Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ημερίδα «Ο ρόλος των λογιστικών εργαλείων στη σύγχρονη ναυτιλιακή επιχείρηση»

To Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σε συνεργασία με την Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος (ΕΝΟΕ), στα πλαίσια του Εαρινού Κύκλου Σεμιναρίων-Διαλέξεων 2014, οργανώνει εκδήλωση την Τρίτη  6 Μαΐου, ώρα 16.00 με θέμα:
“Ο ρόλος των λογιστικών εργαλείων (Book keeping, auditing, control, Financial planning) στη σύγχρονη ναυτιλιακή επιχείρηση”
Εισηγητές:
• Χρήστος Κεχρής, Senior Manager, Deloiite
• Δρ. Ανδρέας Γ. Κουτούπης, Ορκωτός Εσωτερικός Ελεγκτής, Director-Head of Internal Audit Services, Mazars Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές 
• Νίκος Σούρδης, Partner , Deloiite
Συντονισμός της συζητήσεως επικ. καθ. Παντουβάκης Άγγελος.
Αίθουσα συνεδρίων: Πανεπιστημίου Πειραιώς, Δεληγιώργη και Καραολή & Δημητρίου 80,
είσοδος ελεύθερη. Συντονιστής του εαρινού κύκλου διαλέξεων-σεμιναρίων: καθηγητής Κωνσταντίνος Χλωμούδης.

To α΄ εξάμηνο του 2016 η ολοκλήρωση του Πάτρα-Πύργος, ύψους 340 εκατ.

Την Ηλεία επισκέφθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου και συναντήθηκε με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου.  Τη συνάντηση απασχόλησαν θέματα υποδομών του νομού, αλλά και οι μεγάλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, που λαμβάνονται στην Ηλεία και που θα ληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. 
Από τον Πύργο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε και επίσημα τη δημοπράτηση του έργου Πάτρα  - Πύργος. Το έργο, το οποίο θα δημοπρατηθεί μέχρι την 30-06-2014, είναι προϋπολογισμού 340 εκατ. ευρώ και μήκους 75 χιλιομέτρων, ενώ θα παραδοθεί προς χρήση το πρώτο εξάμηνο του 2016, μαζί με την Ολυμπία Οδό.
Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ ανακοίνωσε, επίσης, τη δημοπράτηση του έργου Καλό Νερό – Τσακώνα, ως το τέλος του 2014, με την ολοκλήρωση του συνόλου των μελετών. Το έργο είναι προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ και μήκους 28 χιλιομέτρων. Θα παραδοθεί προς χρήση μετά το τέλος του 2016.
Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στις υποδομές, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Περιφέρειας μαζί με την αποτελεσματικότητα της κεντρικής, περιφερειακής και τοπικής διακυβέρνησης, καθώς και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.
Τόνισε ότι η αναβάθμιση των υποδομών θα συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της περιοχής που μπορεί να χτιστεί πάνω σε δύο βασικούς άξονες ανάπτυξης τον αγροτοδιατροφικό και τον τουρισμό.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η προσπάθειά μας αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στη δημιουργία των κρίσιμων υποδομών της περιοχής. Να γνωρίζετε όλοι ότι αυτή τη στιγμή στη Δυτική Ελλάδα γίνονται οι μεγαλύτερες σε ύψος αλλά και σημασία, επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ σε αυτή τη χώρα.
Στην περιοχή συντελούνται υποδομές, δημόσια έργα αξίας περίπου 3 δις ευρώ, που ξεκινούν από τα Γιάννενα μέχρι το Αντίρριο, η Ιόνια Οδός, από την Κόρινθο, μέχρι την Πάτρα, η Ολυμπία Οδός, από την Κόρινθο ως την Τρίπολη, την Καλαμάτα και τη Σπάρτη, ο Μορέας».  

Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης: Πρώτη δημοπράτηση η ολοκλήρωση του έργου Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά

Ξεκινά επίσημα να λειτουργεί ως φορέας υλοποίησης με την δημοπράτηση το φετινό καλοκαίρι του έργου με κόστος 47εκ.ευρώ

Νέα δημοπράτηση έρχεται για την ολοκλήρωση του οδικού τμήματος  του ΒΟΑΚ Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά στις χιλιομετρικές θέσεις από 22,170-29,990). Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών αποφασίστηκε η διάθεση πίστωσης 47εκ.ευρώ στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ ΑΕ) για να δημοπρατήσει το παραπάνω τμήμα.

Να θυμίσουμε πως η κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού τμήματος είναι εδώ και χρόνια σε εξέλιξη αλλά το έργο συνάντησε πολλά προβλήματα με κορυφαίο το θέμα των κατολισθήσεων σε μεγάλο μήκος του έργου.





Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης κρίνεται απολύτως αναγκαία η δημοπράτηση του έργου ενώ στο ποσό για την εκτέλεση του έργου συμπεριλαμβάνεται και ΦΠΑ. Να θυμίσουμε πως με την απόφαση Δ1/ο/1105/31.3.2014 είχαν εγκριθεί 95.561.775,57 ευρώ για την υλοποίηση των έργων της αρμοδιότητας του Οργανισμού μεταξύ των οποίων και 4.612.273,18 ευρώ για τα έργα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στο οδικό τμήμα Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά.

Τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα και με την έγκριση τους από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οδικών Έργων (Δ1) του Υπουργείο Υποδομών θα δημοσιευθεί και η προκήρυξη του διαγωνισμού. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο καλοκαίρι και στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να υπογραφεί η σύμβαση.

Από το στάδιο της υπογραφής της σύμβασης (που θα υπογραφεί από τον ανάδοχο και τον εκπρόσωπο του ΟΑΚ) ο Οργανισμός Κρήτης αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου ως ο ο επίσημος φορέας του. Στο παραπάνω ποσό δεν συμπεριλαμβάνεται το τμήμα Απομαρμά-Άγιοι Δέκα(ΧΘ29,990-27,900).

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ ιδρύθηκε πέρυσι και με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών (Δ17α/01/273/ΦΝ393/19.12.2013) δόθηκε η εκτέλεση των έργων για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και της μελέτης-κατασκευής του Φράγματος Αποσελέμη.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Συνολικές προβολές σελίδας