Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης: Πρώτη δημοπράτηση η ολοκλήρωση του έργου Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά

Ξεκινά επίσημα να λειτουργεί ως φορέας υλοποίησης με την δημοπράτηση το φετινό καλοκαίρι του έργου με κόστος 47εκ.ευρώ

Νέα δημοπράτηση έρχεται για την ολοκλήρωση του οδικού τμήματος  του ΒΟΑΚ Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά στις χιλιομετρικές θέσεις από 22,170-29,990). Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών αποφασίστηκε η διάθεση πίστωσης 47εκ.ευρώ στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ ΑΕ) για να δημοπρατήσει το παραπάνω τμήμα.

Να θυμίσουμε πως η κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού τμήματος είναι εδώ και χρόνια σε εξέλιξη αλλά το έργο συνάντησε πολλά προβλήματα με κορυφαίο το θέμα των κατολισθήσεων σε μεγάλο μήκος του έργου.





Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης κρίνεται απολύτως αναγκαία η δημοπράτηση του έργου ενώ στο ποσό για την εκτέλεση του έργου συμπεριλαμβάνεται και ΦΠΑ. Να θυμίσουμε πως με την απόφαση Δ1/ο/1105/31.3.2014 είχαν εγκριθεί 95.561.775,57 ευρώ για την υλοποίηση των έργων της αρμοδιότητας του Οργανισμού μεταξύ των οποίων και 4.612.273,18 ευρώ για τα έργα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στο οδικό τμήμα Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά.

Τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα και με την έγκριση τους από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οδικών Έργων (Δ1) του Υπουργείο Υποδομών θα δημοσιευθεί και η προκήρυξη του διαγωνισμού. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο καλοκαίρι και στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να υπογραφεί η σύμβαση.

Από το στάδιο της υπογραφής της σύμβασης (που θα υπογραφεί από τον ανάδοχο και τον εκπρόσωπο του ΟΑΚ) ο Οργανισμός Κρήτης αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου ως ο ο επίσημος φορέας του. Στο παραπάνω ποσό δεν συμπεριλαμβάνεται το τμήμα Απομαρμά-Άγιοι Δέκα(ΧΘ29,990-27,900).

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ ιδρύθηκε πέρυσι και με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών (Δ17α/01/273/ΦΝ393/19.12.2013) δόθηκε η εκτέλεση των έργων για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και της μελέτης-κατασκευής του Φράγματος Αποσελέμη.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας