Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Κ. Μέλλιος: Το 2017, η καλύτερη χρονιά της τελευταίας 10ετίας του ΟΛΘ για εμπορευματοκιβώτια και γενικό φορτίο

Το 2017 θα είναι η καλύτερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας για τον ΟΛΘ, σε ότι αφορά τα μεγέθη της συνολικής διακίνησης φορτίων (εμπορευματοκιβώτια και γενικό φορτίο), εκτίμησε ο πρόεδρος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Μέλλιος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Μάλιστα, επεσήμανε ότι «η αύξηση αυτή επιτυγχάνεται με τον υπάρχοντα εξοπλισμό και με μεγάλες προσπάθειες των στελεχών και των εργαζομένων του Οργανισμού».
Σύμφωνα με τον κ. Μέλλιο, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, ο ΟΛΘ κατέγραφε αύξηση της τάξης του 20% στη συνολική διακίνηση φορτίου και στον τζίρο, σε σχέση με το 2016. Ωστόσο, μετά την έναρξη της απεργίας των τελωνειακών στην τρίτη βάρδια της Πύλης 16 στις 16 Σεπτεμβρίου, η άνοδος «προσγειώθηκε» στα επίπεδα του 10% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
«Σε αυτά τα επίπεδα, του συν 10%, εκτιμούμε ότι θα κλείσει συνολικά η χρήση, αν όλα εξελιχθούν φυσιολογικά ώς το τέλος της χρονιάς. Εκτιμούμε ότι θα είναι η καλύτερη χρονιά για το λιμάνι μετά το 2007» επισήμανε ο κ. Μέλλιος.
Σε ό,τι αφορά τον μηχανολογικό εξοπλισμό στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός του 2017, που αφορά -μεταξύ άλλων- ανανέωση μηχανολογικού εξοπλισμού και ένα περιβαλλοντικό έργο για το όμβρια, εκτελείται κανονικά και θα ολοκληρωθεί με βάση τα χρονοδιαγράμματα και βάσει των δεσμεύσεων απέναντι στους επενδυτές».
Ερωτηθείς σχετικά με τις προσλήψεις στο λιμάνι και αν ο ΟΛΘ έχει επαρκές προσωπικό για να ανταποκριθεί στις ανάγκες, ο ίδιος απάντησε ότι «Είναι προφανές ότι η εταιρεία χρειάζεται προσωπικό, αλλά όπως καταδεικνύει η αύξηση των μεγεθών στο 9μηνο, τα μεγέθη δεν επηρεάζονται από την έλλειψη προσωπικού και η πορεία του Οργανισμού παραμένει καλή».

Πηγή: https://www.metaforespress.gr/naftilia/%ce%ba-%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf-2017-%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7-%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ac-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%b5%ce%bb/

Συνολικές προβολές σελίδας