Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του άξονα Σκούρα - Πυρί, που ολοκληρώνει την παράκαμψη Σπάρτης

Ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της παράκαμψης της Σπάρτης, που για αρκετά χρόνια παραμένει ημιτελής κι αποτελούσε ένα από τα προβληματικά έργα της Λακωνίας, έγινε με την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής με την ανάδοχο εταιρεία, στο τμήμα Σκούρα - Πυρί.
 
Με την παρούσα εργολαβία θα ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας της παράκαμψης Σπάρτης, που ο αρχικός του προϋπολογισμός, έφτανε στα 20 εκατ. ευρώ και με τη σύμβαση που υπεγράφη το κόστος ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ.
 
Το τμήμα που συνιστά νέα διάνοιξη έχει μήκος 8,3 χλμ. και θα κατασκευαστεί με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, συνολικού ασφαλτοστρωμένου πλάτους οδοστρώματος 11 μέτρων. Επιπλέον, προβλέπεται η κατασκευή τριών ισόπεδων και δύο ανισόπεδων κόμβων, καθώς και δύο μεγάλων γεφυρών στον ποταμό Ευρώτα και το ρέμα Σκατιά.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση της παράκαμψης Σπάρτης, που σύμφωνα με την σύμβαση προβλέπεται μέσα στο 2015, θα μειωθεί σημαντικά ο χρόνος πρόσβασης σε όλη την νότια Λακωνία.
  

19ο Ευρωπαικό Συνέδριο ELAC 2014: Ελλάδα – Κόμβος Θαλάσσιων και Χερσαίων Μεταφορών

Το Συνέδριο του Ελληνικού Παραρτήματος του Ινστιτούτου Πολιτικών Μηχανικών Μ. Βρετανίας θα διεξαχθεί στην Αθήνα, την Παρασκευή 9 Μαΐου στο ξενοδοχείο Divani Acropolis.



Φέτος στην Ελλάδα διοργανώνεται και φιλοξενείται το 19ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Ινστιτούτου Πολιτικών Μηχανικών Μ. Βρετανίας, το οποίο θα λάβει χώρα απο τις 8 Μαΐου έως τις 12 Μαΐου 2014.

Οι 5 ημέρες του συνεδρίου περιλαμβάνουν το Τεχνικό Συνέδριο με τίτλο «Ελλάδα-Κόμβος Θαλάσσιων και Χερσαίων Μεταφορών ανά τους Αιώνες», επισκέψεις σε εργοτάξια, αρχαιολογικούς χώρους, συζητήσεις για θέματα του επαγγέλματος, της αγοράς κλπ.

Το Τεχνικό Συνέδριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 9 Μαΐου του 2014 από τις 8.45 μέχρι τις 17.30, στο Ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis στην Αθήνα με έγκριτους ομιλητές απο την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:  http://icelocal.gr/

Πηγή: http://ypodomes.com/index.php/alles-upodomes/endiaferouses-eidiseis/item/24840-19%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF-elac-2014-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%E2%80%93-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%83%CF%83%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%8E%CE%BD

Υπογραφή συμφωνίας εξουσιοδότησης μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης-Lloyd's Register

Υπεγράφη σήμερα 02/05/2014 μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης, που εκπροσωπήθηκε από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Αθανασόπουλο Αθανάσιο, κατόπιν εξουσιοδότησης από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και του αναγνωρισμένου Οργανισμού “Lloyd's Register Group Limited”, με έδρα το Λονδίνο, συμφωνία εξουσιοδότησης, που διέπει την ανάθεση σε αναγνωρισμένους οργανισμούς υπηρεσιών, προβλεπόμενων από την ισχύουσα νομοθεσία, για πλοία που φέρουν την ελληνική σημαία και τις εταιρείες αυτών.

Συνολικές προβολές σελίδας