ypodomes.com, σε συζήτηση βρίσκεται τόσο η οριζόνται μείωση των τιμών στα διόδια αλλά και η έναρξη της κατασκευής του βόρειου και νότιου άκρου του έργου.

Αυτό σημαίνει πως σύντομα θα έχουμε εξελίξεις για το τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα που θεωρείται κρίσιμης σημασίας για να ενωθεί ο οδικός άξονας με τον ΠΑΘΕ και να υπάρχει μεγαλύτερη τροφοδοσία οχημάτων προς τον Ε65, μειώνοντας την ζημιογόνο χρήση του.

Το πλέον ενθαρρυντικό νέο είναι πως το "ξεχασμένο" βόρειο τμήμα του έργου Τρίκαλα-Κηπουργειό Γρεβενών (Εγνατία) μπαίνει και πάλι στο πλάνο των κατασκευών του Υπουργείου. Το τμήμα έχει μήκος περίπου 60χλμ και ενώνει τον Ε65 με τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο ανοίγοντας πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες μία εκ των οποίων είναι και η Θεσσαλική Εγνατία (δες τα ακόλουθα λινκ).

Με την ενεργοποίηση της κατασκευής και των 2 άλλων τμημάτων του έργου η Κεντρική Οδός Ε65 θα μπορέσει μέχρι το 2020 να ολοκληρωθεί πλήρως και να αποτελέσει ακόμα ένα ισχυρό όπλο στην πορεία προς την ανάπτυξη.

Σε όλο το μέγεθος του ο κλειστός αυτοκινητόδρομος Ε65 έχει 175χλμ, θα διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας +ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας και τα 3 διακριτά τμήματα του είναι:

-ΛΑΜΙΑ-ΞΥΝΙΑΔΑ 29ΧΛΜ
-ΞΥΝΙΑΔΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ 80ΧΛΜ
-ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΗΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (ΕΓΝΑΤΙΑ) 65ΧΛΜ


Νίκος Καραγιάννης - ypodomes.com

Δόθηκε λύση στο πρόβλημα των μπλοκαρισμένων κοντέινερ στον Πειραιά

Λύση, στο θέμα των ακινητοποιημένων εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονται στον Πειραιά, λόγω της επιβολής των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων δόθηκε, μετά από σειρά συναντήσεων που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, με αρμόδιους φορείς, επιμελητήρια, τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος.
Με απόφαση της Επιτροπής Εγκρίσεων Τραπεζικών Συναλλαγών, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, θα διευκολύνεται η διαδικασία αιτημάτων των επιχειρήσεων για μεταφορά χρηματικών ποσών στο εξωτερικό στο πλαίσιο επιχειρηματικής δραστηριότητας (εισαγωγές, αγορές παγίων κ.λπ.). Επίσης, θα περιορίζεται η σχετική γραφειοκρατία.


Συνολικές προβολές σελίδας