Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Κινητοποίηση εργαζομένων της «Διακίνησις Port» στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco

Κινητοποίηση πραγματοποιούν, από σήμερα το πρωί, εργαζόμενοι της «Διακίνησις Port», η οποία αποτελεί τον αποκλειστικό πάροχο υπηρεσιών διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων για την PCT, τη θυγατρική της Cosco στον Πειραιά, που διαχειρίζεται τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ.
Του Φώτη Φωτεινού
Η κινητοποίηση έχει ως αποτέλεσμα τη μη εξυπηρέτηση πλοίων και φορτηγών, άρα τη μη διακίνηση εμπορευμάτων.
Οι απεργοί επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας, ζητώντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αναγνώριση του επαγγέλματος τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, αύξηση του ημερομισθίου, αύξηση σε «πόστα» σε κάθε γερανογέφυρα στα 5 άτομα από 3 που είναι σήμερα, δήλωση των εργατικών ατυχημάτων, καθώς, όπως υποστηρίζουν, αυτή την στιγμή μεταφέρουν τραυματίες με ΙΧ αυτοκίνητα, καταβολή ειδικού επιδόματος σε εναερίτες, καταβολή επιδόματος επικινδυνότητας, κατάργηση 16 ωρών εργασίας, δημιουργία κανονισμού εργασίας και καταβολή οφειλομένων.
Στο χώρο, σε ένδειξη συμπαράστασης, βρέθηκαν και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενεργατών (ΟΜΥΛΕ).
Σύμφωνα με στελέχη της ναυτιλιακής αγοράς, γίνονται ενέργειες, ώστε τα εμπορευματοκιβώτια να εξυπηρετούνται κανονικά έως το βράδυ, εάν και δεν αποκλείεται αυτό να συντελεστεί από τη Δευτέρα. 
Η εταιρεία "Διακίνησης Port", η οποία είναι θυγατρική της ΕΛΓΕΚΑ, το 2013 παρουσίασε αύξηση πωλήσεων 14,73%, ενώ το 2014 η αύξηση αναμένεται μεγαλύτερη, ελέω των βελτιωμένων μεγεθών της Cosco στον Πειραιά. 

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία
Ο βουλευτής Α’ Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι «οι απεργοί εργαζόμενοι στην Προβλήτα της COSCO έχουν δίκιο. Να γίνουν αμέσως δεκτά όλα τα αιτήματά τους»
Οι εργαζόμενοι στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ) στο λιμάνι του Πειραιά, που ελέγχει και εκμεταλλεύεται η COSCO, ξεσηκώθηκαν και από το πρωί κήρυξαν απεργία.
Η απεργία είναι δίκαιη, τα αιτήματα είναι αιτήματα στοιχειώδους εργασιακής δικαιοσύνης και εξασφάλισης.
Στηρίζουμε ολόψυχα τον αγώνα τους. Κανείς πλέον δεν μπορεί να κρύβεται. Από τα τέλη του 2009 η COSCO είτε απευθείας, είτε μέσω εργολαβικών επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζεται έχει επιβάλει στο Ικόνιο καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης της εργασίας ασιατικού τύπου.
Ήρθε η ώρα να τελειώνουν όλα αυτά. Ζητάμε να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας, να προστατευτεί το δικαίωμα συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων και να γίνουν δεκτά αμέσως όλα τα δίκαια και υπερ-ώριμα αιτήματά τους.
Ιδιαίτερα μάλιστα για την καταγγελία ότι τα εργατικά ατυχήματα δε δηλώνονται και οι τραυματίες μεταφέρονται με Ι.Χ. καλούμε τον Εισαγγελέα να παρέμβει αμέσως.
Στη δημοκρατική Ελλάδα των Ελλήνων εργαζομένων κανείς επενδυτής δεν γίνεται ανεκτό να συμπεριφέρεται ως αποικιοκράτης είτε είναι Έλληνας, Γερμανός, Αμερικανός, Καταριανός, Γάλλος ή Κινέζος. Αυτό ας το καταλάβουν όλοι».   

Συνολικές προβολές σελίδας