Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Νέες πρωτοβουλίες για τις αλλαγές πληρωμάτων στις Φιλιππίνες

Σημαντικό βήμα για τις αλλαγές των πληρωμάτων σημειώθηκε στις Φιλιππίνες την Πέμπτη 2 Ιουλίου, κατόπιν υπογραφής εγκυκλίου για τη δημιουργία «πράσινου διαδρόμου» (green lane). Ο εν λόγω διάδρομος μεταφορών θα παράσχει στους ναυτικούς της χώρας ασφαλή μεταφορά από και προς τα πλοία εν μέσω των υφιστάμενων συνθηκών της πανδημίας.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππίνων, η εν λόγω εγκύκλιος θα δώσει τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές για ναυτικούς, manning agencies, ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρείες για το φλέγον ζήτημα των αλλαγών πληρωμάτων. H πρωτοβουλία των Φιλιππίνων έρχεται μετά τις πολλαπλές εκκλήσεις του ΙΜΟ στις εθνικές κυβερνήσεις για τη διευκόλυνση των αλλαγών πληρωμάτων.
Όπως ανέφερε ο κ. Locsin Jr, υπουργός Εξωτερικών των Φιλιππίνων, «ο “πράσινος διάδρομος” θα διευκολύνει τη γρήγορη και ασφαλή μεταφορά των ναυτικών, καθώς και την ασφαλή αλλαγή πληρωμάτων εν μέσω της πανδημίας του Covid-19. Με αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές απαντούμε στην έκκληση του IMO και της ναυτιλιακής βιομηχανίας για τη δημιουργία πλαισίου προς διασφάλιση ασφαλών αλλαγών πληρωμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας», κατέληξε ο ίδιος. Tέλος, σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη 2 Ιουλίου, καταγράφηκαν στη χώρα 294 νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 38.805.

Πηγή:  https://www.naftikachronika.gr/2020/07/03/nees-protovoulies-gia-tis-allages-pliromaton-stis-filippines/

Συνολικές προβολές σελίδας