Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Κάλεσμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε οδικούς μεταφορείς, σε Αθήνα και Θεσ/νίκη.Οι διαγωνισμοί

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμών για τη σύναψη συμφωνιών – πλαισίου, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών οδικών μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων.
Σύμφωνα με τους όρους των διαγωνισμών, οι αποστολές θα γίνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών, με δυνατότητα παράτασης έξι ακόμη μηνών.
Αναλυτικότερα, στην Αθήνα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συνάψει συμφωνία – πλαίσιο, με έναν έως τρεις αναδόχους, ανά κατηγορία δρομολογίων, για την παροχή υπηρεσιών οδικών μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων, από και προς τον Σ. Σταθμό Θριασίου.
Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συνάψει συμφωνία – πλαίσιο, με έναν έως τρεις αναδόχους, ανά κατηγορία δρομολογίων, για την παροχή υπηρεσιών οδικών μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων, από και προς τον Σ. Σταθμό Τριγώνου.
Κριτήριο επιλογής των αναδόχων αποτελεί η χαμηλότερη, από οικονομικής άποψης, προσφορά/τιμή ανά ζητούμενο δρομολόγιο οδικής μεταφοράς και εφόσον έχει υποβληθεί πλήρης φάκελος δικαιολογητικών συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να παραλάβουν δωρεάν τις αναλυτικές προσκλήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις αναλυτικές πληροφορίες, από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας: Καρόλου 1-3, 8ος όροφος, γραφείο 818, από την 17/07/2014, ημέρα Πέμπτη κατά τις εργάσιμες ημέρες, από 8:00 – 14:00 (τηλ. 210 5297918).
Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει την 04/08/2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00.


Σε κυκλοφορία η σύνδεση του λιμανιού της Πάτρας με την Περιμετρική

Παραδόθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στην κυκλοφορία, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου, του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργου Διδασκάλου, του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά, του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Γιώργου Αγγελόπουλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.ΠΑ., Κώστα Πλατυκώστα και υπηρεσιακών παραγόντων, η σύνδεση του λιμένα της Πάτρας με την Περιμετρική, μέσω των Παραγλαυκίων οδών.
Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του σημαντικού, για την πόλη, έργου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, δήλωσε: «Σήμερα το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, παραδίδει σε χρήση τη σύνδεση του λιμανιού της Πάτρας, μέσω των Παραγλαυκίων αρτηριών, με την Παράκαμψη Πάτρας.
Πρόκειται για έργο το οποίο αναβαθμίζει το λιμάνι της Πάτρας, αλλά και σε συνδυασμό με τη σύνδεση Διακονιάρη με την Παράκαμψη Πάτρας και την επέκταση του επιβατικού τμήματος του λιμανιού, ανακουφίζει κυκλοφοριακά την πόλη.
Παράλληλα, με την ολοκλήρωση σε δύο χρόνια των εργασιών στους οδικούς άξονες της Ολυμπίας Οδού και της Ιονίας Οδού, καθιστούμε την Πάτρα κόμβο συνδυασμένων μεταφορών.
Οι πόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα χρήματα του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και συμβάλλουν τόσο στην ανάπτυξη της χώρας όσο και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της».
Αμέσως μετά, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Γιώργος Διδασκάλου, ανέφερε: «Με την παράδοση στην κυκλοφορία του κόμβου του Γλαύκου και τη σύνδεση του λιμανιού με τη ευρεία παράκαμψη της Πάτρας, ολοκληρώνεται ένα σημαντικό, για όλη τη Δυτική Ελλάδα, έργο, ενώ, παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας σημαντικός αριθμός άλλων μεγάλων έργων στην περιοχή.
Πρέπει να τονιστεί ότι με σταθερά βήματα η Δυτική Ελλάδα αλλάζει, βγαίνοντας από το περιθώριο και αποκτώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που της αξίζει.
Θα συνεχίσουμε, καθημερινά, να εργαζόμαστε με αποφασιστικότητα, επιμονή και συνέπεια, έως ότου παραδώσουμε όλα τα έργα, για τα οποία έχουμε δεσμευτεί στους πολίτες της περιοχής». 

Mobile Egnatia: Όλη η Εγνατία Οδός σε μία συσκευή

Συνεργασία ΥΜΑΘ, Εγνατίας Οδού και Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας για την πρωτοπόρα διαδικτυακή εφαρμογή mobile egnatia

Μία νέα διαδικτυακή εφαρμογή, τη mobile egnatia, θα αναπτύξουν το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, η Εγνατία Οδός ΑΕ και η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, που σήμερα υπέγραψαν σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας προκειμένου να παρέχουν ένα δυναμικό εργαλείο ανάπτυξης του τουρισμού κατά μήκος του άξονα της Εγνατίας Οδού αλλά και των καθέτων της.

Οι τρεις φορείς προχωρούν μαζί για τη δημιουργία μίας σύγχρονης υπηρεσίας, της πρώτης που θα αναπτυχθεί στη χώρα μας, μέσω της οποίας θα παρέχονται πλήθος πληροφοριών σε όσους κινούνται πάνω στον άξονα της Εγνατίας Οδού.

To mobile egnatia θα βασιστεί πάνω στην πολύ μεγάλη βάση πληροφοριών, γεωγραφικών, που έχει το σύστημα GIS της Εγνατίας Οδού ΑΕ. Οι πληροφορίες αυτές (αποτυπωμένες σε ψηφιακά χαρτογραφικά υπόβαθρα), ενοποιούνται σε μία Γεωπύλη/ Geoportal της Ε.Ο.Α.Ε., που θα είναι προσβάσιμη και σε εξωτερικούς χρήστες. Αυτή λοιπόν η Γεωπύλη, έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ‘Ψηφιακή Σύγκλιση’ και θα είναι έτοιμο και σε λειτουργία στο τέλος του 2014, θα αποτελέσει τη βάση για το mobile egnatia.

Οι χρήστες της Εγνατίας, κατεβάζοντας την εφαρμογή στις έξυπνες συσκευές που τυχόν διαθέτουν, δηλαδή σε κινητά με 3G και 4G, σε ταμπλέτες αλλά και από wi-fi spots, θα λαμβάνουν πάμπολλες πληροφορίες, ξεκινώντας από τα διόδια, τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και τυχόν αιφνίδια συμβάντα, μέχρι τα ποικίλα σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως μουσεία, τουριστικές εγκαταστάσεις, εκδηλώσεις κα.

 Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Γιώργος Ορφανός τόνισε ότι στην ανάπτυξη του mobile egnatia, έσπρωξε η αναγκαιότητα ενημέρωσης όλων των επισκεπτών που κινούνται πάνω  στον άξονα της Εγνατίας, στους οποίους θα δίδονται πολύ χρήσιμες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Οι πληροφορίες αυτές θα ανανεώνονται και θα εμπλουτίζονται μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων, που κάτω από την ομπρέλα του ΥΜΑ-Θ θα ανεβάζουν υλικό στο mobile egnatia. Ήδη με πρωτοβουλία του υπουργού έγιναν οι πρώτες επαφές με τους περιφερειάρχες των περιοχών από τις οποίες περνάει η Εγνατία, ενώ με το συντονισμό του ΥΜΑ-Θ πληροφορίες στην εφαρμογή θα ανεβάζουν επιμελητήρια, αναπτυξιακές εταιρείες, σύλλογοι, μουσεία, ΟΤΑ και άλλοι φορείς.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Ε. καθ. Πάρις Σαββαΐδης, το mobile egnatia θα λειτουργεί μέσω της Γεωπύλης και θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση σε αυτή, τόσο για τους φορείς, όσο και για τους χρήστες του άξονα της Εγνατίας. Μάλιστα η πύλη θα είναι διαδραστική, δηλαδή οι χρήστες, μέσω των αναζητήσεων , των ‘like’ και ‘unlike’ θα βοηθήσουν στη συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων για τις προτιμήσεις των τουριστών.  Από τη στιγμή που θα βρεθεί χρηματοδότηση για το έργο ( υπολογίζεται κοντά στις 200.000 ευρώ) και γίνει η ανάθεση, η εφαρμογή θα είναι έτοιμη το πολύ σε έξι μήνες.

Στο όλο σχέδιο για το mobile egnatia, συμμετέχει και η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, η οποία, όπως είπε ο πρόεδρός της Δημήτρης Λακασάς, θα αναλάβει την προώθηση και προβολή της εφαρμογής. Για το mobile egnatia θα γίνει μία μεγάλη καμπάνια προβολής, στις πύλες εισόδου στον οδικό άξονα, σε συνοριακούς σταθμούς, λιμάνια, σταθμούς διοδίων, αεροδρόμια αλλά και σε διεθνή τουριστικά sites και περιοδικά.

Πηγή: voria.gr

Συνολικές προβολές σελίδας